|
|
Włochy w pażdzierniku |
Autor |
Wiadomość |
remi
trochę już popisał
Twój sprzęt: Rapido 9090DF
Nazwa załogi: MIR
|
Wysłany: 2015-09-20, 22:32 Włochy w pażdzierniku
|
|
|
Zaplanowaliśmy wyjazd na połowę września ,lecz praca zatrzymała. Kempingi chyba z końcem września zamykają .Co sądzicie o wyjeździe na początku października.Może ktoś był w tym czasie. Czy mogą być problemy ze znalezieniem bezpiecznego miejsca na kempingu. A może ktoś się wybiera w tym czasie. |
|
|
|
 |
RoWeRs
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: T6 california
Pomógł: 3 razy Dołączył: 15 Kwi 2015 Piwa: 12/4 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 2015-09-20, 23:54
|
|
|
Zajrzyj na http://pl.camping.info/ przeszukaj region gdzie się wybierasz, na stronie znajdziesz daty otwarcia kempingu i odnośniki do stron kempingów. Możesz jeszcze "skrobnąć" mejla to będziesz mieć pewność |
|
|
|
 |
remi
trochę już popisał
|
Wysłany: 2015-09-22, 08:10
|
|
|
Dziękuję za wskazówkę . Strona bardzo przydatna,okazuje się że sporo kempingów pracuje do końca października więc przygotowania do wyjazdu w toku. Chcemy jechać przez Niemcy i ciekaw jestem czy trzeba mieć poza miastami nalepkę o euro . W tym roku zmieniłem silnik i mam trochę schody. Dekra chce homologację auta z którego pobrałem silnik aby ustalić emisję spalin. Myślę że jest to do załatwienia,posiadam nr vin z tego dawcy. |
|
|
|
 |
RoWeRs
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: T6 california
Pomógł: 3 razy Dołączył: 15 Kwi 2015 Piwa: 12/4 Skąd: Poznań
|
|
|
|
 |
slawwoj
Kombatant
Twój sprzęt: Laika x695 Ford
Pomógł: 6 razy Dołączył: 08 Sie 2012 Piwa: 142/308 Skąd: Bielsk Podlaski
|
Wysłany: 2015-09-22, 10:22
|
|
|
Plakietki chyba nie dotyczą kamperów |
|
|
|
 |
remi
trochę już popisał
|
Wysłany: 2015-09-22, 20:49
|
|
|
Zadzwoniłem dziś do fiat poland i miła Pani po paru minutach odszukała dane auta z którego kupiłem silnik ,czekam teraz na wyciąg z homologacji. Wyślę go do Dekry i zobaczę co odpiszą .Sądzę że ducato 2.8 jtd z 2004 to będzie nalepka3 , rewelacja to żadna ale1.9td który miałem to nalepka2 .Najważniejsze to jest to że teraz razem z chipem zasuwa tak że osobówki wymiękają .Powyżej 130 km/g ma się wrażenie że posuwam deskorolką.Majta nim na boki,ale wyprzedzanie tirów to pestka. Prędkość trakcyjna 120 jest super. W razie wjazdu w okolice strefy lepiej wiedzieć dokąd się zapuścić. |
|
|
|
 |
Tamtam
zaawansowany
Twój sprzęt: Rimor Brig Super 628
Pomógł: 2 razy Dołączył: 11 Lut 2015 Piwa: 20/5 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 2015-09-23, 14:54
|
|
|
slawwoj napisał/a: | Plakietki chyba nie dotyczą kamperów |
Plakietki dotyczą kamperów w Niemieckich miastach, np w Erfurcie na obrzeżach granicy strefy emisji spalin są specjalnie SP, z których komunikacją miejską dojedziesz do centrum miasta.
"Kogo nie dotyczy regulacja związana z emisją spalin?
Skuterów, lekkich pojazdów mechanicznych, motocykli, motorowerów oraz pojazdów trzykołowych
Ciągników rolniczych oraz stosowanych w gospodarce leśnej
Maszyn i urządzeń jeżdżących
Maszyn roboczych
Pojazdów do transportu chorych oraz używanych przez lekarzy, które oznaczone są odpowiednio informacją “Lekarz Pogotowia Ratunkowego”
Pojazdów mechanicznych dla osób o wyjątkowo wysokim stopniu niepełnosprawności, posiadających w swojej legitymacji osób niepełnosprawnych wpis “aG”, “H” lub “BI” określający wysoki stopień niepełnosprawności
Pojazdów zabytkowych z numerem rejestracyjnam H lub czerwonym “numerem 07”"
Plakietka 3 Ci nic nie daje. Teraz liczy się tylko plakietka 4ta, zielona.
Tylko do kilku miast jeszcze wjedziesz na żółtą.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|