Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
stegna
Autor Wiadomość
yeti33 
początkujący forumowicz

Twój sprzęt: Fiat Dukato 2,8 JTD nadb. Axxor
Nazwa załogi: Jacki
Wysłany: 2014-08-10, 12:59   stegna

Chcielibysmy wybrac się w ostatni tydzien sierpnia na camping 180 w Stegnie. Nigdzie w internecie nie znalazłam cennika. Był ktoś moze w ostatnim czasie i mógłby udzielic mi na ten temat informacji?
Postaw piwo autorowi tego posta

Rav 
weteran

Twój sprzęt: Mobilvetta Kea
Nazwa załogi: Chmielki4
Piwa: 145/22
Wysłany: 2014-08-10, 15:53   

Byłem w czerwcu. Za kamperka, 2 dorosłych + 2 dzieci + prąd płaciłem po ok. 70 zł/doba.

yeti33 
początkujący forumowicz

Twój sprzęt: Fiat Dukato 2,8 JTD nadb. Axxor
Nazwa załogi: Jacki
Wysłany: 2014-08-11, 21:59   

Dzięki czyli za dwoje dorosłych bedzie jeszcze mniej. Teraz tylko czekac na ładną pogodę bo jeśli nie to trzeba będzie do Chorwacji jechać.

janek50 
stary wyga

Twój sprzęt: na razie w planach
Piwa: 11/8
Wysłany: 2014-08-12, 00:10   

yeti, jak masz rowerki to podjedźcie sobie do Mikoszewa na ujscie Wisły, bo Kątów Rybackich i Rezerwatu Kormoranów teraz nie polecam, za duży smród i odór.
Można jeszcze podjechać jadąc drogą od strony Mikoszewa w kierunku na Gdańsk(,ale nie przepływając promem )na tzw Gdańską Głowę, tj śluza łącząca Wisłę z Zalewem Wiślanym poprzez Szkarpawe. Po drodze mija się kilka starych mostów i innych tego typu urządzeń hydrotechnicznych.
W Rybinie są dwa zwodzone mosty samochodowe, na Szkarpawie , natomiast most kolejowy jest obrotowy ale chyba już go nie ruszają, przez niego jedzie wąskotorówka z Nowego Dworu Gdańskiego do Stegny.
W N. Dw. Gdańskim jest też zwodzony most ,też już nie zwodzony od 30 lat nad rzeką Tuga lub Święta, są dwie nazwy,jadąc od Stegny za przejazdem kolejowym jakieś 500m, na wzniesieniu ,będziesz miał odbicie w lewo, i jedziesz do końca tą ulicą, dojeżdżasz do skrzyżowania i jak skręcisz w lewo do centrum po 50 max metrach będziesz miał ten mostek. Jest też w N>D>Gd. stara wieża cisnień, ale nie ma co ogladać bo to już ruina. W drodze powrotnej na Śląsk możesz zahaczyć o Gniew zamek,a póżniej odbić na Kwidzyn, można zwiedzić zamek i Katedrę. Odradzam ruiny zamku w Radzyniu Chełmińskim, nic tam nie ma.I dalej jadąc na dół zahaczysz o Golub-Dobrzyń, zamek a stamtąd to już Toruń.
Jak nie chcesz jechać na A1 w Toruniu, to dalej na dół na Lipno i Włocławek i możesz na A1 i do domku. Albo kierujesz się na Brześć Kujawski, Sempolno i Licheń Stary . A dalej na Konin, Sieradz i do hanysowa .Ja tę trase robiłem w jeden dzień ale osobóweczką więc mogłem sobie pogonić koniki po drodze. Kamperkiem nie powinno być też problemu , zawsze można gdzieś sobie stanąć na popas domkiem na wieczór i rano jechać dalej. No chyba że czas cię goni.

Jakbyś jechał ze Stegny i chciał gonić autostradą A1 to nie pchaj sie na Malbork tylko odbij na Nowy Staw i dalej na Tczew, ominiesz sobie stanie w korku na wjeździe do Malborka na światełkach .Chyba że chcesz zwiedzić Malbork. Te drogi przez wioski są po remoncie i jedzie się dobrze po nich.Możesz też ominąć te światełka w Malborku tak, jak miniesz wiadukt kolejowy taki z cegły , z łukami, to zaraz za nim skręcasz w prawo na Solskiego i jedziesz tak jak leci droga,na rondzie prosto na Tczewską i po dojechaniu do głównej DK22 skręcasz w prawo na Tczew.

tyle moge podpowiedzieć.

skuter 
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: Bavaria I70
Piwa: 6/2
Wysłany: 2014-08-13, 06:01   

cennik który widział mój aparat w lipcu

cennik.jpg
Plik ściągnięto 154 raz(y) 244,78 KB

Viper 
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: Master 2,8 TD
Nazwa załogi: Viper
Piwa: 2/10
Wysłany: 2014-08-13, 22:00   

Stegna ma jeszcze jeden cichy i spokojny kemping nr. 159
www.camp.pl a do morza jest kilka minut spacerkiem.

Noclegi w Polsce

Odpowiedz do tematu