|
|
Kształt i forma nowoczesnego forum internetowego . ANKIETA |
Jak wyobrażasz sobie najlepszą formę CT ? |
Posty i tematy związane tylko z kamperem i podróżami |
|
51% |
[ 42 ] |
Posty i tematy zawierające sprawy kamperowe , podróżnicze i społecznościowe |
|
48% |
[ 39 ] |
|
Głosowań: 81 |
Wszystkich Głosów: 81 |
|
|
|
Autor |
Wiadomość |
CORONAVIRUS
Kombatant fan SAN ESCOBAR

Twój sprzęt: IVECO DAILY III
Nazwa załogi: BRAK
Pomógł: 12 razy Dołączył: 21 Sie 2011 Piwa: 566/755 Skąd: z Rumi przez jedno i
|
Wysłany: 2013-03-21, 19:16 Kształt i forma nowoczesnego forum internetowego . ANKIETA
|
|
|
Posty z tematu PTTCC o Mariuszu zostały wywalone do śmietnika ... właściciel uznał , że tak jest ok . Nie komentuję , mam swoje krytyczne zdanie na takie posunięcie .
Było tam wiele wątków i chciałbym kontynuować wątek ostatni omawiający formę CT .
Mój pogląd został przez Jacka uznany jako obraźliwy i ten własnie post skłania mnie do dalszej dyskusji . Nie uważam bym właśnie Jacka (BAJA02 ) w jakikolwiek sposób uraził , własnie jego uważam za jednego z niewielu niezadowolonych ale wnoszących do CT coś więcej niż zabieranie głosu jedynie w postach około kamperowych .
przytaczam treść ostatnich postów licząc na dyskusję .
No name napisał :
Wysłany: Dzisiaj 13:36
--------------------------------------------------------------------------------
Panowie Seniorzy ... tak mi się zdaje , że trochę marudzicie z tymi zażaleniami odnośnie zawartości forum . Rozumiem , że na początku było inaczej ale nigdy i nic nie jest takie jak było ...Wasze wzdychanie do przeszłości nic nie zmieni ... nie zmobilizujecie nikogo by pisał tylko o kranikach i widoczkach z kampera .... świat poszedł do przodu i to WY musicie się dostosować a nie świat do Was . Macie potężne możliwości wyboru tematów , ignorowania tematów , ignorowania osób ... ten rozwój technologiczny to prezent dla Was , korzystajcie więc . Już nigdy NOKIA nie wypuści na rynek telefonu z którego się TYLKO i wyłącznie dzwoni ... dziś to baza multimedialna w każdym calu za często złotówkę +VAT .
To Wy wchodzicie w tematy nie kamperowe , czytacie je a potem jesteście niezadowoleni z tego , że je przeczytaliście .... miejcie pretensje do siebie i tylko siebie a nie jakiegoś XY , że założył temat o sadzeniu kwiatków korzeniami do góry ... a co więcej , temat ten stał się popularny , poczytny i dla wielu jednak ciekawy .
CT dalej jest klubem podróżników , przybywa opisów podróży , przybywa ciągle wiele opisów modernizacji , napraw i problemów z kamperami . Myślicie , że gdyby nie było tematów pobocznych to przybywałoby tych "właściwych " więcej ??? Nie sądzę ...
Zaspokajacie swoją ciekawość czytając wszystko co Wam wpadnie w oko to i się nie dziwcie , że nie wszystko jest o kamperach i podróżach ...
Osobiście jestem bardzo zadowolony z wszechstronności CT , nie wyobrażam sobie bym miał tu czytać tylko tematyczne zagadnienia ... nudy straszne ... zauważcie , że tematy się powtarzają , miejsca odwiedzane też i uderzcie się w pierś i policzcie ile merytorycznie "wskazanych " tematów i zagadnień dostarczyliście CT w ostatnim roku , ile daliście od siebie i czy aby na pewno macie prawo do komentowania całości na podstawie swojego niezadowolenia . Nie będę wymieniał z imienia ale wśród rozczarowanych treściami na CT widzę może ze dwie osoby , które czasami coś kamperowego wniosą do całości ... reszta uczestniczy i korzysta tylko z tematów "pobocznych " i na dodatek z tego uczestnictwa jest niezadowolona ... no gratuluje
baja 02 napisał :
Wysłany: Dzisiaj 15:32
--------------------------------------------------------------------------------
Nie będę cytował postu No Name. Powiem krótko - treść postu uważam za OBRAŹLIWĄ
Jacku ... mimo wszystko proszę o rozwinięcie Twojej myśli |
|
|
|
 |
janusz
Kombatant Szeryf

Twój sprzęt: Motochata Rimor
Nazwa załogi: TiTi
Pomógł: 25 razy Dołączył: 14 Sty 2007 Piwa: 420/147 Skąd: Pajęczno, łódzkie
|
Wysłany: 2013-03-21, 19:58
|
|
|
Adaś, nie wiem czy ankieta taka ma sens. Wystarczy popatrzeć na ruch w części "turystycznej" i "społecznościowej i porównać. Wystarczy popatrzeć na zaangażowanie piszących. W wątku o Mariuszu wzięło udział ponad 50 dyskutantów. Który watek turystyczno/techniczny ma takie zainteresowanie?
Zrobiłeś ankietę to może i dobrze tylko nie wiem czy w tym dziale powinna być?
Czy nie lepiej miałaby w dziale ze statystyką. Tam są ankiety. |
_________________ Nie dyskutuj z głupcem – ludzie mogą nie zauważyć różnicy! |
|
|
|
 |
CORONAVIRUS

|
Wysłany: 2013-03-21, 20:17
|
|
|
Janusz , ja się nie upieram , że to w tym miejscu powinno być , Jeśli uważasz , że nie to proszę przenieś gdzie trzeba .
Wiesz ,,, ja widzę statystykę , widzę ruchy na forum , popularność tematów ... dla mnie sprawa jest jednoznaczna i jasna ale jak widać są Koledzy uważający inaczej do czego mają absolutne prawo tylko czy ich ocena jest poparta czymś więcej jak tylko chceniem.... tu bym już sie spierał i dlatego ten temat własnie....
Ankieta jest prosta , jednoznaczna bez zawiłości ... jej wynik mozna przewidzieć i może ten właśnie wynik skłoni Kolegów marzących o merytorycznym forum do jakiejś refleksji i rewizji swoich pragnień . Pragnień , które przecież lepiej urealnić niż tkwić w błednym przekonaniu o słuszności swojego poglądu . |
|
|
|
 |
baja02
weteran "Mała Karawana" CT-Pomorze

Twój sprzęt: Fiat Ducato LMC
Nazwa załogi: baja
|
Wysłany: 2013-03-21, 20:30
|
|
|
Co oznacza tematy społecznościowe . Wydaje mi się, że pod tym terminem jest utrzymanie obecnie istniejących tematów politycznych i przekonań religijnych, a więc w ankietach powinna być jednoznaczność odpowiedZi na precyzyjne pytanie. |
_________________ O wiele lepiej spotkać się na szczycie niż nad brzegiem przepaści. |
Ostatnio zmieniony przez baja02 2013-03-21, 20:35, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Fux
Kombatant
Pomógł: 2 razy Dołączył: 12 Sie 2007 Piwa: 29/96 Skąd: ze wsi
|
Wysłany: 2013-03-21, 20:33
|
|
|
Dla mnie społecznościowe to:
pijemy, życzenia, przywitania w milionie odsłon, jedzenie, religia, etc. |
|
|
|
 |
janusz
Kombatant Szeryf

Twój sprzęt: Motochata Rimor
Nazwa załogi: TiTi
Pomógł: 25 razy Dołączył: 14 Sty 2007 Piwa: 420/147 Skąd: Pajęczno, łódzkie
|
Wysłany: 2013-03-21, 20:38
|
|
|
Przeniosłem tutaj bo moim zdaniem w pijalni miało się nijak do tematu ankiety. |
_________________ Nie dyskutuj z głupcem – ludzie mogą nie zauważyć różnicy! |
|
|
|
 |
CORONAVIRUS

|
Wysłany: 2013-03-21, 20:48
|
|
|
baja02 napisał/a: | Co oznacza tematy społecznościowe . Wydaje mi się, że pod tym terminem jest utrzymanie obecnie istniejących tematów politycznych i przekonań religijnych, a więc w ankietach powinna być jednoznaczność odpowiedZi na precyzyjne pytanie. |
oczywiście , że można zwrot "społecznościowe" rozebrać na kawałki i umieścić takie pytania tylko po co i dlaczego ?
Nasze życie kamperowe nie jest rozdrobnione na kraniki , okienka , łazienki , zbiorniki ... kamper to wszystko ...
Nasze podróże to też jakaś całośc bez względu na to gdzie i z kim ....
A w skład społeczności wchodzi to co dookoła ... to co nas wszystkich otacza bez względu czy z tymi składnikami sympatyzujemy czy nie ... to "coś" zwyczajnie jest ale i było i też bedzie .... to jest to wszystko o czym na zlocie KAMPEROWYM rozmawiamy przy stoliku pod markizą .... jak w domu podczas rodzinnego obiadu .
Jacku ...utrzymanie dowolności tematów jest nieuniknione o czym świadczy forma ( układ forum ) jak i kierowanie nim przez właściciela jak i jego pomocników .... nikt z tym nie wygra ale też nikt nikogo nie zmusza do czytania wszystkiego . Tak też jest przejrzyście i uczciwie |
|
|
|
 |
baja02
weteran "Mała Karawana" CT-Pomorze

Twój sprzęt: Fiat Ducato LMC
Nazwa załogi: baja
|
Wysłany: 2013-03-21, 21:46
|
|
|
No cóż dyskusji nie będzie z tak wielkim reformatorem. Szkoda tylko, ze energia, której masz bardzo dużo jest wykorzystywana w ciągłe "mieszanie". A może by tak coś konkretnego zrobic dla CT zamiast przekonywania o nieuchronnych zmianach. Ale dzięki Twoim postom zrozumiałem, ze kiedyś podjąłem niewłaściwą decyzję, ale jak piszesz jest to cena postepu i przepraszam za to Koleżanki i Kolegów. A co do nakiety to ja ją bojkotuję |
_________________ O wiele lepiej spotkać się na szczycie niż nad brzegiem przepaści. |
|
|
|
 |
CORONAVIRUS

|
Wysłany: 2013-03-21, 22:16
|
|
|
ostro grasz Jacku ... trochę nieprzyjemnie sie zrobiło i wszystko o różnice w poglądzie na jakąś tam sprawę ... jeśli ktoś ma inne zdanie niż Ty to musi milczeć ... zrozumiałem przekaz ... pięknie się Jacku róznimy dlatego nie będę przepraszał Kolegów za sympatyzowanie z np . Twoim zauroczeniem Kaszubami . To by było nie fair
Ps . Ja tych zmian nie wprowadziłem , to ewolucja w skojarzeniu z wizją Janusza ... ja sie dostosowałem , popieram i zauważ , że teraz w tym wszystkim to nikt inny jak TY troszke "mieszasz" co nie zmienia faktu , że Ciebie lubię i szanuję |
|
|
|
 |
szymek1967
Kombatant

Twój sprzęt: VW colorado KARMANN
Nazwa załogi: rodzinka
Pomógł: 1 raz Dołączył: 08 Lis 2011 Otrzymał 35 piw(a) Skąd: zielona gora
|
Wysłany: 2013-03-21, 22:32
|
|
|
no name
ale czego ty oczekujesz od przedmówcy ?
on jest z rocznika przedwojennego
wiec trudno by sie z tobą zgodzil
pół wieku ponad rożnicy robi swoje
ps. to sie własnie nazywa różnica pokoleń
ps2.ja chetnie wziąłem udział w ankiecie |
_________________ szymek1967 |
|
|
|
 |
ARCADARKA
Kombatant
Twój sprzęt: Pojazd specjalny
Pomógł: 7 razy Dołączył: 06 Sty 2008 Piwa: 85/99 Skąd: STOLYCA
|
Wysłany: 2013-03-21, 22:37
|
|
|
No name napisał/a: | ostro grasz Jacku ... trochę nieprzyjemnie sie zrobiło i wszystko o różnice w poglądzie na jakąś tam sprawę ... jeśli ktoś ma inne zdanie niż Ty to musi milczeć ... zrozumiałem przekaz ... pięknie się Jacku róznimy dlatego nie będę przepraszał Kolegów za sympatyzowanie z np . Twoim zauroczeniem Kaszubami . To by było nie fair
Ps . Ja tych zmian nie wprowadziłem , to ewolucja w skojarzeniu z wizją Janusza ... ja sie dostosowałem , popieram i zauważ , że teraz w tym wszystkim to nikt inny jak TY troszke "mieszasz" co nie zmienia faktu , że Ciebie lubię i szanuję |
Oj Adam znowuż zaczyna cię nosić ,oj nosić robisz się znów upierdliwy
wyrośnięte dziecko |
_________________ Darek |
|
|
|
 |
CORONAVIRUS

|
Wysłany: 2013-03-21, 22:40
|
|
|
szymek ... nie biorę pod uwagę wieku ani różnicy tego wieku ... to ostatnia sprawa jaka bym brał pod uwagę ... Jacek przecież korzysta z internetu , poszedł z falą postępu i być może bardziej jest w tym wszystkim zorientowany od niejednego małolata , którego "szczęściem" było urodzic się na końcu jakiejs drogi w lesie...
Myślę , że się mylisz w takiej "klasyfikacji "
Darek ... popatrz na swojego avatara i treść swojego postu w konkretnym temacie ... no cóż |
|
|
|
 |
Witold Cherubin
weteran

Twój sprzęt: SEA/ELNAGH - Fiat Ducato 2,3 TD
Nazwa załogi: włóczykije
Pomógł: 7 razy Dołączył: 14 Mar 2007 Piwa: 81/48 Skąd: Warszawa-Międzylesie
|
Wysłany: 2013-03-21, 22:43
|
|
|
Nie bardzo rozumiem o co biega
Nasze forum nazywa się CamperTeam więc powinno dotyczyć turystyki kamperowej i karawaningowej. Tymczasem coraz częściej pojawiają się na naszym Forum wątki zupełnie nie związane z naszym hobby.
Zastanówmy się, czy chodzi nam o to, żeby "rozmydlić" nasze Forum, czy żeby przywrócić mu taką formę i treść, która nam odpowiada.
Ja jestem za tym, żeby na Forum pozostawić te wątki, które dotyczą naszego hobby, wymiany doświadczeń, opisów naszych wędrówek, porad praktycznych dotyczących eksploatacji naszych kamperków, a wyeliminować wątki nie związane z kamperingiem i karawaningiem.
Po co nam to bicie piany i spory światopoglądowe, czemu mają służyć utarczki słowne miedzy kolegami, którzy tak samo kochają kamperin/karawaning, ale mają inne poglądy polityczne i światopoglądowe.
Zastanówmy się, do czego ma służyć nasze Forum
Czy to ma być wolna trybuna typu Hyde Park z różnorodnymi tematami dyskusji, czy też Forum poświęcone turystyce kamperowej i karawaningowej i wymianie doświadczeń w tej dość specyficznej dziedzinie.
Dyskutować można o wszystkim, ale czy to jest cel naszego Forum, trwonimy czas na niepotrzebne dyskusje, a to co nas naprawdę interesuje jest zakłócane przez nieistotne wątki, nie związane z naszym hobby.
Dlatego apeluję do naszych moderatorów, aby zadbali o właściwy zakres informacji przekazywanych na Forum Camper Teamu.
Pozdrawiam |
_________________ Witek |
Ostatnio zmieniony przez Witold Cherubin 2013-03-21, 22:48, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
darek 61
Kombatant

Twój sprzęt: Jumper Odyssee 78
Nazwa załogi: Violetta Darek
Pomógł: 4 razy Dołączył: 08 Mar 2009 Piwa: 146/103 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 2013-03-21, 22:46
|
|
|
Jeżeli nie będzie spraw społecznościowych to to forum będzie nudne.Tylko kampery i podróże,wielu tu będzie zaglądać tylko jak się coś zepsuje albo jak będziemy planować podróż.Przecież nawet taki dział jak kawa na dzień dobry to jest temat społecznościowy. |
|
 |
SlawekEwa
Kombatant Slawek Dehler

Twój sprzęt: Blaszka Ducato L4H2 3.0 JTD
Nazwa załogi: Fendziaszki
Pomógł: 29 razy Dołączył: 10 Lut 2007 Piwa: 240/602 Skąd: z głębokiego buszu
|
Wysłany: 2013-03-21, 22:49
|
|
|
darek 61 napisał/a: | Jeżeli nie będzie spraw społecznościowych to to forum będzie nudne. |
To od nas tylko zależy czy tak będzie. |
_________________ Życie jest dane wszystkim, ale starość tylko wybranym.
 |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|