Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Trumatic 1800
Autor Wiadomość
ArtZgo 
początkujący forumowicz

Wysłany: 2008-03-27, 17:19   Trumatic 1800

Witam wszystkich forumowiczów

Kupiłem ostatnio staruszka VW T2 (25-latek :-D ) z ogrzewaniem Trumatic 1800, ogrzewanie działało świetnie w dniu kupowania niestety następnego dnia już nie :-/

przy urządzeniu którym się uruchamia to ustrojstwo po włączeniu zapala się czerwona lampka która ponoć sygnalizuje jakąś usterkę tylko nie bardzo wiem jaką

moje pytanie brzmi czy może ktoś z Forumowiczów miał podobny problem i jakoś udało mu się go rozwiązać jeśli tak to proszę o podpowiedzi

ma ktoś jakiś pomysł na rozwiązanie tego problemu ?

pozdrawiam
Artur
Postaw piwo autorowi tego posta

Mirekmat
doświadczony pisarz

Piwa: 11/2
Wysłany: 2008-03-30, 20:08   

witam.
Pierwsze to sprawdż czy masz odkrytą kratkę wydechową na zewnętrznej ścianie.Dwa czy jest gaz i czy zawory są pootwierane.Przy dłuższym nie odpalaniu może się zapowietrzyła instalacja,popróbować radzę parokrotnego odpalania.Pozdrawiam Mirek

janusz 52 
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: Fiat 2,8 JTD LMC Liberty
Otrzymał 1 piw(a)
Wysłany: 2008-03-30, 20:16   

Tak zgadzam się z kolegą ale dodam jeszcze jedno, a może inaczej co ja robiłem przy takim modelu.
Niewątpliwie musi być gaz ale nie resztki bo nie odpali następnie to co powiedział kolega czy wywietrznik jest otwarty , nie odpalać raz za razem bo to gromadzi gaz w układzie i czujka nie póści Jeżeli to nie pomoże zdecydowanie udać się do servisu w google nazwe tam sa podane serwisy i instrukcje obsługi po polsku

z pozdrowieniami janusz 52

ArtZgo 
początkujący forumowicz

Wysłany: 2008-03-31, 10:39   

witam

dzięki za odpowiedzi

mam dobrą wiadomość truma zadziałała :wyszczerzony:

wszystkie porady które pisaliście uskuteczniałem wielokrotnie lecz bez powodzenie ponieważ w miejscu gdzie się cały układ włącza manualnie cały czas paliła się czerwona lampka która sygnalizuje uszkodzenie i truma nie podejmowała, żadnej akcji.

postanowiłem więc urządzenie rozebrać i posprawdzać czy coś nie jest skopcone
po powiedzmy 3 godzinach walki z urządzeniem zaczęło działać, choć przyznam, że nic nie zostało wymienione i mogę tylko domniemywać, iż zawiesił się przekaźnik zamontowany na płytce elektronicznej lub też nie do końca sprawne jest zabezpieczenie antyprzegżaniowe w każdym razie po którymś z kolei mierzeniu miernikiem tych właśnie elementów układ zaczął działać i działa jak na razie

zobaczymy tylko jak długo :mrgreen:

Pozdrawiam
Artur

Odpowiedz do tematu