Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Camping Molo
Autor Wiadomość
wojtekd 
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: Fiat Ducato 2,8 Elnagh Joxy
Nazwa załogi: Marzanna i Wojtek
Piwa: 1/1
Wysłany: 2015-08-31, 10:43   Camping Molo

Witam ! Znalazłem w internecie informacje o campingu Molo koło Oświęcimia . Był może tam ktoś ?
Postaw piwo autorowi tego posta

seba1 
doświadczony pisarz

Nazwa załogi: seba1
Piwa: 1/3
Wysłany: 2015-08-31, 16:00   

Byłem tylko przejazdem oblukać. Kemping nowy , wydzielone parcele, na parcelach woda, prąd, kanalizacja, węzeł sanitarny pierwsza klasa, otoczenie atrakcyjne - restauracja, staw z możliwością popływania na rowerkach, basen ze zjeżdżalnią. Cena za kamper + 2os 81zł doba (prąd gratis :lol: ) Ogólnie kamping b.ładny bo nowy ale odniosłem wrażenie że zrobiony typowo pod turystów z "zachodu" którzy zwiedzają Oświęcim.

joko 
Kombatant

Twój sprzęt: N & B Ismove i Mobilvetta ZEH4
Piwa: 519/31
Wysłany: 2015-09-05, 20:17   

seba1 napisał/a:
................. Ogólnie kamping b.ładny bo nowy ale odniosłem wrażenie że zrobiony typowo pod turystów z "zachodu" którzy zwiedzają Oświęcim.

Seba, no proszę Cię, to co kemping dla "krajowych" turystów ma być w krzakach na zadupiu z drewnianym wychodkiem , bo nie rozumiem ............

Kemping MOLO w Osieku koło Oświęcimia , nie jest może duży (co dla wielu będzie wręcz zaletą) ale jest faktycznie porządnie zrobiony i życzę innym właścicielom takich obiektów w kraju aby kiedyś dociągnęli choćby do zbliżonego poziomu.
Właściciel tego kempingu, będącego częścią większego obiektu, nie żałował środków na jego budowę co widać na każdym kroku, a że sam jest czynnym kamperowcem to wprowadził standard i rozwiązania jakie na pewno nie raz spotykał będąc w podróży.

Z racji bliskości Oświęcimia , Wadowic i Beskidu Żywieckiego, na pewno nie będzie narzekał na frekwencję i myślę, że dla osób wybierających się kamperkiem na zwiedzanie Oświęcimia jest to w chwili obecnej miejscówka numer jeden.

W skład ośrodka poza kempingiem (a właściwie kemping jest przy okazji) jest duży staw/jezioro z rowerkami wodnymi, super restauracja z dobrym jadełkiem (kucharz z Master Chef'a), molo, mniejszy staw rybny ze stanowiskami do łowienia, duży basen ekologiczny z plażą , hotel ze spa w budowie i trasa spacerowo-rowerowa dookoła jeziorka.

Dzisiaj odbywały się tam zawody modeli pływających i podjechałem popatrzeć . Załączam kilka fotek.

Wojtekd , to chyba Twój kamperek Elnagh stoi tam dzisiaj ? Jeśli tak to zapewne będziesz miał w temacie więcej do powiedzenia niż ja , bo ja tam kamperkiem nie byłem (chociaż bym chciał ale spać 10km od domu to trochę głupio :-P )

DSC_1828.JPG
Plik ściągnięto 2082 raz(y) 240,67 KB

DSC_1830.JPG
Plik ściągnięto 2082 raz(y) 174,53 KB

DSC_1834.JPG
Plik ściągnięto 2082 raz(y) 236,88 KB

DSC_1836.JPG
Plik ściągnięto 2082 raz(y) 173,95 KB

DSC_1842.JPG
Plik ściągnięto 2082 raz(y) 229,91 KB

joko 
Kombatant

Wysłany: 2015-09-05, 20:30   

jeszcze kilka .....

DSC_1843.JPG
Plik ściągnięto 2072 raz(y) 186,05 KB

DSC_1854.JPG
Plik ściągnięto 2072 raz(y) 163,38 KB

DSC_1855.JPG
Plik ściągnięto 2072 raz(y) 169,15 KB

DSC_1856.JPG
Plik ściągnięto 2072 raz(y) 181,59 KB

DSC_1859.JPG
Plik ściągnięto 2072 raz(y) 160,23 KB

DSC_1860.JPG
Plik ściągnięto 2072 raz(y) 149,43 KB

Johny_Walker 
Kombatant

Twój sprzęt: Był Nowiutki Hymer Tramp prosto z fabryki
Piwa: 45/20
Wysłany: 2015-09-06, 12:35   

seba1 napisał/a:
z możliwością popływania na rowerkach, basen ze zjeżdżalnią. Cena za kamper + 2os 81zł doba (prąd gratis :lol: ) Ogólnie kamping b.ładny bo nowy ale odniosłem wrażenie że zrobiony typowo pod turystów z "zachodu" którzy zwiedzają Oświęcim.

Za 81 zł dla dwóch osób miałem pokój w górskim schronisku z pięknym widokiem.
Z pewnością nie skorzystam.

wojtekd 
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: Fiat Ducato 2,8 Elnagh Joxy
Nazwa załogi: Marzanna i Wojtek
Piwa: 1/1
Wysłany: 2015-09-07, 08:53   

Tak ten kamper to właśnie moja maszyna. Byłem na polu dwa dni. Pole super ,właściciel chodzi wypytując o wady i zalety. Aby ulepszyć obiekt. Póki co pole jest otwarte od strony ośrodka i każdy może wejść. W sobotę i niedzielę przez pole przechodziły wycieczki. Na przyszłość mają być karty i brama będzie zamknięta.
Na większości parcelach jest kanalizacja , ale brak jest miejsca gdzie podjadę samochodem i spuszczę brudną wodę.
Co do cen to za samochód + 4 osoby dorosłe i pies za dobę zapłaciłem 85,00 , w tym podłączenie do prądu.
Najlepszym punktem pobytu na tym campingu to w ciepłe dni jest basen. Naprawdę super sprawa.
Gorąco polecam ten obiekt. Może kiedyś tam się spotkać w szerszym gronie.

joko 
Kombatant

Wysłany: 2015-09-08, 23:26   

No właśnie też chodziłem i szukałem miejsca do zrzutki i nie mogłem znaleźć A czasem nie gdzieś przy toaletach, bo tam osobna brama jest od strony drogi i wykostkowany wjazd.
Ale skoro jest kanalizacja na stanowiskach to nawet lepiej bo można na bieżąco .

Odpowiedz do tematu