|
|
Schemat układu wody, proszę o pomoc |
Autor |
Wiadomość |
antoniodc
początkujący forumowicz
Twój sprzęt: Renault Master
Nazwa załogi: DBNS
|
Wysłany: 2014-06-08, 07:33 Schemat układu wody, proszę o pomoc
|
|
|
Cześć.
Mam Trumę B10. Chcę mieć zasilanie bezciśnieniowe. Standardowo, zlewozmywak, oraz prysznic. Planuję przeznaczyć na wodę czystą 3 zbiorniki po 30 dm3. Baterie z mikrowłącznikami. Woda czysta w środku kamerka (blaszak Master maxi), woda brudna bezpośrednio wypuszczona do podwozia i tam rureczki połączone i wpuszczone do zbiornika na brudną wodę.
Podpowiedzcie proszę jakich "sztuczek" powinienem użyć (zawory zwrotne, czy też inne przystawki). Z góry dzięki. |
|
|
|
 |
tom-cio
weteran

Twój sprzęt: samoróbka kamper na blaszaczku
Pomógł: 7 razy Dołączył: 07 Sty 2014 Piwa: 68/144 Skąd: Bytom
|
Wysłany: 2014-06-08, 18:13
|
|
|
Ja tam zaworow,zadnych nie mam.jesli krany zwylacznikami to zaworow zwrotnych w sumie nie trzeba,pompa pracuje caly czas po wlaczeniu kranu,ja mam taki sprytnypatent jak dziurka a raczej naciecie wzdluzne w wezyku w zbiorniku za pompa,powoduje to to ,ze pompa sie nie meczy jak chce tylko ciurkac woda,reszta cisnienia idzie w zbiornik.Ja uzywam pompy paliwowej od alfa romeo,147 jezeli sie nie myle,jest omwiele lepsza niz pompy kampingowe,napewno trwalsza.mam zamiar przerobic na uklad cisnieniowy,ale pdzed pierwszym wyjazdem mialem krany z cepki i na razie tak zostalo.Trumy do podgrzewania wody nie mam,wiec sie nie wypowiem
A tak na powaznie jak prosisz o rade to najprosciej waz igielitowy z castoramy,trojniki z jula za 50 zeta komplet,pompa w zbiornik zanurzona,wlaczniki na kranach polaczone rownolegle do pompynprzez bezpiecznik 7,5A ,brudna z pod zlewu i brodzika peszlami elektrycznymi pod spod auta,tam trojniki i do zbiornikow.I na zbiornikach wody brudnej odpowietrzniki,bo schodzic nie bedzie ze zlewu.na czystej ja zawor tankowania tez traktuje jeko odpowietrznik,jak nie bedzie to sie bedzie podcisnienie tworzyc w zbiorniku. |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|