caddy typ 14d z nadbudówka TISCHER typ 232 |
Autor |
Wiadomość |
Bulifreeq
początkujący forumowicz
Twój sprzęt: caddy mk1 TISCHER 232
|
Wysłany: 2012-07-07, 19:34 caddy typ 14d z nadbudówka TISCHER typ 232
|
|
|
Witam wszystkich nazywam się Marcin, pochodze z Kostrzyna nad Odrą i posiadam caddy 14 d pickup 2sztuki
jednego używam obecnie na cele budowlane a drugiego remontuje od podstaw.
Szperając po ebay.de w poszukiwaniu części natknąłem się na zabudowę na mojego caddiego firmy Tischer typ 232 -długo nie myśląc wziąłem udział w licytacji wohenkabine, choć z opisu wiedziałem i ze zdjęć że nadbudówka ma uszkodzone poszycie, a w środku panuje pleśń i grzyb.. ale z pełnym wyposażeniem + hehe ekskluzywny box firmy Thule
ale myśle dalej.. w Polsce na żadnym z forum nie spotkałem się z ta nadbudówką MOŻE BEDE JEDYNY ??
podła decyzja licytujemy i kupujemy :D i tak licytacja się skończyła i kupiłem za kwotę 401euro.. nie wiem czy dużo czy mało ale liczyło sie dla mnie że będę miał w pewnym sensie rarytas na Polskim scenie Vw caddy 14 pickup
tak krótko tak wygladało moje pierwsze caddy
teraz wyglada tak ale brak czasu na dokonczenie bo buduje dom dla żony i córci
teraz zdjęcie kabiny która kupiłem tu jeszcze na aucie niemca oraz link do wygranej aukcji tam zobaczycie wiecej zdjec i opis kabiny
http://www.ebay.de/itm/Wo...=item43b0ef4181
uszkodzone poszycie :/
jutro wrzucę ostatnie zdjęcie z wczoraj gdy zabierałem kabinę z Berlina na caddym budowlanym bo teraz jestem w pracy a zdjęcie mam na telefonie
a tu kilka zdjęć poglądowych jak wygląda buda w stanie bd+
Plan jest taki że do jesieni będę robił na budowie cały czas miedzy służbami bo budujemy z żona dom w systemie gospodarczym tak wiec do jesieni jestem uwiązany, wiec w okresie zimowym zajmę się nadbudówka a do tego czasu spróbuje poszukać wszelkich prospektów na temat tej kabiny oraz zgłębić techniki naprawy i renowacji.
jak by ktoś miał jakieś materiały chętnie przyjmę wszystko i każde porady
a tym czasem pozdrawiam wszystkich
Marcin (strażak) |
Ostatnio zmieniony przez Bulifreeq 2012-07-07, 20:32, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Pawcio
Kombatant

Twój sprzęt: Pojazd obozowy Wacek McLouis I
Nazwa załogi: PabemanaTeam
Pomógł: 12 razy Dołączył: 29 Wrz 2008 Piwa: 141/471 Skąd: z Nienacka
|
Wysłany: 2012-07-07, 21:15
|
|
|
Witaj jędrula
Fajne autko zabudowujesz, wdzięczne do tuningu.
Wilgoć i grzyb w zabudowie to poważny problem.
Życzymy wytrwałości i funduszy przy odbudowie. |
|
|
|
 |
makdrajwer
weteran Artur,Ola,Zosia,Zuzia

Twój sprzęt: Bezdomny
Pomógł: 9 razy Dołączył: 29 Maj 2011 Piwa: 50/75 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 2012-07-08, 11:01
|
|
|
Ciekawa sprawa, trzymam kciuki za powodzenie projektu. |
_________________ keep calm and dance
 |
|
|
|
 |
Bulifreeq
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2012-07-08, 18:50
|
|
|
tak jak pisałem wrzucam zdjęcia z piątkowej wyprawy do berlina po kabinę, później wam przedstawię jak jest ona mocowana na pickupa :D na dwie śruby rzymskie..ja niestety nie miałam mocowań pod nie i musiałem kabinę spiąć pasem do caddiego. Podróż trochę nam potrwała bo wyjechaliśmy o 12 a wróciliśmy o 20 hehe 1km przed zjazdem był wypadek i staliśmy kilka godzinek w korku
co do reanimacji myślę że rozpocznie się jednak wcześniej , teściowi się strasznie kabina spodobała i w weekendy będzie powoli robiona przez nas dwóch |
Ostatnio zmieniony przez Bulifreeq 2012-07-08, 21:38, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Yekater
doświadczony pisarz
Twój sprzęt: Home made
Pomógł: 2 razy Dołączył: 17 Gru 2011 Otrzymał 7 piw(a) Skąd: EU
|
Wysłany: 2012-07-08, 20:54
|
|
|
U nas mało popularne a za granicą jest tego więcej, mocowanie części mieszkalnej do nadwozia śrubami rzymskimi.
Wielka zaleta to, że budkę można postawić na szczudłach a auto wykorzystywać do celów wycieczkowych. |
|
|
|
 |
Bulifreeq
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2012-07-10, 17:36
|
|
|
a jak wygląda sprawa z wymiana konstrukcji drewnianej na aluminiową bo mam dostęp do profili i nie wiem czy warto już magazynować taki materiał..?
a jeśli chodzi i wierzchnie poszycie to wiem że jest to blacha aluminiowa o strukturze baranka, w jaki sposób jest ona przytwierdzona do konstrukcji? na jakiś klej czy jak? bo oglądałem ją i nie mogłem znaleźć nic... |
|
|
|
 |
papamila
Kombatant

Twój sprzęt: ROLLER TEAM
Nazwa załogi: papamila
Pomógł: 27 razy Dołączył: 16 Cze 2007 Piwa: 121/5 Skąd: Trójmiasto i okolica
|
Wysłany: 2012-07-10, 18:01
|
|
|
blacha jest klejona do wypełnienia na całej powierzchni, są specjalne kleje,
co do profili alu to uwaga bo będą powstawały mostki termiczne,
chyba ze znajdziesz jakiś rozsądny sposób izolacji (może wypełnienie pianką coś da
albo z góry zaplanujesz tylko wiosenno- letnio- jesienne wyjazdy
a w zimie buda do garażu)
P.S. profile powinieneś łączyc spawając, to już temperatura
wiec demontaż całkowity tego co masz, w zasadzie tylko na wzór |
|
|
|
 |
Bulifreeq
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2012-07-10, 18:30
|
|
|
tak dokładnie jak kolega piszę
tylko wiosenno letnie wypady :D mnie interesują
dzięki za pierwsze informacje
jak by ktoś jeszcze powiedział jak prosto odkleić ta blachę aluminiowa to bym był bardzo wdzięczny |
|
|
|
 |
qazyt4
trochę już popisał

Twój sprzęt: Sprinter 312
Pomógł: 2 razy Dołączył: 02 Wrz 2015 Otrzymał 4 piw(a) Skąd: Grodzisk Mazowiecki
|
Wysłany: 2015-09-16, 15:16
|
|
|
Hej. Temat widze z przed trzech lat. Udało się coś wyremontować czy stoi i czeka na lepsze czasy. |
_________________ Przygoda zaczyna się tam gdzie kończy się droga. |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|