Kanapa pasazera boxer |
Autor |
Wiadomość |
Maciejj
początkujący forumowicz

Twój sprzęt: Peugeot Boxer
Nazwa załogi: Maciej ,Ola, Malina
|
Wysłany: 2015-02-15, 17:17 Kanapa pasazera boxer
|
|
|
Witam. Jestem nowy. Od dawna marzyismy o kamperze no i przypadkowo znalazlem oferte i zakupilem boxera rok 99 przerobiony na campera. W kabinie sa tylko 2 fotele. Poprzedni wlasciciel wymontowal podwojna kanape i wmontowal pojedynczy fotel. Ja chce zamontowac ponownie podwojna. Czy orientujecie sie czy kanapy z nowszych wersji beda pasowaly czy musze kupic od starej wersji boxera,ducato lub jumpera? |
|
|
|
 |
janus
weteran

Twój sprzęt: Pössl 4F 2,8 idTD "BILA DODAVKA"
Nazwa załogi: DorJanki
|
Wysłany: 2015-02-15, 19:55
|
|
|
Baaardzo ograniczysz sobie w ten sposób funkcjonalność kamperka |
_________________ Pozdrawiamy:
Dorota i Janusz
www.pozadomem.y0.pl
Jeszcze sporo możemy, ale nic nie musimy! |
|
|
|
 |
Maciejj
początkujący forumowicz

|
Wysłany: 2015-02-15, 21:03
|
|
|
janus napisał/a: | Baaardzo ograniczysz sobie w ten sposób funkcjonalność kamperka | . Wiem nie bedzie przejscia ale nasza rodzina to 3 osoby. Masz inne rozwiazanie? |
|
|
|
 |
tom-cio
weteran

Twój sprzęt: samoróbka kamper na blaszaczku
Pomógł: 7 razy Dołączył: 07 Sty 2014 Piwa: 68/144 Skąd: Bytom
|
Wysłany: 2015-02-15, 22:38
|
|
|
Zamontowac pas w alkowie,lub innym miejscu gdzie jest lozko,lub domontowac skladany fotel gdzies na zabudowie.Kanape kupic i zakladac tylko na przeglad,w razie konteoli jak masz 3 miejsca w dowodzie ,to policja ci napewno krzywdy nie zrobi,pochwal sie fotkami zabudowy to cos doradzimy |
_________________ moja budowa http://www.camperteam.pl/...hlight=bud%BFet |
|
|
|
 |
janus
weteran

|
Wysłany: 2015-02-16, 12:39
|
|
|
Maciejj napisał/a: | janus napisał/a: | Baaardzo ograniczysz sobie w ten sposób funkcjonalność kamperka | . Wiem nie bedzie przejscia ale nasza rodzina to 3 osoby. Masz inne rozwiazanie? | Oczywiście. Drugi rząd siedzeń z pasami. I tak gdzieś musisz spa( zwłaszcza w 3 osoby ) |
Dorota i Janusz
www.pozadomem.y0.pl
|
|
|
 |
Maciejj
początkujący forumowicz

|
Wysłany: 2015-02-16, 16:03
|
|
|
Spanie mamy wszystko jest zrobione chodzi tylko o to aby w kabinie mogly jechac 3 osoby. A moze jakas skladana kanapa np oparcie lub siedzisko?
male.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 4865 raz(y) 66,63 KB |
|
|
|
|
 |
MAWI
Kombatant

Twój sprzęt: Carthago E-line L55 Yachting
Pomógł: 17 razy Dołączył: 19 Sty 2010 Piwa: 100/17 Skąd: Kutno
|
Wysłany: 2015-02-16, 17:55
|
|
|
Kolego .Wprawdzie napisałeś ,że jak cytuję Maciejj napisał/a: | Witam. Jestem nowy. |
Ale na tym forum wymagamy głębszego i bardziej rozwiniętej formy "przedstawienia się " i wypełnienia AWATARA. W dziale gdzie wszyscy się przedstawiamy. Jest to wymagane regulaminem .To może pomóc Ci w wielu kwestiach np.jak napiszesz skąd jesteś ,ile masz lat i wiele innych.Zobaczysz ,że warto |
_________________ Ważne są tylko te dni których jeszcze nie znamy.
MARZENKA i WIESIEK |
|
|
|
 |
maszakow
Kombatant JAFO? No way ...

Twój sprzęt: jak wygram w totka...
Pomógł: 5 razy Dołączył: 07 Kwi 2009 Piwa: 79/63 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 2015-02-18, 09:33
|
|
|
Maciejju - brak fotek z dalszej części zabudowy utrudnia ocenę sytuacji
W 99% przypadków za fotelem kierowcy jest fotel pasażera z pasami - Albo na stałe albo adaptowalny na łózko.
Jełsi dziecko jest małe i taki macie wymób by jechało z wami w kabinie - nie ma problemu żeby wstawić tam fabryczną 2osoobą kanapę. Przejścia nie będzie, w 3 osoby nie zjecie posiłku przy stole bo kanapy nie obrócisz. A przynajmniej nikt jeszcze nie próbował tego zrobić w kamperkach trojaczkach by obracać dwuosobową kanapę pasażera. |
_________________ Pozdrawiam, maszakow
 |
|
|
|
 |
koder
Kombatant (statystycznie)

Twój sprzęt: Szara Furia (Hilux '20 + zabudowa w trakcie)
Pomógł: 18 razy Dołączył: 10 Lis 2010 Piwa: 188/87 Skąd: Będzin
|
Wysłany: 2015-02-18, 11:37
|
|
|
Widziałem zarówno zamontowaną obrotnicę w ławce (obracała się o 90°), jak i taki patent, gdzie obrócenie kanapy następuje poprzez przesunięcie oparcia. HTH. |
|
 |
Maciejj
początkujący forumowicz

|
Wysłany: 2015-02-18, 14:46
|
|
|
maszakow napisał/a: | Maciejju - brak fotek z dalszej części zabudowy utrudnia ocenę sytuacji
W 99% przypadków za fotelem kierowcy jest fotel pasażera z pasami - Albo na stałe albo adaptowalny na łózko.
Jełsi dziecko jest małe i taki macie wymób by jechało z wami w kabinie - nie ma problemu żeby wstawić tam fabryczną 2osoobą kanapę. Przejścia nie będzie, w 3 osoby nie zjecie posiłku przy stole bo kanapy nie obrócisz. A przynajmniej nikt jeszcze nie próbował tego zrobić w kamperkach trojaczkach by obracać dwuosobową kanapę pasażera. |
Jednak zamontujemy 2 os oryginalna kanape. Dziecko musi jechac w kabinie. Nie jest chyba dozwolone aby osoby jechaly w czesci mieszkalnej? Pozatym nie wyobrazam sobie by corka miala siedziec z tylu.
IMG_0157 small.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 4681 raz(y) 50,67 KB |
IMG_0158 small.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 66 raz(y) 81,64 KB |
IMG_0160 small.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 67 raz(y) 121,95 KB |
|
|
|
|
 |
Mysza
trochę już popisał
Twój sprzęt: Fiat Ducato Maxi II 15O Multijet - blaszanka
|
Wysłany: 2015-02-18, 19:02
|
|
|
Zdarza mi się czasami jechać jako pasażer i siedzieć na takiej podwójnej kanapie w ducato i to co da się znieść to jakieś 20 km, a potem to już jest męka. Wiem jedno, nie skazałabym własnych dzieci na jazdę na takiej kanapie w kamperze, to jest nieporozumienie. Usiądż na niej sam i wypróbuj, ciekawe ile wytrzymasz? Dzieci dużo śpią w czasie jazdy, a tu zero regulacji oparcia, przemyśl to jeszcze raz. Za fotelem pasażera możesz wywalić ściankę grodziową i tam wstawić pojedynczy fotel. Powodzenia |
Ostatnio zmieniony przez Mysza 2015-02-18, 20:11, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
MAWI
Kombatant

Twój sprzęt: Carthago E-line L55 Yachting
Pomógł: 17 razy Dołączył: 19 Sty 2010 Piwa: 100/17 Skąd: Kutno
|
Wysłany: 2015-02-18, 19:08
|
|
|
Mam kilka dostawczych aut , w żadnym z nich nie da się długo jechać z przodu w trzy osoby. Najgorzej chyba jest w T4 lub T5. To są fotele na krótkie traski . |
_________________ Ważne są tylko te dni których jeszcze nie znamy.
MARZENKA i WIESIEK |
|
|
|
 |
janus
weteran

|
Wysłany: 2015-02-18, 19:30
|
|
|
@Maciejj
To co zrobiłeś z zabudową faktycznie wyklucza możliwość podróżowania z tyłu (chociaż normalnie jest to mozliwe). Ławki nie spełnią żadnych norm nawet po ew. zamontowaniu pasów
Pozostaje kanapa z przodu |
Dorota i Janusz
www.pozadomem.y0.pl
|
|
|
 |
Maciejj
początkujący forumowicz

|
Wysłany: 2015-02-18, 20:12
|
|
|
Ja tego busa/campera takiego juz kupilem wiec nie mam wplywu na zabudowe. Ci do scianki grodzeniowej za fotelem pasazera to jest tam ustawiona lodowka wiec miejsca nie ma. Czyli tylko pozostaje oryginalna kanapa dla dwoch osob.Dziecko poki co siedzi w foteliku. Jesli te fotele sa tak niekomfortowe to czy polecacie wymiane fotela kierowcy tez? Pozatym mam nowe Auto i dziecko siedzi z tylu w foteliku i zrobilo juz tysiace km i nie narzeka i spi duzo. Nie widze innej opcji niz kanapa oryginalna 2 os. od nowszych wersji sa ladniejsze i pewnie wygodniejsze ale nie wiem czy pasuja do mojej wersji. Pewnie gdybym mial na zbyciu 50tys euro to kupilbym nowego i tyle. |
|
|
|
 |
wlodo
weteran

Nazwa załogi: wlodo
Pomógł: 12 razy Dołączył: 20 Sie 2014 Piwa: 67/68 Skąd: Witaszyce
|
Wysłany: 2015-02-18, 21:16
|
|
|
Może zamiast tej busowskiej niewygodnej kanapy,zmieści się podwójny fotel z jakiegoś wana?Na takich już wygodniej się jeździ. |
|
|
|
 |
|