|
Dylemat przed zakupem markizy |
| Autor |
Wiadomość |
KASZUB
weteran

Twój sprzęt: Samojebka ducato by KASZUB
Nazwa załogi: My
Pomógł: 6 razy Dołączył: 09 Sie 2014 Piwa: 60/63 Skąd: Celbowo koło Pucka
|
Wysłany: 2018-05-02, 21:18 Dylemat przed zakupem markizy
|
|
|
Witajcie.
Zbieram się do zakupu markizy. W sumie nie chciałem ale po rozpoczęciu "kamperowania" od pobytu na cempingach(a nie miałem korzystać) zauważyłem, że może się przydać. Nie jestem entuzjasta opalania się więc cień się przydaje. A w razie gdy nie będzie drzew nie będę się kisił w lub pod kamperem...
Bardzo ładnie uzasadnilem swoja decyzję więc teraz do rzeczy...
Jeszcze nie wiem jak długa markize bym chciał bo nie zmierzyłem przed wyjazdem kampera cały ja
Ale strzelam w 3.5 lub mniej.
Ma być szara bo tak chce siła wyższa...
I co dalej? Co ona ma mieć? Widziałem jakąś z nóżkami opartymi na ziemi plus odciagi i wbite śledzie. Ale też gdzies widziałem taka z podparciem o auto nogami po skosie.
Nie wiem czy one mają jakąś możliwość ustawienia na tych nogach pod kontem np obniżając nogi?
Czy każda te nogi potrzebuje?
Napewno będę kupował używke więc na co zwrócić uwagę oprócz rozdarć na materiale i czy się otwiera i zamyka... O co pytać? Jaka wybrać markę? Pewnie nie będzie recepty idealnej ale może uda się pozbierać info z którego wyjdzie jakaś wskazówka....
Wiem, że to gdzieś napewno ale na nic nie trafiłem. Jestem za cienki w szukaniu. Pozatym posiadając tylko smartfona nie jest łatwo... Więc proszę o wyrozumiałość. |
_________________ Jak zbudowałem http://tiny.pl/g47tw
I jak próbuję budowac https://tiny.pl/gzg7j |
|
|
|
 |
MILUŚ
Kombatant CT"Silesia"NIEPOPRAWNY KAMPERZYSTA

Twój sprzęt: Fiat Ducato Burstner T607 2,8JTD
Nazwa załogi: Milusie
Pomógł: 25 razy Dołączył: 02 Gru 2007 Piwa: 208/165 Skąd: Gliwice w przelocie
|
Wysłany: 2018-05-02, 22:17 Re: Dylemat przed zakupem markizy
|
|
|
| KASZUB napisał/a: | .....Widziałem jakąś z nóżkami opartymi na ziemi plus odciagi i wbite śledzie. Ale też gdzies widziałem taka z podparciem o auto nogami po skosie.
Nie wiem czy one mają jakąś możliwość ustawienia na tych nogach pod kontem np obniżając nogi?
Czy każda te nogi potrzebuje? .......... |
Mam Omnistora ..........
Nogi są fabrycznie wyposażone w mozliwośc regulacji wysokości ; zakończone uchwytami które można przybić do gleby lub wesprzeć na boku kampera na specjalnych uchwytach .
Dotatkowo mam pas "sztormowy" którym w porywiste dni kotwiczę markizę do ziemi |
_________________ Norwegofil z wielbłąda tylnogarbnego
Remember to explore . I don't know the way ,but I'll be there soon !!!!
 |
|
|
|
 |
silny
Kombatant czlonek KBP
Twój sprzęt: był Jumper slideout , Hymerb524 , jest PILOTE
Pomógł: 10 razy Dołączył: 07 Wrz 2011 Piwa: 51/50 Skąd: PSL z nad Warty
|
Wysłany: 2018-05-03, 06:10
|
|
|
Jak będziesz kupował to rozwiń całość do końca bo jest na rynku bardzo dużo markiz po wichurach, naderwanie, wygięte, itd. To właśnie po to wiara kotwiczy do ziemi lub samochodu.
Ja pierwszy raz w życiu jak rozstawiłem kamperka nad morzem i poszedłem z rodziną na spacer to po powrocie płakać mi się chciało markiza na złom
Taka nauczka |
_________________ ----------------------------------------------------------
gazuuuu , muszę się pośpieszyć żeby mieć więcej czasu na dalszy pośpiech........
--------------------------------------------------------
 |
|
|
|
 |
andi at
Kombatant
Twój sprzęt: szukam H1L2
Pomógł: 15 razy Dołączył: 20 Lis 2008 Piwa: 80/38 Skąd: wieden
|
Wysłany: 2018-05-03, 07:12 Re: Dylemat przed zakupem markizy
|
|
|
| MILUŚ napisał/a: | | KASZUB napisał/a: | .....Widziałem jakąś z nóżkami opartymi na ziemi plus odciagi i wbite śledzie. Ale też gdzies widziałem taka z podparciem o auto nogami po skosie.
Czy każda te nogi potrzebuje? .......... |
Mam Omnistora ..........
Nogi są fabrycznie wyposażone w mozliwośc regulacji wysokości ; zakończone uchwytami które można przybić do gleby lub wesprzeć na boku kampera na specjalnych uchwytach .
Dotatkowo mam pas "sztormowy" którym w porywiste dni kotwiczę markizę do ziemi |
Nic dodać nic ująć . Na całą szerokość auta
Warto jeszcze mieć takie coś https://www.obelink.pl/pr...ki-do-busa.html
Lekkie i praktyczne |
|
|
|
 |
DC
zaawansowany

Twój sprzęt: Mc Louis Nevis 822
Nazwa załogi: Pingwiny
Pomógł: 7 razy Dołączył: 31 Lip 2015 Piwa: 15/18 Skąd: Lniska
|
Wysłany: 2018-05-03, 07:23
|
|
|
Jak by co to mam Fiamme F45Ti kolor płótna Sahara a kaseta srebrna. Długa na 3m z 2011 roku. Sprzedam w niskiej cenie bo trzeba ją przeszyć przy kasecie, naderwane brzegi po ok. 10cm. W razie czego uchwyty do mocowania w komplecie i montaż bo samemu to ciężko |
_________________ Living a Boys Adventure Tale |
|
|
|
 |
Darek Szczecin
Kombatant
Twój sprzęt: JUMPER BLACK 205PS, VW T5 4Motion Seikel
Nazwa załogi: Darek&Anita&Maja
Pomógł: 6 razy Dołączył: 08 Wrz 2014 Piwa: 113/163 Skąd: Szczecin
|
Wysłany: 2018-05-03, 08:41
|
|
|
A ja mam na zbyciu markizę Fiamma 45 S szerokość 300cm obudowa Titanium kolor materiału Royal Grey. W komplecie nowiuśki zastaw do montażu na pionową ścianę Instrukcja montażu, Jakiś taki rozciągany pałąk chyba to Rafter albo coś innego.Nie jest uszkodzona, używana jeden sezon, a dokładnie 3 razy . Musiałem kupić krótszą. Cena całego zestawu 1200 pln.
markiza 2.jpg
|
 |
| Plik ściągnięto 2199 raz(y) 123,53 KB |
markiza 1.jpg
|
 |
| Plik ściągnięto 2199 raz(y) 115,39 KB |
|
|
|
|
 |
bert
weteran

Twój sprzęt: Iveco 4010 (4x4) Iveco 9016 (4x4) STAR (4x4)
|
Wysłany: 2018-05-03, 09:45
|
|
|
| Darek Szczecin napisał/a: | A ja mam na zbyciu markizę Fiamma 45 S szerokość 300cm obudowa Titanium kolor materiału Royal Grey. W komplecie nowiuśki zastaw do montażu na pionową ścianę Instrukcja montażu, Jakiś taki rozciągany pałąk chyba to Rafter albo coś innego.Nie jest uszkodzona, używana jeden sezon, a dokładnie 3 razy . Musiałem kupić krótszą. Cena całego zestawu 1200 pln. |
jestem zainteresowany, daj jakiś tel do siebie proszę
mój 603 744 450
pzdr
Norbert |
_________________ Norbert J. Zbróg
świat w odsłonach różnych
https://jasawa.flog.pl/
Maraton wszystkich odcinków "Sąsiadów" nie jest tak wyniszczający dla mózgu jak to co się od...erdala w tym kraju. Karol Zbróg
 |
| Ostatnio zmieniony przez bert 2018-05-03, 09:55, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Darek Szczecin
Kombatant
|
Wysłany: 2018-05-03, 09:54
|
|
|
| bert napisał/a: | | Darek Szczecin napisał/a: | A ja mam na zbyciu markizę Fiamma 45 S szerokość 300cm obudowa Titanium kolor materiału Royal Grey. W komplecie nowiuśki zastaw do montażu na pionową ścianę Instrukcja montażu, Jakiś taki rozciągany pałąk chyba to Rafter albo coś innego.Nie jest uszkodzona, używana jeden sezon, a dokładnie 3 razy . Musiałem kupić krótszą. Cena całego zestawu 1200 pln. |
jestem zainteresowany, daj jakiś tel do siebie proszę
pzdr
Norbert |
poszło, a i korbka też jest |
|
|
|
 |
silny
Kombatant czlonek KBP
Twój sprzęt: był Jumper slideout , Hymerb524 , jest PILOTE
Pomógł: 10 razy Dołączył: 07 Wrz 2011 Piwa: 51/50 Skąd: PSL z nad Warty
|
Wysłany: 2018-05-03, 09:59
|
|
|
To Kaszub powinien mieć prawo pierwokupu jako autor tematu |
_________________ ----------------------------------------------------------
gazuuuu , muszę się pośpieszyć żeby mieć więcej czasu na dalszy pośpiech........
--------------------------------------------------------
 |
|
|
|
 |
Darek Szczecin
Kombatant
|
Wysłany: 2018-05-03, 10:09
|
|
|
| silny napisał/a: | To Kaszub powinien mieć prawo pierwokupu jako autor tematu |
A kurde się potoczyło, ale nie jest źle Kaszub ma ofertę od DC czyli transport gratis bo blisko do siebie mają. |
|
|
|
 |
LukF
Kombatant

Twój sprzęt: CARTHAGO MALIBU I 440 QB
Pomógł: 11 razy Dołączył: 31 Sty 2017 Piwa: 550/428 Skąd: Rybnik
|
Wysłany: 2018-05-03, 11:48
|
|
|
Wracając do podparcia nóg markizy do ściany kampera. To musisz oddzielnie dokupić dwa plastikowe białe uchwyty do których te nogi wkładasz i mocujesz by się trzymało. Plastikowe uchwyty przykręca się standardowo do samochodu na dwa blachowkręty każdy oraz masa uszczelniająca od wody. Chyba, że w blaszance masz możliwość dojścia od wewnątrz to wtedy zamiast blachowkrętów śruby na przelot M4 lub M5 by było super mocne
I tyle |
|
|
|
 |
ABCkamp.pl
weteran

Twój sprzęt: BAVARIA IO71
Pomógł: 1 raz Dołączył: 10 Mar 2014 Piwa: 10/4 Skąd: Żukowo Pomorskie
|
Wysłany: 2018-05-03, 12:36
|
|
|
| DC napisał/a: | Jak by co to mam Fiamme F45Ti kolor płótna Sahara a kaseta srebrna. Długa na 3m z 2011 roku. Sprzedam w niskiej cenie bo trzeba ją przeszyć przy kasecie, naderwane brzegi po ok. 10cm. W razie czego uchwyty do mocowania w komplecie i montaż bo samemu to ciężko |
Leży i czeka |
_________________ ===============================
http://www.abckamp.pl
https://www.facebook.com/...howicz.kampery/
=============================== |
|
|
|
 |
KASZUB
weteran

|
Wysłany: 2018-05-03, 13:15
|
|
|
Qurde dopiero wsatelm po nocce a tu już złoty deal mi przeleciał koło nosa... Oj Darek Darek... Ładna była. Uszkodzonej nie kupię niestety. No cóż będę szukał. Dzięki za wskazówki. Gdyby ktoś chciał coś wrzucić to proszę jeszcze. A intratne propozycje na PV chyba, że w nocy bo wtedy nie śpię |
|
|
|
 |
Darek Szczecin
Kombatant
|
Wysłany: 2018-05-03, 13:34
|
|
|
| KASZUB napisał/a: | Qurde dopiero wsatelm po nocce a tu już złoty deal mi przeleciał koło nosa... Oj Darek Darek... Ładna była. Uszkodzonej nie kupię niestety. No cóż będę szukał. Dzięki za wskazówki. Gdyby ktoś chciał coś wrzucić to proszę jeszcze. A intratne propozycje na PV chyba, że w nocy bo wtedy nie śpię |
Jaki tam złoty wg.mnie ten model nie nadaje się do blaszanki, ma taką budowę pasującą najbardziej do pionowej ściany. A taki model jak na foto to już bardziej. Poszukaj a coś znajdziesz, ja dwa lata potykałem się w garażu o tego klamota, aż doznałem olśnienia widząć twój temat że można sprzedać
omnistor.jpg
|
 |
| Plik ściągnięto 2062 raz(y) 90,01 KB |
|
| |
|
|
|
 |
KASZUB
weteran

|
Wysłany: 2018-05-03, 13:42
|
|
|
| O to to... Taka byłaby najlepsza. Ale jak taka wybrać? Ciężko taka trafić pewnie. Mówię tu o przystępnej cenie... |
|
|
|
 |
|
|