|
|
|
dolozenie 4x4 |
| Autor |
Wiadomość |
tom-cio
weteran

Twój sprzęt: samoróbka kamper na blaszaczku
Pomógł: 7 razy Dołączył: 07 Sty 2014 Piwa: 68/144 Skąd: Bytom
|
Wysłany: 2015-09-20, 18:23 dolozenie 4x4
|
|
|
Tak jak w temacie- co o tym myslicie? dwa lata temu zabudowalem sobie swoja blaszanke.Srodek mi wystarcza,Ci co na zywo widzieli,twierdza ze jest niezle.Ale nie wystarcza mi to co mam pod maska i podwoziem.A mam 2,8D,wsadzony chyba przez poprzedniego wlasciciela,bo w orginale byl 2,8idtd.No i padającą skrzynie biegow,ktora jest rzezba jak fiks ,bo pozostawiona chyba z idtd.Orginalne 2,8d maja inne sprzeglo,do tej pory wygladajaca jak moja na allegro trafilem raz.No i od dawien dawna mi 4x4 brakuje,ja tym wozem codziennie na budowy(mam mala firme budowlana budujaca domy),no i kilka razy kopareczki juz mnie wyciagaly,bo jak wiadomo ,ludzie najczesciej sie w szczerych polach buduja.
I tak szukajac skrzyni trafilem kilka razy na skrzynie 4x4 i zaczelo mi to po glowie chodzic.Nie mysle o zmocie typu most patrol,wykrzyze itp.Starcza wieksze oponki z uterenowionym bieznikiem no i delikatne podniesienie.Do tylu mam juz zalatwione miechy od e39 z calym sterowaniem,wiec tyl by sie podnioslo na tym.No i teraz to wlasciwe pytanie-wiem ze 2,8d nie poradzi sobie mocowo,wiec nowa pompa i turbo.Tylko tyle ,czy trzeba odprezyc?i jakie taile byly by potrzebne ,zeby dolozyc naped tylu?Wiadomo ,most i wal,czy cos jeszcze?No i jak to w moim przypadku,budzet najlepiej jak najnizszy.Dostep do warsztatu mam,checi w sumie sie znajda.
No i po motaniu marzy mi sie taki wyglad (oczywiscie spodu)
A ,no i jak sie mam za to zabrac,to w sumie jak najszybciej.Bo w grudniu żonka ma 3 tygodnie urlopu-wiec kierunek Kreta,ewentualnie Peloponez,calkiem ewentualnie Hiszpania.A ze skrzynia co ją mam,to raczej juz nieobjade...
pobrane (4).jpg
|
 |
| Plik ściągnięto 1899 raz(y) 8,26 KB |
|
|
|
|
 |
bart.ek
zaawansowany
Twój sprzęt: E86
|
|
|
|
 |
tom-cio
weteran

|
Wysłany: 2015-09-20, 21:13
|
|
|
Bartek,moze i prosciej,ale ten pierwszy drozszy od mojego(mojego z zewnatrz widziales,to ten z klima na bagazniku ),drugi bedzie mial za krotki wal,ale z cena juz blizej .Wal w sumie mozna przespawac,tylko wywazyc bedzie gorzej.
I jeszcze jedno pytanie-Panowie ,jak to z oponami A/T -mozna to w kamperze wel dostawczaku uzytkowac,czy nosnosc nie taka?Wertuje interneta od dwoch godzin i w sumie nic nie umiem znalezc
Cholera,pewnie sie na zwyklej skrzyni skonczy....
A moze nie |
_________________ moja budowa http://www.camperteam.pl/...hlight=bud%BFet |
|
|
|
 |
bart.ek
zaawansowany
Twój sprzęt: E86
|
Wysłany: 2015-09-20, 21:24
|
|
|
| Zdarzają się opony AT 15 i 16 calowe z indeksami nośności wyraźnie ponad 100. |
|
|
|
 |
tom-cio
weteran

|
Wysłany: 2015-09-20, 21:26
|
|
|
O widzisz,dzieki.Wogole widze ze masz wiedze w temacie.Moze jakies piwko i bys mnie troche na twmat naprowadzil?Bo chyba daleko do siebie nie mamy |
_________________ moja budowa http://www.camperteam.pl/...hlight=bud%BFet |
|
|
|
 |
bert
weteran

Twój sprzęt: Iveco 4010 (4x4) Iveco 9016 (4x4) STAR (4x4)
|
Wysłany: 2015-09-20, 22:20
|
|
|
nie wiem czy wolno, jak nie to proszę o usunięcie.
Masa opon terenowych MT i AT, nowe i nalewki
http://opony-4x4.pl/ |
_________________ Norbert J. Zbróg
świat w odsłonach różnych
https://jasawa.flog.pl/
Maraton wszystkich odcinków "Sąsiadów" nie jest tak wyniszczający dla mózgu jak to co się od...erdala w tym kraju. Karol Zbróg
 |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|