Proszę o ocenę tego Fordzika?? Zabudowa Riviera |
Autor |
Wiadomość |
Harbuz
trochę już popisał

Twój sprzęt: Ford Transit Riviera
|
Wysłany: 2017-03-16, 08:16 Proszę o ocenę tego Fordzika?? Zabudowa Riviera
|
|
|
Witam.
Znalazłem chyba raczej coś co jak dla mnie jest najlepszym rozwiązaniem? Tranzystor w zabudowie Riviera. Rocznik 1993. Wszystko sprawne, oprócz kilku małych detali, które się skończyły podczas wcześniejszych wypraw. Siłowniki w dwóch oknach, nie działające rolety. łyse opony. To wszystko jest raczej do naprawienia?
Zabudowa bardzo prosta, mało miejsca na bagaż, ale 4 osoby śpią i mamy zawsze nie ruszony stolik na poranną kawę. Nie muszę zwalać lokatora na nogi:) Tyłem dwa pojedyncze"tapczany".
Jasna zabudowa meblowa, troszeczkę popękana, ale też do naprawienia. Przebieg tylko jakiś nie typowy, bo licznik jest do 99 tyś. Teraz ma 36 tyś. Może raz się obrócił, a nawet na pewno? Kabina i bufet jak na te lata dobry stan.
Jedno gniazdko na 230V.
Oczywiście antena do telewizora jak i odbiornik we własnym zakresie do zbudowania w późniejszym czasie? Oświetlenie ledowe również.
Samochód od rodziny mojego kolegi. Zakupiony dwa lata temu i zrobiony przebieg 2 tyś.km. Sprzedawca zastrzega, że nawet nie był na "dwójce" w toalecie
Teraz najważniejsze. Opłacony, ubezpieczony. Cena wyjściowa 18 tyś.
Samochód dla mnie na rzadkie wyprawy. Mam jeszcze hopla na motocykle więc na wszystko czasu brak, ale na piątek-niedziela w skisłą pogodę można nad jeziorko wyskoczyć?
Bardzo proszę o ocenę i zwrócenie uwagi na to co ja powinienem zobaczyć, a nie widzę.
Dziękuję i pozdrawiam.
  |
|
|
|
|
 |
dj.Adi
trochę już popisał
Twój sprzęt: Fiat Ducato Burstner 535
Pomógł: 1 raz Dołączył: 16 Sty 2017 Postawił 2 piw(a) Skąd: Będzin
|
Wysłany: 2017-03-16, 10:24
|
|
|
Na tych zdjęciach niewiele widać. Zwróć uwagę na szczelność zabudowy. Jeżeli szczelna i sucha a urządzenia sprawne to warty uwagi. W tej cenie na rynku nic ciekawego nie znajdziesz. A przy każdym z takiego rocznika będzie co dłubać. Szczególnie zwróć uwagę na podłogę w toalecie czy nie jest zgniła .
Pozdrawiam
Adi |
_________________ Adi |
|
|
|
|
 |
chemik
weteran

Twój sprzęt: Ford zabudowa EuraMobil
Nazwa załogi: Ela i Wojtek
Pomógł: 3 razy Dołączył: 04 Lis 2014 Piwa: 116/19 Skąd: podlaskie
|
Wysłany: 2017-03-16, 13:00
|
|
|
Sprawa licznika - rzeczywiście, starsze fordy miały licznik 5-cyfrowy. Na pewno nie ma 36 kkm. raczej 136 000 km. Jeżeli nie jeździł w wypożyczalni, to jest to możliwe, chociaz bym stawiał n 236 000. Jeżeli jest tam silnik 2,5D bez turbiny, to taki przebieg - to nie dużo na ten silnik.
Zwróć uwagę bardziej na szczelność zabudowy , jak pisał poprzednik, sprawność urządzeń, zobacz dobrze pod spód.
My kupiliśmy forda z 1990 z przebiegiem 179 000 km , udokumentowanym każdym rachunkiem i przeglądami prawie od początku istnienie - właściciel był pedantem, i tez licznikiem 5-cyfrowym. |
_________________ Chemik |
|
|
|
 |
Harbuz
trochę już popisał

|
Wysłany: 2017-03-16, 14:16
|
|
|
Widocznie kiedyś się tak mało jeździło. Urządzenia na sprawne. Nie mogłem rozwinąć tylko rolety, bo stał inny bus. Powiedział, że jest w porządku, ale jak się dogadam to będzie warunkiem zakupu.
Dzięki za informację. Pzdr. |
|
|
|
 |
DC
zaawansowany

Twój sprzęt: Mc Louis Nevis 822
Nazwa załogi: Pingwiny
Pomógł: 7 razy Dołączył: 31 Lip 2015 Piwa: 15/18 Skąd: Lniska
|
Wysłany: 2017-03-16, 20:41
|
|
|
Jeśli faktycznie jest szczelny i porusza się do przodu i do tyłu to w dobrej cenie i można brać. Fajne łóżko rozkładane z tyłu, zdrowy środek i podstawowa zaleta, sprzedaje właściciel . |
_________________ Living a Boys Adventure Tale |
|
|
|
 |
Kuba L.
stary wyga

Twój sprzęt: Dethleffs Nomad 490BLF/Audi Q5 40TDI 204PS
Nazwa załogi: 2kubusie
|
Wysłany: 2017-03-16, 22:35
|
|
|
Harbuz napisał/a: | Sprzedawca zastrzega, że nawet nie był na "dwójce" w toalecie |
Jeżeli to jest prawda, to śmiało możesz kupować... |
|
|
|
 |
qdlaty_78
stary wyga

Twój sprzęt: Ford Beisl 94'
Nazwa załogi: Ekipa z BAZYLA
Pomógł: 3 razy Dołączył: 31 Lip 2013 Piwa: 19/22 Skąd: Łódź
|
Wysłany: 2017-03-17, 00:34
|
|
|
Obejrzyj dokładnie, popatrz na zdjęciach w necie na taki sam model. Sprawdź czy ściany są takie dwukolorowe. Alkowa ściany mają inny odcień niż sufit, i wykończenie wokół tych rozkładanych spań. |
|
 |
qdlaty_78
stary wyga

Twój sprzęt: Ford Beisl 94'
Nazwa załogi: Ekipa z BAZYLA
Pomógł: 3 razy Dołączył: 31 Lip 2013 Piwa: 19/22 Skąd: Łódź
|
Wysłany: 2017-03-17, 00:39
|
|
|
Harbuz napisał/a: | Nie mogłem rozwinąć tylko rolety, bo stał inny bus. |
To ten Transit nie na chodzie? Nie można było się przejechać? |
|
 |
Harbuz
trochę już popisał

|
Wysłany: 2017-03-17, 07:29
|
|
|
Panowie zakupiłem!!!!
Cena ostateczna na 15500. Roleta w stanie idealnym. Minusem jest brak akumulatorów. Samochód stał kilka lat i się rozkraczyły. Opony do zmiany.Zaczynam szukać. Aku, ledy, anteny, tv. To co powinien mieć. Do majówki jest sporo czasu.
Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
Kotek
Kombatant Mam na imię Danusia!

Twój sprzęt: Fiat Ducato Toskana 1,9 TD
Nazwa załogi: MisioKot
Pomogła: 5 razy Dołączyła: 07 Paź 2010 Piwa: 407/452 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2017-03-17, 07:47
|
|
|
Niech dobrze się spisuje i cieszy w podróżach! |
_________________ Pozdrawiamy - Danusia-Kotek i Henio-Misio
Denerwować się to znaczy mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych.
 |
|
|
|
 |
Cykada
weteran
Twój sprzęt: Sprinter 2.9TD
Nazwa załogi: RodzinkaPL
Pomógł: 3 razy Dołączył: 28 Lip 2009 Piwa: 12/9 Skąd: Dzierżoniów
|
Wysłany: 2017-04-17, 16:35
|
|
|
auto nie jezdziło w wypożyczalni. Przebieg to 130tys. oryginał. Sprowadzony z Luxemburga od osoby prywatnej. Bezwypadkowy. |
_________________ Nie wolno pić alkoholu , bo potem człowiek jest z siebie za bardzo zadowolony |
|
|
|
 |
|