Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamek Książ w Wałbrzychu na majówkę
Autor Wiadomość
tom-cio 
weteran

Twój sprzęt: samoróbka kamper na blaszaczku
Piwa: 68/144
Wysłany: 2014-05-01, 09:01   Zamek Książ w Wałbrzychu na majówkę

Witam ,na pierwszą kamprową podróż w moim blaszaczku jeszcze nie całkiem skończonym obrałem sobie kierunek zamek Książ,Wałbrzych ,kompleks Riese.I właśnie się dowiaduje ,ze na zamku odbywa sie festiwal kwiatów i sztuki.Wybiera się ktoś z szanownych forumowiczów?Ja wyjeżdzam jutro,tj 2 maja,dzisiaj żonka w pracy
Postaw piwo autorowi tego posta

Bajaga 
Kombatant

Nazwa załogi: FiveStars
Piwa: 108/7
Wysłany: 2014-05-01, 12:10   Re: Zamek Książ w Wałbrzychu na majówkę

tom-cio napisał/a:
Witam ,na pierwszą kamprową podróż w moim blaszaczku jeszcze nie całkiem skończonym obrałem sobie kierunek zamek Książ,Wałbrzych ,

Zamek jest kapitalny, tylko kto wymyślił że on jest w Wałbrzychu? :) To spory kawałek od Wałbrzycha (zresztą dosyć beznadziejnego miejsca). Jak lubisz klimaty zamkowe to wpadnij jeszcze tam do Bolkowa, stolicy Piastów tamtejszych i grodu słynnego Bolko Świdnickiego.

Bajaga&Instruktori

Banan 
Administrator
LIVE TO RIDE - RIDE TO LIVE

Twój sprzęt: Rapido 972M MB 2.9 TD
Nazwa załogi: Bananki
Piwa: 360/502
Wysłany: 2014-05-01, 17:42   

Bajaga napisał/a:
Jak lubisz klimaty zamkowe to wpadnij jeszcze tam do Bolkowa

A jak już zwiedzisz Bolków, to masz 50 km do zamku Grodziec :bigok
Program na majówkę:
http://www.grodziec.com/i...owka_2014_d.jpg
:mrgreen:

Zresztą tu co kilkanaście(dziesiąt) kilometrów jest albo był jakiś zamek :haha: :haha: :haha:

dyha
zaawansowany

Piwa: 16/14
Wysłany: 2014-05-01, 20:05   

Właśnie wróciliśmy z małej objazdówki Dolnego Śląska i drugiej próby podbicia Książa.Tom-cio daruj sobie Książ w tym czasie normalnie masakra!!! parę tysięcy ludzi wpadło na ten sam głupi pomysł co my. O godz.11.00 pierwszy parking nabity ,a do drugiego gigantyczny korek!!!
Pobliski Bolków zdecydowanie lepszym pomysłem i na miejscu camping. :spoko

darboch 
Kombatant
KMW_SILESIA

Twój sprzęt: Rimor Super Brig 648
Piwa: 68/48
Wysłany: 2014-05-02, 22:20   

Polecam zamek CZocha. Obok super kemping nad woda niedaleko tamy...do zamku 500m a oprócz tego super miejsce wypadowe na spacery.

Relacje z naszych skandynawskich podróży
http://www.camperteam.pl/...pic.php?t=8431. Skandynawia
http://www.camperteam.pl/...pic.php?t=11145 Skandynawia
http://www.camperteam.pl/...pic.php?t=11150 Skandynawia

Piotrber 
początkujący forumowicz

Twój sprzęt: VW T4 Westfalia
Wysłany: 2014-05-05, 15:39   

Byliśmy z żonką i synem - polecam.

tom-cio 
weteran

Twój sprzęt: samoróbka kamper na blaszaczku
Piwa: 68/144
Wysłany: 2014-05-06, 21:48   

Wrocilem,bylo super,Dyha,miales racje,Ksiaz na ten termin to porazka,aut tyle,ze na start zakopalem sie po oski na parkingu z trawy.I dalismy se spokoj,Ksiaz i zamek Czocha zostawiamy na druga wycieczke.A potem bylo juz z gorki :haha: Pierwszy dzien-zamek Bolkow,po zwiedzaniu dojazd pod kompleks Riese,sztolnie Wlodarz.I tu dla potomnych-na samej gorze,przed brama kompleksu jest ogromny parking,ogrodzony,ale z niezamknieta brama,mozna sie tam spokojnie postawic na noc za free,oczywiscie ani wody ani pradu,ale sa kosze na smieci i totalne odludzie.Drugi dzien to wspomniane Riese,najpierw sztolnie Wlodarz,potem przejazd do zamku Grojec,jest bardzo niedaleko,jakies 5 km,zwiedzanie i doGluszycy,druga czesc kompleksu Riese,kompleks Osowka.Wiem,pedzimy jak glupi,ale deszcz leje,wiec w podziemiach przynajmniej sucho :ok .Wychodzimy z podziemima tu dalej leje,wiec stwierdzam ze dalej w droge,lecimy w strone srebrnej gory i twierdzy.Po sprawdzeniu mapy darmowych miejscowek kamperowych Biorcy postanawiamy zanocowac na parkingu srebrnogorskkej twierdzy.Fajne miejsce,duzy zatrawiony i zalesiony parking,sloneczko wyszlo na wieczor akurat jak dojechalismy,wiec grill,pifko,wogole super.Rano w niedziele wstal piekny dzien,wiec zwiedzanie twierdzy,polecam serdecznie,odremontowane wnetrze donjonu powala na kolana ogromem wykonanych prac,widac tam 5 milionow unijnych pieniedzy,jak ktos ma mozliwosc przejezdzac w poblizu to polecam.Jak juz zaliczylismy twierdze i zeszlismy na dol na parking pelny juz o tej porze,to lan z usmiechem skasowal mnie 7 zl,stwierdzajac,ze wie ze cala nocke stalem,nomz okienka domu widzial :haha:
Ruszamy dalej-twierdza klodzka i tu rozczarowanie,niby fajna,ale w porownaniu do twardogorskiej to sie nie umywa,chwila na zwiedzanie klodzka,mielismy zostac na noc,ale jedyny camping w miescie nieczynny-do sprzedania.Zona mowi,ze na dziko w Klodzku nie spi,musi wlosy umyc a mi sie w kamperku woda skonczyla.Wiec co?mapa i decyzja Kudowa zdroj,dzwonie,pytam,miejsce na campingu jest,weekend dla wszystkich sie skonczyl,wiec wszyscy wyjechali . :lol: A dla mnie zaczal sie o jeden dzien pozniej wiec i o jeden pozniej sie konczy.Camping na terenie osiru,trawka,toalety,wyprowadzilem kota,zatankowalem wode grill,grzane wino,no miodzio,jak przylozylem glowe do poduszki to w 3 minuty odlecialem
No i kolejny ostatni juz dzien.Zwiedzenie Kudowy,ale tam nie ma co zwiedzac,I dalej w kierunku masywu skalnika i zwiedzanie Blednych skal,wrazenia super.No i koniec naszej wycieczki,powrot do domu,jeszcze tylko zamek w Otmuchowie,ale tylko z zewnatrz i domek.
Wiem,przydaly by sie zdjecia i tu problem,karta cf ostatniego dnia w lustrzance napisala error,niestety na ten moment nie umiem nic odzyskac,ale kumpel informatyk obiecal ,ze cos sie da zrobic.Wiec jak zrobi,to zdjecia dolacze :spoko

billy jack
początkujący forumowicz

Wysłany: 2014-05-15, 09:24   

darboch napisał/a:
Polecam zamek CZocha. Obok super kemping nad woda niedaleko tamy...do zamku 500m a oprócz tego super miejsce wypadowe na spacery.

Zamek Czocha też polecam.
Byłem co prawda tylko przejazdem, w dodatku z psem, więc tylko weszliśmy na dziedziniec i obeszliśmy zamek dookoła.

Odpowiedz do tematu