|
|
Zna się ktoś na Webasto Thermo Top Evo 4 |
Autor |
Wiadomość |
Harry
doświadczony pisarz
Twój sprzęt: Burstner Ixeo Time It 2013
|
Wysłany: 2015-02-18, 12:16 Zna się ktoś na Webasto Thermo Top Evo 4
|
|
|
Witajcie,
Kolejny mój problem to ogrzewanie postojowe webasto, które mam zainstalowane w samochodzie.
Posiadam taki model ogrzewania postojowego Thermo Top Evo 4 vw caddy. Do tego modelu jest zainstalowany taki jajowaty sterownik klawiszowy.
Chciałem zapytać czy istnieje możliwość przeprogramowania go tak by np. ogrzewanie załączało się co np. 2 godziny na 1 godzine ?
Z tego co wyczytałem można ustawić trzy czasy na dobę lecz nie bardzo rozumiem. Czy te trzy czasy będą włączały się jeden po drugim automatycznie czy włączy się tylko jedno zaprogramowanie grzanie które wybierzemy ?
A może po prostu zastąpić ten sterownik jakimś innym ? |
|
|
|
 |
vIrek
zaawansowany
Twój sprzęt: Ducato 3.0 L3H2 automat
Pomógł: 3 razy Dołączył: 02 Lut 2012 Piwa: 17/10 Skąd: podkarpacie
|
Wysłany: 2015-02-18, 14:17
|
|
|
Mam inny model ogrzewania, ale programowanie chyba jest jednakowe:
Można ustawić domyślny czas na jaki załącza się ogrzewanie (od 10 do 60 minut).
Jeżeli teraz ustawisz te 3 godziny o jakich ma się włączać ogrzewanie to ono się włączy o tych godzinach i będzie grzało przez ten domyślny czas (np. 60 minut).
Jeżeli zmienisz domyślny czas ogrzewania np. na 30 minut to będzie się włączało o ustawionych porach na 30 minut.
Z ogrzewaniami jest taki problem, że są modele analogowe, cyfrowe, sterowane przez magistrale samochodu. Jeżeli jest to ogrzewanie analogowe to można łatwo nim sterować podając napięcie na odpowiedni pin w złączu. W taki układzie można to sterować np jakimś włącznikiem i utrzymywać ustawioną temperaturę.
Mam poczytajkę do tego sterownika (model 1533), ale po rosyjsku (nie wiem czy w czasie bojkotu Putina możemy jej używać ), jakby co to mogę Ci podesłać. |
_________________ vIrek |
|
|
|
 |
maszakow
Kombatant JAFO? No way ...

Twój sprzęt: jak wygram w totka...
Pomógł: 5 razy Dołączył: 07 Kwi 2009 Piwa: 79/63 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 2015-02-18, 14:45
|
|
|
W bardziej cywilizowanych językach też sa na necie. coś miałem ale chwilowo nie powiem dokładnie co |
_________________ Pozdrawiam, maszakow
 |
|
|
|
 |
Harry
doświadczony pisarz
Twój sprzęt: Burstner Ixeo Time It 2013
|
Wysłany: 2015-02-18, 15:07
|
|
|
Właśnie rozmawiałem ze serwisem który zajmuje się montażem webasto i ten model uruchom się raz mimo że ma zaprogramowane trzy różne godziny startów ;(
Webasto uruchomi się tylko raz o tej godzinie, którą wybierzemy z zapisanych.
Oczywiście można wyzwolić je ręcznie na np. godzinę, ale kto się będzie budził co mnie więcej 2 godziny .
Z drugie strony sie nie dziwię że tylko tyle może działać bo aku by pewnie padło
A i ja mam to cyfrowe wiec nic się nie da pogrzebać. |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|