|
|
toaleta THETFORD |
Autor |
Wiadomość |
boguslawM
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2015-04-22, 19:20 toaleta THETFORD
|
|
|
Witam
I znów problem z następnym urządzeniem. Tym razem toaleta.
Napełniłem układ campera woda próbowałem spuścić wodę w toalecie i nic. Sprawdziłem czy w przewodzie wodnym, doprowadzającym wodę o toalety, jest woda i była. Sprawdziłem prąd na przewodach w przekaźniku toalety i tam go nie było.
Znalazłem w szafie za toaletą kostkę elektryczna z 4-rema kabelkami. Jak sprawdziłem w instrukcji toalety to było to podłączenie dola toalety. Tylko powstał mały problem gdzie ta kostkę podłączyć jak tam nie ma żadnej drugiej. W tym miejscu sa podłączenia dla bojlera i wentylatora ogrzewania i te urządzenia są podłączone. W tym momencie proszę o pomoc bo sezon już się rozpoczął a ja jeszcze stoję w miejscu. |
|
|
|
 |
Banan
Administrator LIVE TO RIDE - RIDE TO LIVE

Twój sprzęt: Rapido 972M MB 2.9 TD
Nazwa załogi: Bananki
Pomógł: 30 razy Dołączył: 09 Lis 2010 Piwa: 360/502 Skąd: Bolesławiec
|
Wysłany: 2015-04-22, 23:38
|
|
|
Nie wiem dokładnie jaki masz typ, ale u mnie były kabelki pod "puszką" na papier marszczony. Wystarczyło wyciągnąć tę puszkę i był dostęp do złącz i bezpiecznika na kabelku |
_________________ Pozdrawiam - Darek
 |
|
|
|
 |
boguslawM
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2015-04-23, 18:08
|
|
|
Pod puszką na papier mam tylko przekaźnik i podłączony do niego zawór wodny podobny jak w pralkach automatycznych |
|
|
|
 |
boguslawM
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2015-04-26, 14:42
|
|
|
Dzięki koledzy. Problem został rozwiązany.
W tej kostce o której pisałem (znajdującej się w szafie) wystarczyło podłączyć brązowy kabelek do plusa a niebieski do minusa i toaleta zadziałała. |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|