Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Włochy w pażdzierniku
Autor Wiadomość
remi 
trochę już popisał

Twój sprzęt: Rapido 9090DF
Nazwa załogi: MIR
Piwa: 3/1
Wysłany: 2015-09-20, 22:32   Włochy w pażdzierniku

Zaplanowaliśmy wyjazd na połowę września ,lecz praca zatrzymała. Kempingi chyba z końcem września zamykają .Co sądzicie o wyjeździe na początku października.Może ktoś był w tym czasie. Czy mogą być problemy ze znalezieniem bezpiecznego miejsca na kempingu. A może ktoś się wybiera w tym czasie.
Postaw piwo autorowi tego posta

RoWeRs 
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: T6 california
Piwa: 12/4
Wysłany: 2015-09-20, 23:54   

Zajrzyj na http://pl.camping.info/ przeszukaj region gdzie się wybierasz, na stronie znajdziesz daty otwarcia kempingu i odnośniki do stron kempingów. Możesz jeszcze "skrobnąć" mejla to będziesz mieć pewność :)

remi 
trochę już popisał

Wysłany: 2015-09-22, 08:10   

Dziękuję za wskazówkę . Strona bardzo przydatna,okazuje się że sporo kempingów pracuje do końca października więc przygotowania do wyjazdu w toku. Chcemy jechać przez Niemcy i ciekaw jestem czy trzeba mieć poza miastami nalepkę o euro . W tym roku zmieniłem silnik i mam trochę schody. Dekra chce homologację auta z którego pobrałem silnik aby ustalić emisję spalin. Myślę że jest to do załatwienia,posiadam nr vin z tego dawcy.

RoWeRs 
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: T6 california
Piwa: 12/4
Wysłany: 2015-09-22, 09:59   

Nie potrzebujesz plakietki. Plakietka potrzebna jest gdy chcesz wjechać do strefy objętej ochroną. Zobacz tutaj: http://www.plakietka-ekol...kologiczna.html

slawwoj 
Kombatant

Twój sprzęt: Laika x695 Ford
Piwa: 142/308
Wysłany: 2015-09-22, 10:22   

Plakietki chyba nie dotyczą kamperów

remi 
trochę już popisał

Wysłany: 2015-09-22, 20:49   

Zadzwoniłem dziś do fiat poland i miła Pani po paru minutach odszukała dane auta z którego kupiłem silnik ,czekam teraz na wyciąg z homologacji. Wyślę go do Dekry i zobaczę co odpiszą .Sądzę że ducato 2.8 jtd z 2004 to będzie nalepka3 , rewelacja to żadna ale1.9td który miałem to nalepka2 .Najważniejsze to jest to że teraz razem z chipem zasuwa tak że osobówki wymiękają .Powyżej 130 km/g ma się wrażenie że posuwam deskorolką.Majta nim na boki,ale wyprzedzanie tirów to pestka. Prędkość trakcyjna 120 jest super. W razie wjazdu w okolice strefy lepiej wiedzieć dokąd się zapuścić.

Tamtam
zaawansowany

Twój sprzęt: Rimor Brig Super 628
Piwa: 20/5
Wysłany: 2015-09-23, 14:54   

slawwoj napisał/a:
Plakietki chyba nie dotyczą kamperów

Plakietki dotyczą kamperów w Niemieckich miastach, np w Erfurcie na obrzeżach granicy strefy emisji spalin są specjalnie SP, z których komunikacją miejską dojedziesz do centrum miasta.

"Kogo nie dotyczy regulacja związana z emisją spalin?

Skuterów, lekkich pojazdów mechanicznych, motocykli, motorowerów oraz pojazdów trzykołowych
Ciągników rolniczych oraz stosowanych w gospodarce leśnej
Maszyn i urządzeń jeżdżących
Maszyn roboczych
Pojazdów do transportu chorych oraz używanych przez lekarzy, które oznaczone są odpowiednio informacją “Lekarz Pogotowia Ratunkowego”
Pojazdów mechanicznych dla osób o wyjątkowo wysokim stopniu niepełnosprawności, posiadających w swojej legitymacji osób niepełnosprawnych wpis “aG”, “H” lub “BI” określający wysoki stopień niepełnosprawności
Pojazdów zabytkowych z numerem rejestracyjnam H lub czerwonym “numerem 07”"

Plakietka 3 Ci nic nie daje. Teraz liczy się tylko plakietka 4ta, zielona.
Tylko do kilku miast jeszcze wjedziesz na żółtą.

Pozdrawiam

Odpowiedz do tematu