Warszawa a może Zalew Zegrzyński |
Autor |
Wiadomość |
Gregor77
początkujący forumowicz
Twój sprzęt: Knaus Sun Liner
Nazwa załogi: Śmieszek
|
Wysłany: 2010-07-04, 16:01 Warszawa a może Zalew Zegrzyński
|
|
|
Jadę w poniedziałek do Warszawy kamperkiem i nie wiem gdzie najlepiej stanąć. Jakaś woda, pole kempingowe. Myślałem o Zalewie Zegrzyńskim ale nie wiem czy znajdę tam jakieś ciekawe miejsce. Proszę o parady. PLISSS!!!! |
|
|
|
 |
pirat666
weteran

Twój sprzęt: Ducato 1.9D Dethleffs
Pomógł: 1 raz Dołączył: 15 Kwi 2009 Piwa: 9/17 Skąd: Warszawa-Wesoła
|
Wysłany: 2010-07-04, 16:31
|
|
|
A chcesz na rybki czy na serfa |
_________________  |
|
|
|
 |
Gregor77
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2010-07-04, 18:23
|
|
|
Bardziej rybki a później serfa |
|
|
|
 |
petrel
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2010-07-04, 19:54 Re: Warszawa a może Zalew Zegrzyński
|
|
|
Gregor77 napisał/a: | Jadę w poniedziałek do Warszawy kamperkiem i nie wiem gdzie najlepiej stanąć. Jakaś woda, pole kempingowe. Myślałem o Zalewie Zegrzyńskim ale nie wiem czy znajdę tam jakieś ciekawe miejsce. Proszę o parady. PLISSS!!!! |
Mogę Ci wskazac Wks Zegrze. Poprawnie spokojnie, zakupy spożywcze na miejscu. Wjazd kampera 20 zł resztę załatwisz z obsługą. Na miejscu niestrzeżone kąpielisko. Jak dojechać?
Tłumaczę od strony Warszawy. Trasa na Serock przejeżdzamy Zegrze Południowe ,przejeżdzamy most pierwszy prawoskręt w prawo na groblę. Mijamy widoczną z mostu przystań pasażerską, następnie ośrodek WAT, dalej droga w górę i przed sklepami ( dwa sklepy "u Edzia" drugi "u Eli") zjazd w dół na rozwidleniu w prawo, za bramą w prawo. Polecam wjazd na teren WKS-u nie później niż w piątek. W sobotę ze względu na dużo samochodów ciężko złapać miejsce z dostępem do prądu. Jeżeli brama będzie zamknięta należy wejść furtką w prawo i trafimy na mały drewniany domek przy forcie ,tam powinien być ktoś z obsługi klubu |
|
|
|
 |
Gregor77
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2010-07-05, 07:32
|
|
|
Dziękuję bardzo |
|
|
|
 |
Gregor77
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2010-07-08, 19:10
|
|
|
a może ktoś zna inne miejsca w okolicach Warszawy na kampera z możliwością wynajęcia domku lub fajnego pokoju( piątek do niedzieli) |
|
|
|
 |
łoś
Kombatant szary stary łoś
Twój sprzęt: złom hymer eriba 544 87'
Nazwa załogi: łoś
|
|
|
|
 |
Pomaranczowe
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2010-07-22, 14:37
|
|
|
Myślę że jak tylko opuścisz stolicę,to stwierdzisz że już jesteś w puszczy i możesz w pełni rozkoszować się wypoczynkiem. Co do konkretnych miejsc to polecam różne zalewy,w tym oczywiście Zegrzyński. |
|
|
|
 |
jury
zaawansowany

Twój sprzęt: N-126 za Lancia Ypsilon
Pomógł: 1 raz Dołączył: 20 Lis 2009 Piwa: 3/2 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2010-07-23, 11:39
|
|
|
Za Serockiem w stronę Pułtuska we wsi Pogorzeles jest stannica wędkarska z własnym portem i łódkami do wypożyczenia. Jest na miejscu teren gdzie można postawić Camperka czy przyczepę. Ponadto jest dogodny zjazd na dsamą wodę do zwodowania własnej łódki.
Teren jest zadrzewiony więc nie doskwiera upał.
Na rybki warunki doskonałe i te z brzegu i z łódki. |
|
 |
ppsm
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2012-05-21, 16:42
|
|
|
Zapraszamy do nas czyli Przystani "Przy Starym Moście" ul Rybaki 1 w Zegrzu Południowym.
Cennik oraz wszelkie inne informacje mozna znależć na naszej stronie www.ppsm.pl
Mozliwośc rozbicia namiotu jak również postoju samochodu campingowego.
Marek |
|
|
|
 |
Witold Cherubin
weteran

Twój sprzęt: SEA/ELNAGH - Fiat Ducato 2,3 TD
Nazwa załogi: włóczykije
Pomógł: 7 razy Dołączył: 14 Mar 2007 Piwa: 81/48 Skąd: Warszawa-Międzylesie
|
Wysłany: 2012-05-21, 22:13
|
|
|
Gregor77 napisał/a: | a może ktoś zna inne miejsca w okolicach Warszawy na kampera z możliwością wynajęcia domku lub fajnego pokoju( piątek do niedzieli) |
W samej Warszawie są kampingi z możliwością wynajęcia domku. Wystukaj w googlach "camping warszawa" i wybierz co Ci najbardziej pasuje.
Jeśli odpowiada Ci nocleg w "zielonej" Warszawie, to obok mnie jest pensjonat, gdzie możesz zaparkować kampera i wynająć pokoje.
Jeśli jesteś zainteresowany to daj znać - namiary na mnie masz w awatarze, dowiem się jakie są ceny i warunki pobytu dla kampera (prąd możesz dostać ode mnie przez płot). Komunikacja do miasta autobusami MZA lub trzeba dojść do kolejki SKM (ok. 15 min).
Pozdrawiam |
_________________ Witek |
|
|
|
 |
tomek_lodz
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: Dethletts Fiat Ducato 2,5 TD INTERGA
|
Wysłany: 2012-05-22, 11:54
|
|
|
Podłączę się pod temat
7,8 czerwca a wiec dzień po meczu otwarcia, na stadionie Legii jest festiwal na który w ramach "obstawy" i środka transportu wybieram się z moimi synami i ich kolegą Gdzie w miarę blisko można postawić kampera na jedną noc. Ze względu na Łódzkie blachy i wiadomą miłość kiboli nie zdecyduję się na nocleg pod stadionem. Polubiłem mój samobieżny domek a i ja nie jestem skłonny do do dodatkowych atrakcji. Wyjazd nad Zegrze to niezły pomysł ale będzie kolo północy wiec wjazd na oficjalny kamping ze względu na porę dnia (czytaj nocy) odpada. |
|
|
|
 |
Witold Cherubin
weteran

Twój sprzęt: SEA/ELNAGH - Fiat Ducato 2,3 TD
Nazwa załogi: włóczykije
Pomógł: 7 razy Dołączył: 14 Mar 2007 Piwa: 81/48 Skąd: Warszawa-Międzylesie
|
Wysłany: 2012-05-22, 21:33
|
|
|
tomek_lodz napisał/a: | Wyjazd nad Zegrze to niezły pomysł ale będzie kolo północy wiec wjazd na oficjalny kamping ze względu na porę dnia (czytaj nocy) odpada. |
W Warszawie jest kilka kampingów, spróbuj tam - ponieważ mają do wynajęcia domki więc pewnie portiernia jest czynna 24 h.
Jeśli nie chcesz na kampingu to spróbuj na parkingu płatnym koło Dworca Wschodniego (ul. Lubelska/Skaryszewska) lub na parkingach koło centrów handlowych, dobry jest strzeżony parking przy CH Panorama, ale to jest na Mokotowie.
Jeśli miałbyś duży problem to dzwoń do mnie - obok mnie jest pensjonat z restauracją, a u mnie na placu miejsce na kampera, woda i prąd. Mieszkam ok. 12 km od stadionu.
Pozdrawiam |
_________________ Witek |
|
|
|
 |
biiingoo
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2014-05-28, 12:33
|
|
|
Jeśli wybierasz się w tym roku, proponuję port Skubianka nad zalewem zegrzyńskim. Telefon do portu 517255691. Port mieści się w miejscowości Skubianka. Bez najmniejszego problemu znajdziesz na mapach google. Dojazd do portu przez ośrodek stowarzyszenia policyjnego. Warto bo przede wszystkim cicho i spokojnie. |
|
|
|
 |
Pawcio
Kombatant

Twój sprzęt: Pojazd obozowy Wacek McLouis I
Nazwa załogi: PabemanaTeam
Pomógł: 12 razy Dołączył: 29 Wrz 2008 Piwa: 141/471 Skąd: z Nienacka
|
|
|