Wisła lub Ustroń w październiku |
Autor |
Wiadomość |
Sznurek
zaawansowany

Twój sprzęt: McLouis 49 Tandy Plus
Pomógł: 1 raz Dołączył: 06 Paź 2011 Piwa: 42/9 Skąd: Kędzierzyn-Koźle
|
Wysłany: 2011-10-20, 11:58 Wisła lub Ustroń w październiku
|
|
|
Witam
Planuję na weekend wyjazd do Wisły i/lub Ustronia i mam pytanie o jakieś miejsce do spania. Wiem, że jest camping Jonidło ale oficjalnie już zamknięty. Próbowałem dzownić i echo... Czy jakieś inne miejsca ? Bezpieczny parking itp ?
Z góry dziękuję za pomoc
Maciej |
|
|
|
 |
artanek
weteran

|
Wysłany: 2011-10-20, 14:22
|
|
|
Pod koniec wrzesnia byłem w Wisle na autokampingu Janidło.Fakt oficjalnie jest zamknięty a własciwie już jak ja byłem był zamknięty .Jednak rozmawiałem z włascicielem dosć sporo czasu w towarzyskiej rozmowie i własnie zadałem mu pytanie czy gdybym jeszcze przyjechał w pazdzierniku lub listopadzie to czy mnie przyjmnie ?Odpowiedz była potwierdzająca na tak .Tam po prostu trzeba poszukac naautokampingu jednego faceta który sie zajmuje na nim na codzien przez cały rok i z nim po prostu załatwic wjazd .Tam teraz trwają prace budowlane , czyli budują nową recepsje jak ja byłem to starą rozbierali i pracowali nad budową restauracji .Po prostu wjedz do srodka i tak jak ja podłącz sie do prądu Facet sam sie znajdzie i na pewno cie nie wyrzuci .Ja zreszta chyba jeszcze również pojade tam w najbliszszym czasie tylko czekam na ładniejsze dni. |
Ostatnio zmieniony przez artanek 2011-10-20, 14:30, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Sznurek
zaawansowany

|
Wysłany: 2011-10-20, 14:29
|
|
|
Pogoda na weekend pwonna być ok więc mam nadzieję pojechać. Spróbuję zrobić tak jak napisałeś. Może mnie nie wywali Najwyżej będę spokojnego parkingu szukał
Maciek |
|
|
|
 |
artanek
weteran

|
Wysłany: 2011-10-20, 14:34
|
|
|
Ten facet który sie tam plącze to nie jest własciciel ale załatwisz z nim bez problemu .Własciciel wpada tam tylko na chwile przelatuje jak burza i znika .W sumie fajny gosć i wie że klientów sie nie wyrzuca zwłaszcza jak nie przeszkadzaja w pracach . |
|
 |
martini44
Kombatant

Pomógł: 11 razy Dołączył: 08 Paź 2010 Piwa: 72/171 Skąd: Mysłowice
|
Wysłany: 2011-10-20, 14:36
|
|
|
a ja Was obserwuje i koduje |
_________________ możesz ufać i liczyć na innych ale przede wszystkim ufaj i licz na siebie |
|
|
|
 |
artanek
weteran

|
Wysłany: 2011-10-20, 14:41
|
|
|
martini44 napisał/a: | a ja Was obserwuje i koduje | Ty sie pakuj a nie podpatruj jak by i my do niego dołaczyli było by nas już trzech |
|
 |
martini44
Kombatant

Pomógł: 11 razy Dołączył: 08 Paź 2010 Piwa: 72/171 Skąd: Mysłowice
|
Wysłany: 2011-10-20, 14:43
|
|
|
Jureczku do weekendu jeszcze daleko, kamperka mam zawsze gotowego ..... jedyne co to musze co nieco na Leonki kupić |
_________________ możesz ufać i liczyć na innych ale przede wszystkim ufaj i licz na siebie |
|
|
|
 |
artanek
weteran

|
Wysłany: 2011-10-20, 14:48
|
|
|
kupimy jabola i z tego również sie cos do wymascic .Mnie już orginalnego wina brakło .Ostatniego leona wypiłem z trzy dni temu za namową mojej żoneczki .Druga sprawa my mamy bardzo dobry napój swój na górskie chłodne wieczory to jest "Grzaniec galicyjski " |
|
 |
artanek
weteran

|
Wysłany: 2011-10-20, 14:50
|
|
|
Sznurek napisał/a: | Pogoda na weekend pwonna być ok więc mam nadzieję pojechać. Spróbuję zrobić tak jak napisałeś. Może mnie nie wywali Najwyżej będę spokojnego parkingu szukał
Maciek |
Nie wiem czy zaglądałes na ten adres forumowy
http://www.camperteam.pl/...er=asc&start=15 |
|
 |
Sznurek
zaawansowany

|
Wysłany: 2011-10-20, 14:56
|
|
|
Zaglądałem. Ale oficjalnie kamping jest zamknięty. Dlatego szukam jakiejś alternatwy gdyby nie udało się tam zaczepić. |
|
|
|
 |
makdrajwer
weteran Artur,Ola,Zosia,Zuzia

Twój sprzęt: Bezdomny
Pomógł: 9 razy Dołączył: 29 Maj 2011 Piwa: 50/75 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 2011-10-20, 15:13
|
|
|
W Ustroniu i Wiśle jest wiele miejsc lub parkingów gdzie można przenocować. W Ustroniu wzdłuż Wisły można w wielu miejscach przystanąć , są tam również 2 campingi ( niestety nie znam nazw ani innych namiarów ). W Wiśle jest duży parking pod Zameczkiem prezydenckim oraz troche powyżej w lesie. Można ( łamiąc zakaz ) dojechć pod schronisko na Stecówke ( piękne widoki, idealny dojazd ). Również parkingi pod wyciagami ( kierunek na Szczyrk ) można polecać lub parking na przełęczy salmopol ( między wisłą i szczyrkiem ). Są również 2 duże stacje benzynowe na których można przycupnąć. Inne miejsce to koniec drogi nad jeziorem w Wiśle czarnym. |
_________________ keep calm and dance
 |
|
|
|
 |
darol
weteran KMW TEAM

Twój sprzęt: Knaus Sunliner
Nazwa załogi: darole - gorole ;-)
Pomógł: 1 raz Dołączył: 05 Paź 2010 Piwa: 61/24 Skąd: Sosnowiec
|
Wysłany: 2011-10-20, 15:41
|
|
|
no to widzę że się spontan-spot szykuje |
_________________ Arek (nie Darek) :P
 |
|
|
|
 |
makdrajwer
weteran Artur,Ola,Zosia,Zuzia

Twój sprzęt: Bezdomny
Pomógł: 9 razy Dołączył: 29 Maj 2011 Piwa: 50/75 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 2011-10-20, 17:34
|
|
|
Ja chętnie . Jak tylko założe komin do pieca. |
_________________ keep calm and dance
 |
|
|
|
 |
KrzysF
zaawansowany

Twój sprzęt: "Hyniek" - Hymermobil 540 1978r
|
Wysłany: 2011-10-20, 18:20
|
|
|
makdrajwer napisał/a: | ... Można ( łamiąc zakaz ) dojechć pod schronisko na Stecówke ( piękne widoki, idealny dojazd ) ... |
Tego akurat nie polecam. Szczególnie w weekend. Na Stecówce nie raz widziałem policję czyhającą na zmotoryzowanych amatorów Stecówkowych widoków. Ale piechotą, rowerem, lub nawet na rolkach (idealny asfalt), ze wspomnianego parkingu na przełęczy Szarcula, jak najbardziej. |
_________________ Pozdrawiam, Krzysiek
...milczenie jest głupie, jeśli jesteśmy mądrzy, ale mądre, jeśli jesteśmy głupi...(Charles Caleb Colton)
 |
|
|
|
 |
KrzysF
zaawansowany

Twój sprzęt: "Hyniek" - Hymermobil 540 1978r
|
Wysłany: 2011-10-20, 18:36
|
|
|
Polecam parking w Ustroniu Dobce.
http://maps.google.com/ma...=Dobka&t=h&z=18
Z parkingu jest wygodne dojście do rzeki. Z drugiej natomiast ogólnie dostępne wiaty z miejscem na ognisko i rusztem na kiełbaski (warto zabrać swoje drewno lub siekierę). Wszystko całkowicie legalnie. |
_________________ Pozdrawiam, Krzysiek
...milczenie jest głupie, jeśli jesteśmy mądrzy, ale mądre, jeśli jesteśmy głupi...(Charles Caleb Colton)
 |
|
|
|
 |
|