|
zakup pierwszego prawdziwego kampera |
| Autor |
Wiadomość |
stasiu
trochę już popisał
Twój sprzęt: brak
|
Wysłany: 2013-06-04, 23:17 zakup pierwszego prawdziwego kampera
|
|
|
| zakup kampera kwota max 15 tyś zł i tu teraz pytanie dla wtajemniczonych na ile to wystarczy czy jakieś rodzynki Ducato , J5 , Peugota z alkową w tej cenie w takim stanie co by nadawały się do podróży na najbliższe wakacje w lipcu lub w sierpniu 2013 r bez remontu czy komuś śię udało kupić coś w podobnej cenie i prawie nic nie robiąc pojechał na wczasy i miał wszystko sprawne tak jak powinno być a może ktoś coś kupił taniej i lepszego ? .Czekam na wsze opinie i przeżycia.Pozdrawiam |
|
|
|
 |
HarryLey4x4
weteran

Twój sprzęt: Elnagh Gigant Nissan Patrol rules
|
Wysłany: 2013-06-05, 05:59
|
|
|
Myśłę ,że teraz to najtrudniejszy okres na zakup kampera. W tej cenie raczej nalezy szukać czegoś po sezonie. Oczywiście ,żeby stan był sensowny, to musiałby go sprzedawać desperat, bo chyba sam rozumiesz,że budżet nie jest oszałamiający |
|
 |
SlawekEwa
Kombatant Slawek Dehler

Twój sprzęt: Blaszka Ducato L4H2 3.0 JTD
Nazwa załogi: Fendziaszki
Pomógł: 29 razy Dołączył: 10 Lut 2007 Piwa: 253/624 Skąd: z głębokiego buszu
|
Wysłany: 2013-06-05, 06:02
|
|
|
Teraz korzystając z okazji wypychane są wszystkie "zgniłki" |
_________________ Życie jest dane wszystkim, ale starość tylko wybranym.
 |
|
|
|
 |
eMWu
stary wyga

Twój sprzęt: 2 x Knaus traveller 595 + 625
Nazwa załogi: Campertrip.pl
Pomógł: 2 razy Dołączył: 14 Gru 2010 Piwa: 11/23 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 2013-06-05, 07:12
|
|
|
| raczej trzeba dorzucic troche, tez probowalem w tej cenie, chyba ze szukasz aut zarejestrowanych na 4 os to moze sie uda. Wiekszych - raczej nie. |
_________________ www.campertrip.pl |
|
|
|
 |
stasiu
trochę już popisał
|
Wysłany: 2013-06-05, 19:14
|
|
|
| acha , a jak to jest z tymi zgniłkami co tam gnije i dlaczego , z czego w ogóle jest poszycie kampera ? z tworzywa ? bo ja tylko westfalią t3 jeżdżę wiec w tej kwestii zielony jestem |
|
|
|
 |
Skorpion
Kombatant Normalny inaczej wariatek stary wyga

Twój sprzęt: Starocie urzadzenie kampero-podobne
Nazwa załogi: Skorpion
Pomógł: 24 razy Dołączył: 17 Lip 2008 Piwa: 280/1363 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2013-06-05, 19:48
|
|
|
Wiekszosc kamperkow ma kostrukcje zabudowy drewniana , zobacz zdjęcia zamieszczone przez Radeckiego jak odbudowuje swojego .Gdy sa jakies nieszczelności to wda dostaje się pomiędzy elementy dachu i scian bocznych i drewno zaczyna gnic |
|
|
|
 |
stasiu
trochę już popisał
|
Wysłany: 2013-06-05, 20:18
|
|
|
| Skorpion napisał/a: | | kostrukcje zabudowy drewniana , |
pożałowali kasy na kątowniki metalowe , a z jakiś konkretnych powodów się rozszczelniają czy tylko od uderzenia mechanicznego
Z tego co mówicie to muszę objeździć te lato moją westą a w zimie kupić jakiegoś kamperka |
|
|
|
 |
martini44
Kombatant

Pomógł: 11 razy Dołączył: 08 Paź 2010 Piwa: 72/168 Skąd: Mysłowice
|
Wysłany: 2013-06-05, 20:26
|
|
|
| nie trać nadziei.... trzeba szukać ..... ja swojego bedę sprzedawał (jak znajdę takiego jakiego szukam nowszego z pomocą kolegi z forum) moze troszkę wiecej niż 15 tyś ale jest bez wkładu finansowego..... |
_________________ możesz ufać i liczyć na innych ale przede wszystkim ufaj i licz na siebie |
|
|
|
 |
Skorpion
Kombatant Normalny inaczej wariatek stary wyga

Twój sprzęt: Starocie urzadzenie kampero-podobne
Nazwa załogi: Skorpion
Pomógł: 24 razy Dołączył: 17 Lip 2008 Piwa: 280/1363 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2013-06-05, 20:31
|
|
|
| Z powodu ze konstrukcje drewniane sa lżejsze niż z kontownikow. Nie tylko od uderzen mechanicznych ale przedewszystkim , ze cala konstrukcja pracuje a wyposazenie jest mocowane do tej konstrukcji prostymi wkrętami do drewna. |
|
|
|
 |
Socale
Kombatant

Twój sprzęt: W szwagrowej stoi stodole.
Nazwa załogi: Sokale
Pomógł: 72 razy Dołączył: 07 Sty 2012 Piwa: 523/632 Skąd: Gubin
|
Wysłany: 2013-06-05, 21:19
|
|
|
Znikome szanse kupić coś rokującego w tej cenie.
Ja swojego kupowałem w styczniu '11 a zakup trwał dosyć długo.
Mimo nacisków cena ostateczna była znacznie wyższa a do tego doszły opłaty celne itd.
W sumie sporo, ale kamperek jest niepowtarzalny.
Po zakupie... wyjazd? a wybić se z głowy.
Do roboty i to w każdej wolnej chwili zapuszczoną paskudę do przyzwoitości doprowadzać.
Harowałem 2 miesiące ładując kolejne złotówki.
Mechanikę drugorzędną zostawiłem sobie już na ten rok bo w ub nie zdążyłem, po prostu.
Co się dziwić, historia klasyczna, jak większości Kolegów którzy stare auta kupili a ja jestem pedantycznym detalistą, więc każdy szczegół tknąłem.
.
Zerknij na kampera Sokali w Nasze Auta. |
_________________ Staram się pisać poprawnie i zrozumiale.
Do zobaczenia Wojtek i Ewa / Sokale
 |
|
|
|
 |
Socale
Kombatant

Twój sprzęt: W szwagrowej stoi stodole.
Nazwa załogi: Sokale
Pomógł: 72 razy Dołączył: 07 Sty 2012 Piwa: 523/632 Skąd: Gubin
|
Wysłany: 2013-06-05, 21:20
|
|
|
| Skorpion napisał/a: | Z powodu ze konstrukcje drewniane sa lżejsze niż z kontownikow.
... |
To raz, a dwa to środek ciężkości. |
_________________ Staram się pisać poprawnie i zrozumiale.
Do zobaczenia Wojtek i Ewa / Sokale
 |
|
|
|
 |
eMWu
stary wyga

|
Wysłany: 2013-06-06, 08:31
|
|
|
| mozna dorzucic pare tys i kupic auto do jazdy. w sumie mi zeszlo tydzien na przeglad podstawowych rzeczy (głownie elektryka,poprzednik nie mial do tego reki) lacznie z 2 dniami u makdrajwera na gruntowny przeglad silnika z rozrządem. zostala drobna kosmetyka ktorą dlubie w wolnym czasie ( i pewnie bede dlubal dlugo bo pomysłów coraz wiecej). Auto juz zaliczylo 3 wyjazdy. Na razie jedyne co mnie zaskoczylo w trasie to peknieta klema akumulatora (ale obeszlosie bez postoju). Na szczescie na wioskach na cepeenach jeszcze mozna kupic czesci zamienne tego typu. |
|
|
|
 |
stasiu
trochę już popisał
|
Wysłany: 2013-06-06, 16:45
|
|
|
| eMWu napisał/a: | | mozna dorzucic pare tys i kupic auto do jazdy. |
no to musiał bym zakup odłożyć na 4 , 5 lat więc pozostaje mi jeździć moją T3 Westfalią |
|
|
|
 |
eMWu
stary wyga

|
Wysłany: 2013-06-07, 15:16
|
|
|
| to jest tak: chialem do 18. nie wyszlo.wszystko co obejrzalem w tej cenie mialo wieksze lub mniejsze ale powazne mankamenty. Noi paliwo tez kosztuje. Za to trafilo sie auto tuz pod moim domem. dolozylem 3 kzl i dostalem w pakiecie nowe opony, akumulator zelowy, markiza tez byla. (ponizej 20 kzl zapomnij) minus dojazdy, przerejestrowanie, inne koszty rejestracyjne. A przegląd zrobiony na stacji u znajomego diagnosty lacznie z wazeniem auta. Jeszcze mi poprzednik naprawil pare rzeczy przed sprzedażą. tydzien grzebania i auto bylo gotowe w trase. |
|
|
|
 |
stasiu
trochę już popisał
|
Wysłany: 2013-06-07, 16:23
|
|
|
no na pewno to jest lepsze rozwiązanie tak jak piszesz bo wiem coś od siebie jak jest z jazdą daleko po samochód a i czytałem cały wątek makdrajwera o jego perypetjach z paliwem , ale żeby dołożyć to trzeba mieć z czego , na razie pobujam się moją westą |
|
|
|
 |
|
|