|
|
Przesunięty przez: janusz 2009-01-24, 21:01 |
Tablica na rowerach |
Autor |
Wiadomość |
kimtop
Kombatant
Twój sprzęt: CARTHAGO C-TOURER
Pomógł: 15 razy Dołączył: 18 Wrz 2007 Piwa: 144/44 Skąd: Opoczno
|
Wysłany: 2008-04-26, 08:42 Tablica na rowerach
|
|
|
Jadę dziś do Niemiec i chciałem wziąć jeden rower ,a nie mam tablicy ostrzegawczej.Stąd moje pytanie.Czy policja niemiecka goni za jej brak.Myślę ,że kupię tablicę dopiero w poniedziałek. |
_________________ Pozdrawiam.
Polak gorszego sortu
Wódka z lodem szkodzi na nerki.Rum z lodem niszczy wątrobę.Whisky z lodem atakuje serce.Gin z lodem rozwala mózg.Cola z lodem demoluje zęby.
Oznacza to,że lód szkodzi w zasadzie na wszystko. |
|
|
|
 |
Tadeusz
Administrator CamperPapa

Twój sprzęt: Fiat Talento Hymercamp
Nazwa załogi: Kucyki
Pomógł: 16 razy Dołączył: 06 Lis 2007 Piwa: 1595/2326 Skąd: Otwock
|
Wysłany: 2008-04-26, 08:50 Re: Tablica na rowerach
|
|
|
kimtop napisał/a: | Jadę dziś do Niemiec i chciałem wziąć jeden rower ,a nie mam tablicy ostrzegawczej.Stąd moje pytanie.Czy policja niemiecka goni za jej brak.Myślę ,że kupię tablicę dopiero w poniedziałek. |
Nie wiem, Marku, czy za brak tablicy policja goni, ale nie widziałem na całej trasie naszej wyprawy kampera z rowerami i bez tablicy. Wygląda na to, że kamperowcy biorą sobie do serca przepisy bezpieczeństwa. |
_________________ W życiu najlepiej jest, gdy jest nam dobrze i źle. Kiedy jest tylko dobrze - to niedobrze.
Ks. Jan Twardowski.
 |
|
|
|
 |
Jerzy
weteran
Twój sprzęt: Adria Sun Living
Pomógł: 1 raz Dołączył: 25 Sty 2007 Otrzymał 6 piw(a) Skąd: Warszawa Miedzeszyn
|
Wysłany: 2008-04-26, 09:26
|
|
|
kimtop napisał/a: | Czy policja niemiecka goni za jej brak |
Zeszłego lata jeździliśmy po Niemczech z rowerami bez zawieszonej tablicy - bez problemów.
Tablicę umieściłem na rowerach dopiero we Włoszech - tam jest obowiązkowa. |
|
|
|
 |
Jule
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: Columbus - Westfalia
Pomogła: 3 razy Dołączyła: 19 Sie 2007 Skąd: Nbg
|
Wysłany: 2008-04-26, 10:56
|
|
|
W Niemczech nie ma obowiazku tablicowego, a jak woza to dlatego ze czesto jezdza do Wloch. |
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|