|
|
Problem z iskrownikiem automatycznym na baterie do piecyka. |
Autor |
Wiadomość |
uaz555
doświadczony pisarz
|
Wysłany: 2015-10-07, 18:34 Problem z iskrownikiem automatycznym na baterie do piecyka.
|
|
|
Witam. Mam problem z iskrownikiem automatycznym do piecyka trumny. Jakieś pare miesięcy temu sprawdzałem go i działał swietnie, piecyk polezal w garażu i dzisiaj sprawdzam a iskrownik niedziala, wymieniłem baterie na nowe, posprawdzałem połączenia i nic.
Sprawdziłem miernikiem napięcie na wyjściu (do iskrownika w palniku) i gdy iskrownik jest wyłączony jest napięcie 0,4 v natomiast jak przekręcę kurek w pozycje w której ma działać napięcie pokazuje mi sie 1,4v.
Ma ktoś pomysł jak sie z tym uporać i co jeszcze sprawdzić czy raczej to typowe zachowanie zepsutego iskrownika ze daje stałe niskie napięcie?? |
|
|
|
 |
ferguson
zaawansowany

Twój sprzęt: Nissan Urvan 4x4
Pomógł: 1 raz Dołączył: 02 Sty 2014 Piwa: 5/1 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 2015-10-08, 09:06
|
|
|
A jak tam styki w plastykowej obudowie przy zaworze palnika? |
_________________ Pozdrawia Krzysztof |
|
|
|
 |
uaz555
doświadczony pisarz
|
Wysłany: 2015-10-08, 14:15
|
|
|
Dziękuje za odpowiedz. Iskrownik już działa:) musiałem jeszcze raz posprawdzać te połączenia i jest wszystko ok. Temat do zamknięcia/usunięcia. |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|