|
Pokrowiec Jula |
| Autor |
Wiadomość |
zbyszekwoj
Kombatant

Twój sprzęt: Rapido 707F
Pomógł: 5 razy Dołączył: 24 Kwi 2013 Piwa: 333/226 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 2014-11-05, 18:01 Pokrowiec Jula
|
|
|
| Czy ktoś zakupił i używa pokrowiec na kampera z marketu JULA? chciałbym zasięgnąć opinii w temacie użytkowania i użyteczności. |
|
|
|
 |
Wojciechu
Kombatant

Twój sprzęt: był - ducato frankia,jest- burstner t603
Nazwa załogi: marwoj
Pomógł: 6 razy Dołączył: 20 Wrz 2013 Piwa: 159/151 Skąd: Zgierz
|
Wysłany: 2014-11-05, 19:04
|
|
|
| Podobno pokrowiec na wietrze potrafi mocno przytrzeć i zmatowić lakier czy szybę. Chyba gra nie warta "świeczki" Trzymam na razie kampera pod chmurka ale najlepsza jest wiata. |
_________________ prof-os
Jesteśmy jedyni i niepowtarzalni, pamiętajmy tylko że niedoskonali…
 |
|
|
|
 |
zbyszekwoj
Kombatant

|
Wysłany: 2014-11-05, 19:58
|
|
|
| Jak umiejętnie założysz to nic się nie przytrze. Na wiatę nie mam miejsca. A pod chmurką zachoruje na wodogłowie. Chodzi mi konkretnie czy ten z Juli długo wytrzyma? |
|
|
|
 |
grzegorzalex
weteran

Twój sprzęt: Fiat Ducato
Nazwa załogi: Grzegorz i Marzena
Pomógł: 3 razy Dołączył: 29 Gru 2013 Piwa: 38/19 Skąd: Opalenica
|
Wysłany: 2014-11-05, 20:00
|
|
|
| Mniej szkód pod chmurką albo pod wiatą. Ja bym nie nakrywał pokrowcem. |
_________________ Pozdrawiamy Marzena i Grzegorz
 |
|
|
|
 |
kodi
weteran
Nazwa załogi: kodin@poczta.onet.pl
Pomógł: 3 razy Dołączył: 02 Lis 2011 Piwa: 35/9 Skąd: Miszewko, k. 3city
|
Wysłany: 2014-11-05, 20:15
|
|
|
| Jak miałem przyczepę to miałem pokrowiec nie z Jula ale podobny z allgro za 5 stówek. Jak się nie ma garażu czy wiaty to wg. mnie to dobra alternatywa. Materiał jest na tyle delikatny że o porysowaniach nie może być mowy. |
|
|
|
 |
mobike
początkujący forumowicz
Twój sprzęt: mobilvetta kea p68
|
Wysłany: 2014-11-05, 20:17
|
|
|
| pokrowiec z juli używam drugi sezon ogólnie jestem zadowolony wykonany bardzo solidnie mocne suwaki ,możliwość podciągnięcia do polowy chociażby w celu przewietrzenia ,miękki materiał od spodu , teoretycznie po bokach membrana oddychająca nie wiem ja w miarę możliwości zawsze rozpinam i wietrze |
|
|
|
 |
zbyszekwoj
Kombatant

|
Wysłany: 2014-11-05, 20:22
|
|
|
| mobike napisał/a: | | teoretycznie po bokach membrana oddychająca |
Z tego co widac na rys. to boków nie ma, tylko przód, dach i tył. Nie wiem czy masz taki sam. |
|
|
|
 |
Argo
weteran
Twój sprzęt: Ford Chausson WELCOME 23
Nazwa załogi: Argonauta
Pomógł: 4 razy Dołączył: 19 Gru 2011 Piwa: 31/1 Skąd: Nowa Wola
|
Wysłany: 2014-11-05, 20:35
|
|
|
| Dajcie linka do tego pokrowca |
|
|
|
 |
ZEUS
Kombatant

Twój sprzęt: Roller Team Zefiro 285 TL, 121 kW 2025 r.
Pomógł: 6 razy Dołączył: 08 Paź 2014 Piwa: 66/71 Skąd: Olimp ?
|
Wysłany: 2014-11-05, 20:51
|
|
|
kiedyś przez kilka lat używałem pokrowiec na przyczepę kempingową, nie stwierdziłem żadnych skutków ubocznych, pokrowiec był uszyty "na miarę" z materiału stosowanego do produkcji namiotów, z tym, że starałem się by zawsze był mocno naciągnięty, moim zdaniem w przypadku użycia pokrowca na kamperze też nic złego nie powinno się wydarzyć zwłaszcza, że w przyczepie okna były wypukłe i z pleksi a nie uległy porysowaniu ani zmatowieniu, (nie wiem jaki jest pokrowiec z Juli) ale, jeżeli | mobike napisał/a: | | miękki materiał od spodu | to tym bardziej nie ma ryzyka... |
|
|
|
 |
Bronek
Kombatant
Pomógł: 31 razy Dołączył: 06 Cze 2013 Piwa: 478/990 Skąd: Ooo
|
Wysłany: 2014-11-05, 21:04
|
|
|
| kodi napisał/a: | | Materiał jest na tyle delikatny że o porysowaniach nie może być mowy. |
Tez z Allegro za około 700-800 zł Pare lat na przyczepie teraz na kamperze. materiał delikatny oddychający . . Nie przepuszcza wody ale trochę światło .
Nic nie matowieje ni nie ociera . Idealny . nawet w wiacie trzymałem pod nim chronił przed kurzem itd.
Wiem pytanie było o pokrowiec z JULI .
Ponieważ ten mój jest lekko za mały na kamper , muszę kombinować . To tez myslałem o tym z Juli . Ale wydawało mi sie , że to inny materiał . Więc zrezygnowałem
To taki material jak na tej aukcji allegro |
|
|
|
 |
zbyszekwoj
Kombatant

|
Wysłany: 2014-11-05, 21:37
|
|
|
| Bronek napisał/a: | | To taki material jak na tej aukcji allegro |
Też zastanawiam się nad tym z allegro,tym na kampera za ok.800zł. W juli 550 dlatego pytam o różnicę
Z tego co pisze Bronek słaniam się na ten z allegro, chociaż wys, ma tylko 2,20 a moja alkowa 3m. Najwazniejszy jednak dach. Czekam jeszcze na inne wypowiedzi. |
|
|
|
 |
Bronek
Kombatant
Pomógł: 31 razy Dołączył: 06 Cze 2013 Piwa: 478/990 Skąd: Ooo
|
Wysłany: 2014-11-05, 22:17
|
|
|
Ja naciągam do dziś ten pokrowiec . Lekko tylko muszę rozsunąc dwa suwaki. Miałem wstawić kliny z materialu z przodu ale .... lenistwo . Pokrowiec jest bardzo lekki.
Uwaga na koty . Te diabły uwielbiają się po nim wspinać . niestety to ma skutki.
Naprawde fajny . Używany co roku od 4 lat. jak nie zapone to zobacze może jest na nim jakas metka. ?? |
|
|
|
 |
Aulos
weteran

Twój sprzęt: Bürstner Solano na Ducato
Nazwa załogi: SOKOŁY
Pomógł: 2 razy Dołączył: 14 Lut 2007 Piwa: 62/37 Skąd: Kołobrzeg
|
Wysłany: 2014-11-05, 22:34
|
|
|
Tutaj było już kilka opinii nt. pokrowca z Juli. Ja jestem zadowolony i polecam. |
_________________ "Nosiciel nieuleczalnej kamperomanii"
 |
|
|
|
 |
Bajaga
Kombatant
Nazwa załogi: FiveStars
|
Wysłany: 2014-11-05, 22:39
|
|
|
| zbyszekwoj napisał/a: | | Bronek napisał/a: | | To taki material jak na tej aukcji allegro |
Też zastanawiam się nad tym z allegro,tym na kampera za ok.800zł. W juli 550 dlatego pytam o różnicę
Z tego co pisze Bronek słaniam się na ten z allegro, chociaż wys, ma tylko 2,20 a moja alkowa 3m. Najwazniejszy jednak dach. Czekam jeszcze na inne wypowiedzi. |
Ja swojego dziś przykryłem na zimę, nie było to latwe w jedną osobę Pokrowiec szyty na miarę z odsuwanymi suwakami elementami. Materiał miękki, na pewno nic nie porysuje. Polecam na przedsionki.pl. W kilka dni zrobią wam Dokładnie to co chcecie za sporo mniej niż 800. |
_________________ Pozdrawiam,
Bajaga&Instruktori |
|
|
|
 |
RODOS
zaawansowany
Twój sprzęt: Knaus Sport Traveller Renault 2,5 dCi 2007
Nazwa załogi: JASKÓŁKI
|
Wysłany: 2014-11-06, 09:00
|
|
|
| zbyszekwoj napisał/a: | | chciałbym zasięgnąć opinii w temacie użytkowania i użyteczności. |
Od czterech lat przykrywamy naszego kampera w zimie takim pokrowcem.
Mieszkamy w Gdyni w takim miejscu, gdzie wiatry w zimie nas nie oszczędzają, wieją bardzo często i bardzo mocno, i tu miałem największe obawy, czy nie będzie z tym problemu .Przed nałożeniem pokrowca płytami z miękkiego styropianu uzupełniam nierówności na dachu , aby nie było wgłębień gdzie mogłaby się zatrzymywać woda. Okrywam całego kampera miękką agrowłókniną 17g/m kwadratowy 1,6x5m. Ponieważ nie dostałem 10 metrowej, zszyłem poszczególne płaty maszyną do szycia i okryłem luźno całego kampera przed nałożeniem pokrowca. Agrowłóknina swobodnie przepuszcza powietrze i stanowi dodatkową ochronę przed ewentualnym ocieraniem pokrowca. Niezależnie od powyższego oprócz oryginalnych pasów zabezpieczyłem pokrowiec dodatkowymi taśmami w taki sposób aby ograniczyć możliwość swobodnego poruszania się materiału pokrowca. Po każdym zdjęciu pokrowca nigdzie nie znalazłem zmatowienia lakieru lub innych uszkodzeń. Pozdrawiam |
|
|
|
 |
|
|