|
Kamper integralny ale....... |
| Autor |
Wiadomość |
KASZUB
weteran

Twój sprzęt: Samojebka ducato by KASZUB
Nazwa załogi: My
Pomógł: 6 razy Dołączył: 09 Sie 2014 Piwa: 60/63 Skąd: Celbowo koło Pucka
|
Wysłany: 2014-08-22, 18:34 Kamper integralny ale.......
|
|
|
Witam Panowie i Panie.
Czas poszukiwan rozpoczety.
Czego szukam-kamper integralny(chyba dobrze napisalem)
Sianko-jesli cash to zaczelo sie od 20tys zl ale widze, ze za to to moze kaczke samojebke kupie...
Dam rade okolo 30tys zl wydebic i jak patrzylem mozna cos znalezc w holandii. Za 40tys zl juz napewno mozna dostac fajny w roczniku 90r. 50tys zl to na stowe ale wtedy zapale jakis kredyt. I bylby rocznik okolo 92-94.
Podoba mi sie sprzet w zabudowie zintegrowanej i taki mam zamiar nabyc.
W/w ceny to sam zakup.
Wiadomo dojda oplaty. Tym zajalbym sie pozniej.
Plan wyjazdu pierwszy to nastepne wakacje.
Nigdy nie bylem na wakacjach w puszce na kolkach ale chce tak spedzac wakacje. I wyjezdzac na chwile kilka razy w roku. Pazatym znajomi sa za tym aby taki sprzet wypozyczac czasem. Odplatnie rzecz jasna.
Wiec naprawy, amortyzacja i ubezpieczenie by mi odpadlo. Tak mysle...
Druga opcja to leasing konsumecki. Czyli zakup czegos drogiego (dla mnie)za kwote 100-120tys zl brutto. W swierzszym roczniku. Ale to wymaga przemyslenia. Integrala za te pieniadze zeby zmiescil sie w wymaganiach leasingu chyba nie dostane co??
Nie wiem co mam wam tu napisac jeszcze...
Fhcialbym zebyscie wrzucili jakies swoje uwagi i przemyslenia w temacie. Co wg was byloby ok a co nie. Jaki integral? Jakiej firmy? Na co zwracac uwage? Gdzie szukac? Jakies pomysly....co kolwiek wam przyjdzie do glowy byle nie hejtowanie blagam.... Itd itp... |
_________________ Jak zbudowałem http://tiny.pl/g47tw
I jak próbuję budowac https://tiny.pl/gzg7j |
| Ostatnio zmieniony przez KASZUB 2014-08-23, 03:36, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
gino
Kombatant

Twój sprzęt: VW LT SVEN HEDIN 1978r
Nazwa załogi: Gino
Pomógł: 36 razy Dołączył: 29 Mar 2008 Piwa: 639/978 Skąd: ta Radość
|
Wysłany: 2014-08-22, 18:46
|
|
|
drogi kuczterykatrzyer bo rozumiem że fonetycznie tak na zlotach mamy się do Ciebie zwracać...
jeśli to ma być Twój pierwszy w życiu kamper, proponuję nawet z namiocikiem zaliczyć jakiś zlocik, nasze ludki chętnie pokażą Ci swoje domki, wówczas sam namacalnie obczaisz co Ci pasuje.. |
_________________ często , wroga z drugiego człowieka tworzy Twój umysł..
a to potrafi zabić wieloletnią przyjaźń ...
#CamperMajstry |
|
|
|
 |
Track222
weteran

Twój sprzęt: Była - Niewiadów n126
Nazwa załogi: Tracki
Pomógł: 5 razy Dołączył: 03 Maj 2009 Piwa: 89/10 Skąd: Krosno
|
Wysłany: 2014-08-22, 18:49
|
|
|
| Kolego bardzo nowatorski a zarazem trudny nick wymyśliłeś. |
_________________ „Panie, daj mi siłę, abym zmienił to, co zmienić mogę; daj mi cierpliwość, abym zniósł to, czego zmienić nie mogę, i daj mi mądrość, abym odróżnił jedno od drugiego.” - Marek Aureliusz
 |
|
|
|
 |
KASZUB
weteran

|
Wysłany: 2014-08-22, 19:28
|
|
|
Oj tam oj tam...Nick nie wazny koledzy. Fonetycznie piotr i ola. Lub jak wolicie kłejker. Cokolwiek. Jesli prosze was o pomoc jestescie cos warci
Namiot odpada. Nie po to tyram zeby w plandece nocowac. Chce kupic i sie bawic.
Nie zamierzam zmieniac planow. Integralny kampwr to moj cel. Pytanie co dalej.....? Jaki? Jaki motor? Wyposazenie? Na co zwracac uwage? Czy kibel moze byc kolo sypialni? Czy fotel ma byc obracany? Co sprzedajacy ma na mysli piszac....?Co powinien mi3c taki kamper? Co moze byc przeklamnakem? A co przekretem? itd itp o takie rzeczy mi biega.... Bede wdzieczny za konstruktywne pomocne wypowiedzi. |
|
|
|
 |
KASZUB
weteran

|
|
|
|
 |
gino
Kombatant

Twój sprzęt: VW LT SVEN HEDIN 1978r
Nazwa załogi: Gino
Pomógł: 36 razy Dołączył: 29 Mar 2008 Piwa: 639/978 Skąd: ta Radość
|
Wysłany: 2014-08-22, 19:36
|
|
|
| q4k3r napisał/a: | | o takie rzeczy mi biega. |
to wszytsko na forum zostało wielokrotnie opisane..
opcja |
_________________ często , wroga z drugiego człowieka tworzy Twój umysł..
a to potrafi zabić wieloletnią przyjaźń ...
#CamperMajstry |
|
|
|
 |
krimar
Kombatant

Twój sprzęt: Euramobil 460 - Mitsubishi L300 - DAHAK
Nazwa załogi: Poszukiwacze Zagininej Dyszy
|
Wysłany: 2014-08-22, 19:42
|
|
|
| q4k3r napisał/a: | | Lub jak wolicie kłejker |
jak tak mamy mówić, to chyba w nicku powinno być 8 a nie 4 |
_________________ Krawat dodaje szyku.
| Tadeusz napisał/a: |
Jest tak jak mówi krimar. |
| Brat napisał/a: | (...) mogę z pełnym przekonaniem potwierdzić, że rzeczywiście "jest tak, jak mówi krimar" ... |
|
|
|
|
 |
KASZUB
weteran

|
Wysłany: 2014-08-22, 19:43
|
|
|
http://www.marktplaats.nl...previousPage=lr
albo takie...
Gino to po co to forum??? Lepiej edytowac artykuly i zapomiec o wzajemnej adoracji.
Czytaj i spadaj czyli czy co? Nie ma pomocy? Wspolpracy? Checi?O co chodzi?
Gdzie nie wejde na forum to satli bywalcy maja na nowych wyje...e... Bo juz bylo
My juz mamy i ty sie mart tak? Smiechu warte.... Sorki ale chyba cos jest nie tak... Czytalm i owszem. Ale mam pytania. Moze podone, moze takie same...Moze... Ale to nie znaczy, ze trzeba mnie i mi podobnych ignorowac. Czy to jakis test..? Typu zobaczymy ile wytrzyma? Jak da rade to laskawie pomozemy....
Wyjasnij mi prosze bo moze nie powinienem sie tu logowac???I samemu sobie poradzic????
A jakbym wyjechal i cos by padlo tez bys napisal "o tym juz bylo" radz sobie???? To tak wyglada braterstwo?????? |
|
|
|
 |
KASZUB
weteran

|
|
|
|
 |
Elwood
weteran

Twój sprzęt: Rimor Katamarano 1
Nazwa załogi: elwood'ki
Pomógł: 1 raz Dołączył: 18 Mar 2008 Piwa: 84/50 Skąd: Dąbrowa Górnicza
|
Wysłany: 2014-08-22, 22:11
|
|
|
| q4k3r napisał/a: |
. . .
Gino to po co to forum??? Lepiej edytowac artykuly i zapomiec o wzajemnej adoracji.
Czytaj i spadaj czyli czy co? Nie ma pomocy? Wspolpracy? Checi?O co chodzi?
Gdzie nie wejde na forum to satli bywalcy maja na nowych wyje...e... Bo juz bylo
My juz mamy i ty sie mart tak? Smiechu warte.... Sorki ale chyba cos jest nie tak... Czytalm i owszem. Ale mam pytania. Moze podone, moze takie same...Moze... Ale to nie znaczy, ze trzeba mnie i mi podobnych ignorowac. Czy to jakis test..? Typu zobaczymy ile wytrzyma? Jak da rade to laskawie pomozemy....
Wyjasnij mi prosze bo moze nie powinienem sie tu logowac???I samemu sobie poradzic????
A jakbym wyjechal i cos by padlo tez bys napisal "o tym juz bylo" radz sobie???? To tak wyglada braterstwo?????? |
Drogi kolego chyba zbyt pochopnie nas osądzasz. Gino bardzo trafnie zaproponował Ci byś z namiotem /lub osobówką na parę godzin - mój dopisek/ przyjechał na zlot kamperowy i pooglądał sobie nasze kampery, popytał właścicieli o ich zdanie itd. Nie sądzisz chyba, że zaczniemy zagłębiać się w Twoje potrzeby i szukać za Ciebie tego jedynego, wymarzonego kamperka. Twoja uwaga skupia się jak widzę jedynie na tym, że ma to być integral. Nic nie piszesz o tym ile osób ma nim podróżować, jak dalekie to będą podróże, w jakim jesteś wieku, czy masz dzieci czy idąc dalej - jakie masz potrzeby i preferencje seksualne itd. . . . . . . . .
Wszystkie te sprawy mają przełożenie na to jak powinien wyglądać Twój kamper. Bo kamper to nie tylko jego forma zewnętrzna - to przede wszystkim jego funkcja wewnętrzna. Im bardziej dopasowana do potrzeb tym większe zadowolenie użytkownika.
Wracając do cytowanego powyżej Twojego postu to ogół naszej społeczności jest przyjaźnie nastawiony do reszty i nowych członków. Nikt Cię nie testuje i nie olewa. Pisząc, że to "już było" Gino daje Ci do zrozumienia, że jeżeli poszukasz to znajdziesz odpowiedzi na nurtujące Cię pytania. Wybacz ale nikt tego nie zrobi za Ciebie. Niepotrzebnie się jeżysz. Pozdrawiam i witam na forum. |
_________________ Nie pozwólmy by nasze marzenia zarosły chwastami.
http://picasaweb.google.pl/Elwood.eg/
 |
|
|
|
 |
KASZUB
weteran

|
Wysłany: 2014-08-23, 03:37
|
|
|
Zjezylem sie poniewaz najlatwiej napisac to juz bylo i zapomniec....A wiekszosc zadawala podobne pytania pomimo czytania.
Czytam i owszem. Cos tam juz wiem. Nie wiele jak narazie..... Stad pytania.
Gdzie bede podrozowal. Pierwszy plan to kupic kamperka i zrobic testy gdzies po polsce. Potem glowny wyjazd hiszpania od polnocy poprzez portugalie na poludnie. I powrot. Dalszych planow nie robie jak narazie.
Ile mam lat - 38. Dzieci sa ale bedziemy podrozowac we dwoje. Chcoc miejsca chcialbym na 4 osoby.
Kilka znajomych osob deklaruje sie pozyczyc kampera odplatnie.
Coz wiecej.... nie wiem... |
|
|
|
 |
zbyszekwoj
Kombatant

Twój sprzęt: Rapido 707F
Pomógł: 5 razy Dołączył: 24 Kwi 2013 Piwa: 333/226 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 2014-08-23, 08:09
|
|
|
| q4k3r napisał/a: | Dzieci sa ale bedziemy podrozowac we dwoje. Chcoc miejsca chcialbym na 4 osoby.
Kilka znajomych osob deklaruje sie pozyczyc kampera odplatnie. |
Praktyka zrewiduje twoje wyobrażenia. |
|
|
|
 |
janusz
Kombatant Szeryf

Twój sprzęt: Motochata Rimor
Nazwa załogi: TiTi
Pomógł: 25 razy Dołączył: 14 Sty 2007 Piwa: 420/147 Skąd: Pajęczno, łódzkie
|
Wysłany: 2014-08-23, 08:48
|
|
|
Wielu z nas poszło taką drogą.
Wymyślili sobie kupno kampera. Z czytana różnych for, stron internetowych, gazet uzyskali pojęcie jaki kamper odpowiadałby im (sprawa bardzo indywidualna, tobie np integral choć ma swoje wady), na jaki ich stać. Będąc dziewicą kamperową nie wiemy nawet jak to smakuje. Mamy wyobrażenie, że pewnie jest fajnie, ale? Nie wiemy nawet czy naprawdę chcemy być kamperowcem.
Ludzie kupują wymarzonego kampera, jeżdżą 2-3 sezony. Nabierają praktyki i widzą co im w samochodzie dokucza. Przyjeżdżają na zloty. Oglądają, rozmawiają, często składają pieniądze i wymieniają na taki który bardziej spełnia ich oczekiwania a nie koniecznie jest wymarzony. Czasami kilka razy wymieniają zanim trafią na "tego swojego".
Nie da się jednoznacznie poradzić, kup taki albo inny. Kamper to jeden wielki worek z kompromisami. Jeśli krótki to nie wygodny, jeśli długi to nie wygodny, jeśli wysoki to niewygodny, jeśli niski to niewygodny. Zawsze znajdzie się ktoś dla kogo któraś z tych wad jest znacząca.
Chyba jednak sam musisz przejść przez mękę wyboru. Zadałeś pytania:
"Chcialbym zebyscie wrzucili jakies swoje uwagi i przemyslenia w temacie. Co wg was byloby ok a co nie. Jaki integral? Jakiej firmy? Na co zwracac uwage? Gdzie szukac? Jakies pomysly....co kolwiek wam przyjdzie do glowy byle nie hejtowanie blagam.... Itd itp..."
Chyba nie ma odpowiedzi na twoje pytania, bo jak odpowiedzieć na to - "Jakiej firmy?"?
Odpowiedzią na twoje pytania jest połowa wpisów na forum.
Nie spróbujesz nie będziesz wiedział. |
_________________ Nie dyskutuj z głupcem – ludzie mogą nie zauważyć różnicy! |
|
|
|
 |
Bronek
Kombatant
Pomógł: 31 razy Dołączył: 06 Cze 2013 Piwa: 478/990 Skąd: Ooo
|
Wysłany: 2014-08-23, 08:56
|
|
|
| janusz napisał/a: | | Kamper to jeden wielki worek z kompromisami |
To zdanie powinno być na stronie tytułowej Forum
Oddaje w pełni jakie cechy trzeba mieć , by realizować to hobby.
Dotyczy to tez tego Forum , tu jeszcze s trzeba się nauczyć tolerować i wybaczać ....
|
|
|
|
 |
szymek1967
Kombatant

Twój sprzęt: VW colorado KARMANN
Nazwa załogi: rodzinka
Pomógł: 1 raz Dołączył: 08 Lis 2011 Otrzymał 37 piw(a) Skąd: zielona gora
|
Wysłany: 2014-08-23, 09:16