Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Aktywacja karty TV ????????????????????????
Autor Wiadomość
Perrovski 
trochę już popisał

Twój sprzęt: Pillos MobileTraveler
Nazwa załogi: Amadea
Piwa: 2/3
Wysłany: 2015-05-24, 14:41   Aktywacja karty TV ????????????????????????

Hallo.

Bedac ostatnio we Wroclawiu ( koniec marca ) kupilem modul i karte NCC+ za 200 zl do mojej anteny parab,( by miec mozliwosc ogladania polskich kanalow ) Oyster 85 .

Obiecywano, ze aktywowanie nastapi najpozniej do dwoch dni, stwierdzilem, ze OK dokonalem naiwny transakcji i pojechalem na narty do Austri.
Na aktywacje czekam do dzisiejszego dnia oczywiscie z nedznym rezultatem wg zasady " smierc frajerom ".

Czy tak zawsze jest ?????????????????????z monopolistami ?????

Naturalnie chcialem ta sprawe zalatwic korespondecyjnie poprzez imejl ( nie ma takiej opcji ) to mysle, ze telefon bedzie rozwiazaniem ::::::::::::o naiwny czlowieku :
Dzwonie, :::::::::: najpierw upierdliwe wskazowki, czy sie zgadzam na nagrywanie tej rozmowy etc. potem czekanie ( przy nedznej muzyce ) w nieskonczonosc :::: po
dziesieciu minutach czekania dalem za wygrana i rozmowe przerwalem. Koszt tej rozmowy okolo 30 zl z komorki z zagranicy.
Takich rozmow mialem jeszcze kilka o roznych porach dnia tak o 8,15 i po 21,30 z tym samym rezultatem .Reklamuja sie ze service od 8 do 22.7 dni w tygodniu.

Dalem za wygrana, ale szlag czlowieka trafia, ze nabijaja cie w butelke w tak bezczelny sposob.

Macie moze pobobny icydent w zanadrzu lub adres do jakiejs intytucji by to naglosnic i innych uchronic od podobnych sytuacji ????.

Pozdrawiam
Postaw piwo autorowi tego posta

Zaradek 
stary wyga

Twój sprzęt: Peugeot Boxer PILOTE Pacific 65px
Piwa: 16/9
Wysłany: 2015-05-25, 22:05   

Jak kazdy modul ma on swoje menu. wszedles w nie i sprawdziles czy modul widzi karte? Poza tym aktywacja nastepuje na konkretnym kanale na ktorym trzeba zostawic tuner wlaczony na noc.

krimar
Kombatant

Twój sprzęt: Euramobil 460 - Mitsubishi L300 - DAHAK
Nazwa załogi: Poszukiwacze Zagininej Dyszy
Piwa: 58/6
Wysłany: 2015-05-26, 09:58   

może kartę "włożyłeś do góry nogami"

Jest tak jak mówi krimar.

Brat napisał/a:
(...) mogę z pełnym przekonaniem potwierdzić, że rzeczywiście "jest tak, jak mówi krimar" ... ;)

Argo 
weteran

Twój sprzęt: Ford Chausson WELCOME 23
Nazwa załogi: Argonauta
Piwa: 31/1
Wysłany: 2015-05-26, 12:38   

sprawdź czy dekoder obsługuje skrypt karty - musi dekodować w CONAX. U mnie aktywacja trwała 30 minut, od tel do operatora i założenia konta na TNK. Procedura aktywacji wymaga logowania na TNK w celu podania nr. konta i nr karty CI, jak masz kartę CI nie sparowaną z kartą TNK.

Perrovski 
trochę już popisał

Twój sprzęt: Pillos MobileTraveler
Nazwa załogi: Amadea
Piwa: 2/3
Wysłany: 2015-05-26, 13:01   

Hello.

Dziekuje za angazowanie sie w blachej sprawie, niemniej dla mnie waznej.
Wkladalem karte na wszelkie sposoby, i tu mnie poprawiano automatycznie, ze popelniam blad.
Jednak wlaczonego Tv na noc nie zostawialem bo nic na ten temam nie dostalem zadnej info.

W koncu napisalem dlugi list do NC + do W-wy, zobaczymy co odpisza.

Pozdrawiam

mwservice 
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: Ducato
Piwa: 7/10
Wysłany: 2015-05-26, 13:21   

Kiedyś jak miałem problemy z odbiorem, poinformowano mnie w TNK, że muszę zostawić włączony odbiornik na kanale 3 (TVN) przez dłuższy okres czasu (uprawnienia do odbioru są nadawane z satelity co jakiś czas).

Odpowiedz do tematu