|
|
Emisja spalin |
Autor |
Wiadomość |
krzysztofCz
weteran
Twój sprzęt: Frankia 460A Fiat Talento 1,9D 1992
Pomógł: 4 razy Dołączył: 20 Wrz 2009 Piwa: 48/54 Skąd: z nad morza
|
Wysłany: 2009-09-20, 17:06 Emisja spalin
|
|
|
Moje pytanie - jak w tytule. Jak jest z jazdą kamperami po strefach miast europejskich objętych przepisami dotyczącymi emisji spalin (nalepki) ? |
_________________ I NIE ŻAL NIC...
I ŻAL TAK WIELE...
/NIEMEN/ |
|
|
|
 |
Aulos
weteran

Twój sprzęt: Bürstner Solano na Ducato
Nazwa załogi: SOKOŁY
Pomógł: 2 razy Dołączył: 14 Lut 2007 Piwa: 62/37 Skąd: Kołobrzeg
|
Wysłany: 2009-09-20, 17:22
|
|
|
Jako, że mój kamperek porywy młodości ma już za sobą, nie szukam nawet możliwości uzyskania nalepek na eko-strefy. Poza tym jazda w centrach dużych miast kamperem, nawet jeśli dozwolona, nie należy do przyjemności. Kampera zostawiamy na parkingach buforowych. Od momentu włamania do naszego kamperka w Rzymie, nie zostawiamy go w dużych miastach na parkingach bez dozoru. |
_________________ "Nosiciel nieuleczalnej kamperomanii"
 |
|
|
|
 |
krzysztofCz
weteran
Twój sprzęt: Frankia 460A Fiat Talento 1,9D 1992
Pomógł: 4 razy Dołączył: 20 Wrz 2009 Piwa: 48/54 Skąd: z nad morza
|
Wysłany: 2009-09-20, 17:29
|
|
|
Aulos napisał/a: | Jako, że mój kamperek porywy młodości ma już za sobą, nie szukam nawet możliwości uzyskania nalepek na eko-strefy. Poza tym jazda w centrach dużych miast kamperem, nawet jeśli dozwolona, nie należy do przyjemności. Kampera zostawiamy na parkingach buforowych. Od momentu włamania do naszego kamperka w Rzymie, nie zostawiamy go w dużych miastach na parkingach bez dozoru. |
No cóż nasz też jest więcej niż pełonoletni. Interesuje mnie właśnie jak sobie radzicie by zobaczyć to co jest do zobaczenia bez możliwości wjazdu do zielonej strefy. |
_________________ I NIE ŻAL NIC...
I ŻAL TAK WIELE...
/NIEMEN/ |
|
|
|
 |
chris
zaawansowany

Twój sprzęt: aktualnie namiot
Pomógł: 2 razy Dołączył: 22 Gru 2008 Piwa: 3/1 Skąd: Otwock
|
Wysłany: 2009-09-20, 17:45
|
|
|
Rower albo komunikacja miejska np. metro. Taniej, szybciej, wygodniej. |
|
|
|
 |
darek 61
Kombatant

Twój sprzęt: Jumper Odyssee 78
Nazwa załogi: Violetta Darek
Pomógł: 4 razy Dołączył: 08 Mar 2009 Piwa: 146/103 Skąd: Poznań
|
|
|
|
 |
onionskin
stary wyga
Pomógł: 4 razy Dołączył: 30 Gru 2013 Piwa: 46/141 Skąd: FMI
|
Wysłany: 2015-04-29, 11:16
|
|
|
To jeszcze nie jest takie straszne.
Eurokomuna pracuje, aktualnie nad propozycją obligatoryjnych (a nie w zależności od kaprysu radnych) stref dla obszarów o określonym natężeniu ruchu.
A więc jak dobrze pójdzie, od 2017 (bo tak planują) okaże się, że z powodu dużego ruchu nie wjedziesz nawet do Pcimia Małego. |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|