|
|
Trumatic 1800 |
Autor |
Wiadomość |
ArtZgo
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2008-03-27, 17:19 Trumatic 1800
|
|
|
Witam wszystkich forumowiczów
Kupiłem ostatnio staruszka VW T2 (25-latek :-D ) z ogrzewaniem Trumatic 1800, ogrzewanie działało świetnie w dniu kupowania niestety następnego dnia już nie
przy urządzeniu którym się uruchamia to ustrojstwo po włączeniu zapala się czerwona lampka która ponoć sygnalizuje jakąś usterkę tylko nie bardzo wiem jaką
moje pytanie brzmi czy może ktoś z Forumowiczów miał podobny problem i jakoś udało mu się go rozwiązać jeśli tak to proszę o podpowiedzi
ma ktoś jakiś pomysł na rozwiązanie tego problemu ?
pozdrawiam
Artur |
|
|
|
 |
Mirekmat
doświadczony pisarz
|
Wysłany: 2008-03-30, 20:08
|
|
|
witam.
Pierwsze to sprawdż czy masz odkrytą kratkę wydechową na zewnętrznej ścianie.Dwa czy jest gaz i czy zawory są pootwierane.Przy dłuższym nie odpalaniu może się zapowietrzyła instalacja,popróbować radzę parokrotnego odpalania.Pozdrawiam Mirek |
|
|
|
 |
janusz 52
doświadczony pisarz
Twój sprzęt: Fiat 2,8 JTD LMC Liberty
|
Wysłany: 2008-03-30, 20:16
|
|
|
Tak zgadzam się z kolegą ale dodam jeszcze jedno, a może inaczej co ja robiłem przy takim modelu.
Niewątpliwie musi być gaz ale nie resztki bo nie odpali następnie to co powiedział kolega czy wywietrznik jest otwarty , nie odpalać raz za razem bo to gromadzi gaz w układzie i czujka nie póści Jeżeli to nie pomoże zdecydowanie udać się do servisu w google nazwe tam sa podane serwisy i instrukcje obsługi po polsku
z pozdrowieniami janusz 52 |
|
|
|
 |
ArtZgo
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2008-03-31, 10:39
|
|
|
witam
dzięki za odpowiedzi
mam dobrą wiadomość truma zadziałała
wszystkie porady które pisaliście uskuteczniałem wielokrotnie lecz bez powodzenie ponieważ w miejscu gdzie się cały układ włącza manualnie cały czas paliła się czerwona lampka która sygnalizuje uszkodzenie i truma nie podejmowała, żadnej akcji.
postanowiłem więc urządzenie rozebrać i posprawdzać czy coś nie jest skopcone
po powiedzmy 3 godzinach walki z urządzeniem zaczęło działać, choć przyznam, że nic nie zostało wymienione i mogę tylko domniemywać, iż zawiesił się przekaźnik zamontowany na płytce elektronicznej lub też nie do końca sprawne jest zabezpieczenie antyprzegżaniowe w każdym razie po którymś z kolei mierzeniu miernikiem tych właśnie elementów układ zaczął działać i działa jak na razie
zobaczymy tylko jak długo
Pozdrawiam
Artur |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|