Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
na dwa dni do Pragi
Autor Wiadomość
tom-cio 
weteran

Twój sprzęt: samoróbka kamper na blaszaczku
Piwa: 68/144
Wysłany: 2014-08-20, 20:37   na dwa dni do Pragi

Witam
Jako ze na najblizszy weekend mialem jechac na 4 dni na chorwacje,ale ze czlowiek nawet we wlasnej firmie nie moze se wolnego czasu ustawic :evil: ,bo jakis patalach geodeta przeklada mierzenia ze czwartku na piatek,no i zostaje wolny czas od piatku godz16 do poniedzialku do 8 rano,mam do Was pytanie-warto do Pragi na dwa dni?
Jesli tak to podrzuccie jakis fajny plan zwiedzania,wyjechalbym kolo 17,nocleg kolo zamku Troja na darmowym parkingu,mysle ,ze bylbym przed polnoca.No i zostaja dwa dni na cala Prage

I pytanie jechac czy se odpuscic i pozostawic stolyce naszych sasiadow na inny,dluzszy termin?
Postaw piwo autorowi tego posta

Johny_Walker 
Kombatant

Twój sprzęt: Był Nowiutki Hymer Tramp prosto z fabryki
Piwa: 45/20
Wysłany: 2014-08-20, 20:54   

Warto. Nie ma sensu do Chorwacji na 4 dni. Dwa dni w Pradze to w sam raz.
Tam bardzo okradają samochody. W ogóle jest tam strasznie dużo złodziei. Sam miałem przypadek próby wejścia nocą do mojego pokoju hotelowego, a raz próbując włamać się do samochodu obok Vaclavskie Namesti zepsuli mi zamek.
Zamek Troja to sprawdzona miejscówka? Byłeś tam?

tom-cio 
weteran

Wysłany: 2014-08-20, 21:13   

Jak mialem 10 lat,czyli 30 lat temu :mrgreen: ,mieszkalem w czechach za dziecka kilka lat,wiec bylem na wycieczce,ale nic w sumie nie pamietam.Co do okradania to moj kamperek to budowany przezemnie blaszak i z zewnatrz super pociagajaco nie wyglada,wiec moze nie okradna :diabelski_usmiech .A o parkingu zamku Troja pisalem,bo ktos z forum polecal,zdaje sie Basia Muzyk

Aulos 
weteran

Twój sprzęt: Bürstner Solano na Ducato
Nazwa załogi: SOKOŁY
Piwa: 62/37
Wysłany: 2014-08-20, 21:18   

My będąc w Pradze w ubiegłym roku, zatrzymaliśmy się TUTAJ Tramwaj bezpośrednio do centrum, ale jeździliśmy także rowerkami (z maluchem w foteliku). Trawka, sanitariaty, prysznice, zmywak do naczyń, a przede wszystkim bezpiecznie - zwiedzając nie myślę o tym, co się dzieje z kamperem. Włamanie do kampera to przykre przeżycie, które stało się naszym udziałem kilka lat temu w Rzymie, a to jeszcze nie najgorsze, co mogło się przytrafić.

Praga - camping (3).JPG
Plik ściągnięto 57 raz(y) 207,98 KB

tadek27 
zaawansowany

Twój sprzęt: adria coral 660 SP
Piwa: 2/3
Wysłany: 2014-08-20, 21:37   

Stałem na tym samym campingu co AULOS w zeszłym roku. spokojne miejsce dogodne na wypady ze względu na bliskość tranwaju. honorują tam zniżki z kartą ADAC :spoko :spoko :spoko

tom-cio 
weteran

Wysłany: 2014-08-20, 21:44   

Karty Adac sie jeszcze nie dorobilem,w sumie spalbym 1 noc,bo ta co przyjade o polnocy to nie licze,pomysle,moze to i nie zly pomysl,100zl za spokoj duszy to w sumie niewiele

zbychu 
weteran

Twój sprzęt: Arca M699GLT Fiat
Piwa: 19/9
Wysłany: 2014-08-20, 21:44   

Potwierdzam , też tam byłem , warto kupić bilet na tramwaj całodzienny , wieczorem Praga wygląda wspaniale :spoko

eMWu 
stary wyga

Twój sprzęt: 2 x Knaus traveller 595 + 625
Nazwa załogi: Campertrip.pl
Piwa: 11/23
Wysłany: 2014-08-21, 10:09   

Bylemm wtym roku, nocowanie pod zamkiem nam sie nie podobało, natomiast na trojskiej, jest jeden za drugim pare kempingów ponizej 600 czk na dobe. Aczkolwiek teraz to bym sie zatrzymał przy ktorymś z strzezonych parkingów P+R przy metrze. do 150 czk stoisz cala dobe ( tylko zamykają w nocy chyba na 4 godziny)

RRycho 
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: VIETKA, KEA P83 na Jumperze
Nazwa załogi: Jolanda & Rycho
Piwa: 6/3
Wysłany: 2014-08-22, 13:15   

Byłem dwa lata temu tu : http://www.campingsokol.cz/pl/ - tanio nie jest ale czysto, bezpiecznie, profesjonalnie, dobre połączenie tramwajowe do centrum (ok 15 min)

.... a sama Praga super! Oczywiście most Karola, Hradczany, Krzywy Dom, Kolorowa uliczka i w ogóle stare miasto. Zorganizowane zwiedzanie - b. wiele ofert - trzeba dokładnie sprawdzić przed zakupem bo można się zawieść.. Wieczorem na dobre jedzenie i bardzo dobre piwo - należy jednak zdecydowanie unikać popularnych turystycznie miejsc (drogo i często kantują...) a w małych bocznych uliczkach, małe restauracje są super

Odpowiedz do tematu