|
|
Koszalin |
Autor |
Wiadomość |
Ropuszy
początkujący forumowicz
Twój sprzęt: t 4
|
Wysłany: 2015-10-05, 17:15 Koszalin
|
|
|
Witam wszystkich !
Mam pytanie i prośbę jednocześnie. Może jest forumowicz z Koszalina lub okolic , który adaptował blaszankę na kampera i skłonny byłby podzielić się doświadczeniami ??
Czytam i czytam i jakoś nie mam koncepcji jak się do sprawy zabrać ...
Pozdrawiam !
R |
|
|
|
 |
Świstak
Kombatant

Twój sprzęt: Milka, Milka2
Nazwa załogi: Świstaki
Pomógł: 14 razy Dołączył: 05 Cze 2009 Piwa: 473/100 Skąd: Legnica
|
Wysłany: 2015-10-10, 08:09
|
|
|
Masz mocną ekipę w Trójmieście - Biorca, Kodi, Maszakow i wielu innych.... No cały kwiat CT!!! |
_________________ "Panie, pomóż mi być takim człowiekiem, za jakiego uważa mnie mój pies"
Milka - może ją spotkacie?
 |
|
|
|
 |
maszakow
Kombatant JAFO? No way ...

Twój sprzęt: jak wygram w totka...
Pomógł: 5 razy Dołączył: 07 Kwi 2009 Piwa: 79/63 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 2015-10-17, 19:01
|
|
|
Kwiat CT ... Jesień dopiero a tobie już zimowy humorek przychodzi ?
Ropuszy ...
1. Zacznij od funduszy. bez tego nie pójdziesz do przodu.
2. Przestudiuj forum, wybierz auto, metodę budowy ...
3. pozbieraj pomysły zaplanuj sobie wnętrze...
4. Potem zaplanuj czas...
5. Ewentualnie pomyśl nad fachową i niefachową pomocą - pewnych rzeczy nie zrobisz lub nie naprawisz.
I hajda. powodzenia.
Alternatywa - pomyśl czy nie kupić pełnowymiarowego kamperka do remontu.
Tak odrestaurował kolega Forda nuggeta... tak zrobił np Krzysiek f68 z pełną alkową...Ktoś odremontował pełną alkowę pogorzelca... wstyd nie powiem kto zapomniałem
Oj chłopie na tym forum co osoba to pomysł.
może ktoś linki powkleja do poszczególnych case'ów ja dziś mentalnie mało dyspozycyjny jestem... |
_________________ Pozdrawiam, maszakow
 |
|
|
|
 |
Ropuszy
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2015-10-18, 12:25
|
|
|
Dzięki maszakow za wskazówki,
samochód już nabyłem drogą kupna - podwyższany T4, jestem na emeryturze czasu mam więc opór.
Problem polega na tym , że nie chcę typowej zabudowy kamperowej, ale taką którą łatwo będzie zdemontować. Zajmuję się fotografią przyrodniczą i ochroną przyrody, dlatego w większości będę korzystał z samochodu sam na krótkie wypady w teren. Takie mam plany i mam nadzieję , że uda się zrealizować?
Pozdrawiam!
R |
|
|
|
 |
Ropuszy
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2015-10-18, 16:49
|
|
|
Wielkie dzięki W i A za zaproszenie!
Pozwolę sobie zadzwonić jutro.
Pozdrawiam !
R |
|
|
|
 |
maszakow
Kombatant JAFO? No way ...

Twój sprzęt: jak wygram w totka...
Pomógł: 5 razy Dołączył: 07 Kwi 2009 Piwa: 79/63 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 2015-10-19, 21:13
|
|
|
hmmm jakby to ująć... podwyższane T4... pod dachem nie pośpisz, bo zgarbiony chodzić będziesz mimo wszystko )
Zdjątko i może jakieś wymiary by się przydały - do VW można znaleźć instrukcje z kompletnym opomiarowaniem całego wozu, co BARDZO ułatwia późniejsze szkice.
1. Dwa obracane przednie fotele tzw kapitańskie. albo jakieś firmówki albo z trojaczków Galaxy/Sharan/Alhambra. Na forum znajdziesz co i jak.
2. Stolik
3. Łóżko... WZDŁUŻ AUTA. Wymiar 70x180 cm chyba ze jesteś wyższy... to rozmiar standardowych dziecięcych materacy - kupisz wszędzie, tanie i dużo do nich pokrowców - na kopy można kupić. może składane do ściany - niewiele przestrzeni zabierze a demontować by nie trzeba było ... pod łóżkiem szafki - skrzynie na zapasy ...
4. Kuchenka - zlew +kuchenka - osobne lub najlepiej kompakt z Westfalii - mało miejsca zajmuje. lodówka albo pod - albo obok. Lokalizacja ważna bo te 2 rzeczy wyznaczają ci miejsce "otwarcia" auta czyli kratek wentylacyjnych i wyciągu.
5. TOaleta +łazienka - względnie sama toaleta - na naszym forum kamper bez kibla to nie kamper - całośc zajmie najwięcej miejsca i bólu przy projekcie.
6. Mała szafka na walizkę z ciuchami parę butów i kurtkę..
7. Szafki pod sufitem na rzeczy potrzebne i niepotrzebne.
8. Media - Akumulator pokładowy+ energoblok, Zbiorniki na wodę czystą i szarą. Może jakieś panele słoneczne ...
No i masz swoje autko - poukłądaj tylko klocki a resztę dołożą inni. |
_________________ Pozdrawiam, maszakow
 |
|
|
|
 |
Ropuszy
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2015-10-19, 21:41
|
|
|
Fajnie .. muszę przetrawić, WC nie brałem wstępnie pod uwagę , ale po rozmowie z W i A , oraz przeczytaniu postu m. zarys jaki miałem zaczął się trochę rozsypywać.
Wielkie dzięki za wsparcie !!!!!
R |
|
|
|
 |
CORONAVIRUS
Kombatant fan SAN ESCOBAR

Twój sprzęt: IVECO DAILY III
Nazwa załogi: BRAK
Pomógł: 12 razy Dołączył: 21 Sie 2011 Piwa: 566/755 Skąd: z Rumi przez jedno i
|
Wysłany: 2015-10-19, 21:44
|
|
|
maszakow napisał/a: |
5. TOaleta +łazienka - względnie sama toaleta - na naszym forum kamper bez kibla to nie kamper - całośc zajmie najwięcej miejsca i bólu przy projekcie.
. |
kwintesencja nie ma kibla , nie ma kampera ...proste |
|
|
|
 |
Bronek
Kombatant
Pomógł: 31 razy Dołączył: 06 Cze 2013 Piwa: 478/990 Skąd: Ooo
|
Wysłany: 2015-10-19, 22:04
|
|
|
Na kibelku, nie wolno siedzieć bez wypróżniania!
Sprawa łazienki , to już inna bajka.
Albo kempingi ,MOPy albo jezioro , rzeka. Często jednak wcale , bo kąpiel tradycyjnie w sobotę ( wielką )
. Dzieci, mama tata w takiej kolejności , zgodnie z kanonem.
Trudno , tak jeszcze mamy , skarpetki stawiane są pod łóżkiem , koszula na trzy dni, a to że wali po nosie , trudno jesteśmy na urlopie kwiatki:
Wielu (np. Toscaner), dało radę zrobić natrysk w blaszaku.
Kibel to kwinesencja kampera fakt i nie ma nic fajniejszego jak żona korzysta z WC bez ekstra postoju, lub sięga do lodówki po frykasy , napoje....
Ty sobie jedziesz, tempomacik , kawka, jedzonko........ |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|