Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Bagażnik rowerowy - przedłużanie
Autor Wiadomość
Andrut 
zaawansowany
kamperzysta

Twój sprzęt: aktualnie BEZDOMNY :/ Byl Weinsberg
Nazwa załogi: PHOENIX TRAVELLERS
Piwa: 19/8
Wysłany: 2018-04-22, 10:50   Bagażnik rowerowy - przedłużanie

Mam taki oto bagażnik na 3 rowery. Zamontowany fabrycznie przez Weinsberga jako opcja wyposażenia. I mam takie oto wyzwanie - jest na nas czworo - my plus dwoje. Najmłodsze właśnie odkryło uroki tego sportu i mamy 4 rowery... a miejsc 3. Mam ogromny bagażnik ale jeżdża tam inne graty i lubię mieć porządek. Pytanie - czy można ten spokojnie przedłużyć czy to już niezdrowe przy tym mocowaniu? Jeden znajomy polecił wymianę na bagażnik Thule na 4 rowery, ale to już spory koszt i inne mocowanie - trzeba nowe dziury wiercić.

Co myślicie.

Nie wiem co to za model bagażnika :]

C9185E40-6435-4ECF-931A-31C0294E033E.jpeg
Plik ściągnięto 17 raz(y) 386,18 KB

Postaw piwo autorowi tego posta

Andrzej_M 
trochę już popisał

Twój sprzęt: Roller Team, Transit
Otrzymał 3 piw(a)
Wysłany: 2018-04-22, 12:10   

Ja mam Fiamma Lift. W zeszłym roku po raz pierwszy woziłem na nim cztery dorosłe rowery (dzieci dorosły, wcześniej woziłem mix: dorosłe +dziecięce/młodzieżowe). Efekt był taki, że pod koniec trzeciego tygodnia bagażnik mi się urwał. Na szczęście, rurki aluminiowe pocięło, a nie wyrwało mocowania ze ściany. Także, za chwilę (jak dzieci podrosną) i tak będziesz musiał jakiś rower wozić w bagażniku (garażu), moim zdaniem- ja już się nie odważę czterech dorosłych na ścianie powiesić. Piszę w kontekście wymiany na bagażnik czteromiejscowy, która może okazać się rozwiązaniem na krótko. Maksymalna ładowność Fiammy jest ok. 60kg.

rigg 
stary wyga

Twój sprzęt: Benimar Tessoro 468 NK
Piwa: 26/14
Wysłany: 2018-04-22, 17:09   

Znajomy zrobił mi dwa ceowniki z nierdzewki, śruby są w miejscu orginalnych, a szyne na 4 rower mam z innego bagażnika. Mam 50 kg nośności, ale wiozłem dwa dorosłe rowery i dwa średnie miałem taki ładunek chyba dwa razy po kilka dni i narazie nic się nie dzieje.

b1.jpg
Plik ściągnięto 17 raz(y) 328,44 KB

b2.jpg
Plik ściągnięto 11 raz(y) 266,7 KB

b3.jpg
Plik ściągnięto 12 raz(y) 390,98 KB

b4.jpg
Plik ściągnięto 22 raz(y) 333,17 KB

martini44 
Kombatant

Piwa: 72/171
Wysłany: 2018-04-22, 18:29   

ja również dokładałem czwartą szynę na rower. W bagażniku wywaliłem orginalne U i zastosowałem rurki o grubości ścianki 2 mm z tym że kupiłem rurki o dwóch średnicach i włożyłem jedną w drugą dla wzmocnienia, uchwyty do pionowych rurek przełożyłem orginalne

DSC_0659.jpg
Plik ściągnięto 680 raz(y) 140,24 KB

Odpowiedz do tematu