|
|
Noclegi tranzytowe w drodze do Grecji |
Autor |
Wiadomość |
Wanuczka
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2014-07-09, 15:54 Noclegi tranzytowe w drodze do Grecji
|
|
|
Witajcie, mam nadzieje,że piszę w odpowiednim dziale. 18 VII odbywamy pierwszą większą podróż kamperkiem do Grecji. Wyruszamy z Krakowa, pierwszy nocleg zaplanowałem przy granicy H-RO w Mako (camping) w drugim dniu chcielibyśmy przeskoczyć Rumunie i dotrzeć do polecanego na forum Gintsi niedaleko Sofii. Wiem,że to może być trudne do przejechania w jeden dzień, dlatego poszukuję jakiegoś alternatywnego i bezpiecznego miejsca na nocleg pomiędzy. Moja trasa wygląda tak https://www.google.pl/map...97!2d43.0742035
Nie wiem czy jest to najlepsza trasa, jeśli macie jakieś pomysły i namiary, proszę o pomoc |
|
|
|
 |
mkawaler
początkujący forumowicz
Twój sprzęt: Fiat Ducato 2014
Nazwa załogi: kawalerki
|
Wysłany: 2014-07-09, 15:59
|
|
|
A moze prosciej slowacja wegry serbia macedonia znacznie szybciej chyba ze chcesz odwiedzić coś pi drodze w Bułgarii i Rumunii |
|
|
|
 |
wbobowski
Kombatant moder

Twój sprzęt: Dethleffs Globetrotter I-645 DB Ducato 2,5TDI
Nazwa załogi: Bobosie
Pomógł: 15 razy Dołączył: 18 Lut 2008 Piwa: 354/135 Skąd: Lublin - Dąbrowica
|
Wysłany: 2014-07-09, 16:53
|
|
|
Wanuczka napisał/a: | odbywamy pierwszą większą podróż kamperkiem do Grecji |
Jeśli planujecie prosto do Grecji, to prościej byłoby tak jak napisał mkawaler.
Jeśli chcielibyście coś zobaczyć w Rumunii i Bułgarii, to polecam moją relację z takiej podróży tutaj http://www.camperteam.pl/...bowscy++kimtopy |
_________________ Włodek i Ela
Nasze kamperki
 |
|
|
|
 |
Bigos
stary wyga

Twój sprzęt: Ducato Fendt
Nazwa załogi: GRZEŚKI
Pomógł: 2 razy Dołączył: 07 Sty 2013 Piwa: 37/20 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2014-07-09, 19:12
|
|
|
jeśli już taka trasa jak pokazujesz to leć , przez żelazne wrota na dunaju za darmo go przeskoczysz , a nie będziesz musiał płacić w Widyniu za przeprawę . Przełom Dunaju jest dużo ciekawszy. Chyba ze chcesz w Widyniu zobaczyć zamek.
zreszta odnoszę wrażenie , zę najbardziej istotne są dla Ciebie kempingi . A tu nie pomogę |
_________________ Zapalony kajakarz
www.splywy.jimdo.com
Szef załogi Grześki |
|
|
|
 |
Wanuczka
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2014-07-09, 20:18
|
|
|
Wybraliśmy Rumunie i Bułgarię z powodu konieczności wyrobienia przez żonę wizy serbskiej i macedońskiej (nie jest obywatelką UE).
Czytałem Waszą relację ,ale jesteśmy ograniczeni czasowo i postanowiliśmy jechać prosto do Grecji.
Nie koniecznie muszą to być campingi, bezpieczne parkingi, zajazdy przy restauracjach, stacje benzynowe mogą być jak najbardziej. |
|
|
|
 |
wbobowski
Kombatant moder

Twój sprzęt: Dethleffs Globetrotter I-645 DB Ducato 2,5TDI
Nazwa załogi: Bobosie
Pomógł: 15 razy Dołączył: 18 Lut 2008 Piwa: 354/135 Skąd: Lublin - Dąbrowica
|
Wysłany: 2014-07-09, 20:31
|
|
|
Wanuczka napisał/a: | Wybraliśmy Rumunie i Bułgarię z powodu konieczności wyrobienia przez żonę wizy serbskiej i macedońskiej |
Trasę z granicy grecko-macedońskiej na granicę grecko-bułgarską i dalej przez Bułgarię i Rumunię najkrótszą drogą do celu - 17 km za Szeget na Węgrzech pokonałem jednym ciurkiem, ale to już mordęga. A przenocować można gdziekolwiek, na parkingu obok knajpy (tak nocowaliśmy np. w Rumunii) albo jakimkolwiek innym miejscu, które Wam się spodoba. |
_________________ Włodek i Ela
Nasze kamperki
 |
|
|
|
 |
Bigos
stary wyga

Twój sprzęt: Ducato Fendt
Nazwa załogi: GRZEŚKI
Pomógł: 2 razy Dołączył: 07 Sty 2013 Piwa: 37/20 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2014-07-09, 21:43
|
|
|
jeśli Wam nie zalezy na kepmingach to lepiej, bo mało , ij bardzo mało ich w tych krajach.
a nocowac mozna wszędzie - choćby na stacjach , choćby przy knajpach
bardzo bezpiecznie |
_________________ Zapalony kajakarz
www.splywy.jimdo.com
Szef załogi Grześki |
|
|
|
 |
Wanuczka
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2014-07-10, 14:13
|
|
|
Dzięki, uspokoiłeś mnie, zależy mi bardziej na bezpieczeństwie niż na wygodach. |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|