|
|
|
Carver Cascade 2-pytania dotyczące uzytkowania |
| Autor |
Wiadomość |
Endriu i Patka
początkujący forumowicz
Twój sprzęt: ducato 1
Nazwa załogi: Endriu i Patka
|
Wysłany: 2017-05-21, 20:18 Carver Cascade 2-pytania dotyczące uzytkowania
|
|
|
Witam wszystkich .Mam od niedawna przyczepkę swift model rapid 440 kupioną niestety od handlarza który okazał sie jak zwykle oszustem,wszystko miało działać,połowa nie działa ehh ale wracając do tematu chce sprawdzić bojler na początek grzałki,po podłączeniu do prądu pod spaniem jest chyba włącznik żeby włączyć grzałkę elektryczną,po włączeniu robi się gorący jednak nie wiem czy termostat jest sprawny bo prąd na grzałce jest cały czas a nagrzewałem go hmmm 1,5 godziny,woda leci gorąca ale na grzałce jest 220v także cały czas grzeje wodę,były tez sygnały dzwiękowe 5x a potem tylko jeden,nie wiem co oznaczają, nie wiem czy ten na ścianie też musi być włączony czy to jest do ogrzewania gazowego tylko?Czy jest gdzieś regulator temperatury?Wyczytałem gdzieś że jest obok gazu na zewnątrz jakieś czerwone kółko ale nic takiego tam nie ma.Przepraszam jezeli dla kogoś sa to banalne pytania ale odpowiedzi w necie do nich nie znalazłem.Pozdrawiam |
|
|
|
 |
mrsulki
weteran w średnim wieku

Twój sprzęt: Knaus BoxStar Street 600
Nazwa załogi: SULAKI
Pomógł: 12 razy Dołączył: 06 Gru 2007 Piwa: 44/22 Skąd: Szczecin
|
Wysłany: 2017-05-21, 21:14
|
|
|
| Jeśli mogę coś podpowiedzieć to polecam forum www.karawaning.pl typowo przyczepkowe forum więc łatwiej z pomocą w temacie. |
_________________ Radek
Ignavis semper feriae sunt...
 |
|
|
|
 |
CORONAVIRUS
Kombatant fan SAN ESCOBAR

Twój sprzęt: IVECO DAILY III
Nazwa załogi: BRAK
Pomógł: 12 razy Dołączył: 21 Sie 2011 Piwa: 566/755 Skąd: z Rumi przez jedno i
|
Wysłany: 2017-05-21, 21:27
|
|
|
| regulator dotyczy tylko zasilania gazowego , elektrycznie nie ma regulacji . |
|
|
|
 |
nikita55
stary wyga
Twój sprzęt: Hobby T600 2,5 TDi 115PS
Pomógł: 5 razy Dołączył: 09 Sty 2015 Piwa: 28/12 Skąd: Nieokreślone
|
Wysłany: 2017-05-22, 20:19
|
|
|
| Jeżeli masz biały bojler w kształcie walca (truma tt2)to grzałka ..dostaje..cały czas prąd lecz w niej powinien być termiczny element który rozłącza.Jeżeli ..chodziła..by ci na okrągło zagotowała by się jak w czajniku,a to byś zobaczył. |
_________________ nikita55 |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|