|
|
Piecyk Truma - automat zapłonu - ale patent |
Autor |
Wiadomość |
krimar
Kombatant

Twój sprzęt: Euramobil 460 - Mitsubishi L300 - DAHAK
Nazwa załogi: Poszukiwacze Zagininej Dyszy
|
Wysłany: 2014-06-17, 17:57 Piecyk Truma - automat zapłonu - ale patent
|
|
|
Popsuł mi się piecyk trumavent - palnik zapalał się, ale mimo to automat nie przestawał podawać iskry.
Usterka była banalna ułamał się przewód we wtyczce wpiętej w automat, ale po dostaniu się do automatu ukazał mi się widok jak poniżej (tzn trochę inny, bo na zdjęciach jest automat już po wymontowaniu)
Jakiś pomysłowy Dobromir zamiast 2 baterii 1,5 V zainstalował przy pomocy śruby M8 baterię 9 V.
O dziwo wszystko działało i gdyby nie opisana na wstępie awaria nawet bym pewnie tam nie zaglądał, a tak musiałem dokupić pojemnik na baterie.
Teraz po zamontowaniu prawidłowego zasilania iskra podawana jest wyraźnie rzadziej niż poprzednio.
3.jpg Tak powinno być - pojemnik na 2 baterie AA wsuwany w automat |
 |
Plik ściągnięto 82 raz(y) 218,44 KB |
2.jpg Patent od drugiej strony - śruba M8 blokuje baterię 9V przed wypadnięciem |
 |
Plik ściągnięto 59 raz(y) 213,4 KB |
1.jpg Ale patent, poprzedni właściciel wywalił (lub zgubił) oryginalny pojemnik na baterie i wsadził w to miejsce baterię 9V |
 |
Plik ściągnięto 65 raz(y) 211,68 KB |
|
_________________ Krawat dodaje szyku.
Tadeusz napisał/a: |
Jest tak jak mówi krimar. |
Brat napisał/a: | (...) mogę z pełnym przekonaniem potwierdzić, że rzeczywiście "jest tak, jak mówi krimar" ... |
|
|
|
|
 |
ARCADARKA
Kombatant
Twój sprzęt: Pojazd specjalny
Pomógł: 7 razy Dołączył: 06 Sty 2008 Piwa: 85/99 Skąd: STOLYCA
|
Wysłany: 2014-06-17, 20:31
|
|
|
Polak potrafi ,,,,,,,,, zapłonnik z petardy super |
_________________ Darek |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|