|
|
|
Thetford seria N3000 jest martwa. |
| Autor |
Wiadomość |
elmo78
doświadczony pisarz

|
Wysłany: 2015-07-27, 21:16 Thetford seria N3000 jest martwa.
|
|
|
Mam dość upierdliwy problem...
Lodówka kupiona jako bardzo mało używana. Można powiedzieć, że nowa. Podłączyłem ją pod 12V i zaświecił się panel dotykowy. Stwierdziłem, że to dobry znak i odstawiłem, aż do czasu montażu. No i podczas montażu podpinam ponownie i lodówka nie daje znaku życia. Ekranik się nie świeci.
Zdemontowałem sterownik z tyłu lodówki i miernikiem sprawdziłem napięcia... Wszędzie tam gdzie jest napisane 12V, to jest 12V. Na panelu dotykowym jest jakieś 2.6V. No ale nic się nie świeci i grzałki nie pracują.
Podejrzewam, że elektronika padła, ale dlaczego? Lodówka tylko sobie stała w garażu. Gdzie należy napisać, aby jak najszybciej przysłali panele elektroniczne do tejże lodówki?
A może któryś z kolegów jest elektronikiem, to bym podesłał płytki i by zreperował? Na płytkach nic nie jest popalone osmolone czy ułamane. Wszystkie bezpieczniki są całe (sprawdzane miernikiem).
A kto w PL najszybciej ogarnie tę część zamienną? Klaja? Duni?
Masakra jakaś.. Chyba tanio nie będzie. |
_________________ camper 4x4 |
|
|
|
 |
elmo78
doświadczony pisarz

|
Wysłany: 2015-07-27, 21:19
|
|
|
O tak płytka wygląda z tyłu lodówki. Z przodu ekranik dotykowy.
IMG_20150726_175834.jpg
|
 |
| Plik ściągnięto 58 raz(y) 191,8 KB |
|
_________________ camper 4x4 |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|