Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Alkowa z lat 80/90
Autor Wiadomość
daromir 
początkujący forumowicz

Wysłany: 2015-11-24, 21:24   Alkowa z lat 80/90

Witam jeszcze raz Wszystkim. Często wyjeżdżam do Włoch przerobiinym Vito, jednak brakuje trochę przestrzeni zimą i przysznica, więc przyszedł czas na alkowę.
Nie dysponuję wysokim budżetem więc wybór padł na auta do 20 tyś, z bojlerem bez większych nakładów, typu szukanie miejsc przecieków i dospawywanie reperaturek. Racjonalny wydał mi się dach i alkowa z laminatu, dlatego obejrzałem 1:

http://allegro.pl/fiat-du...5813905806.html

dla tych, którzy chcą obejrzeć, akurat padało i na podłodze STAŁA woda:) i nie było osprzętu- pieca itp,
2. niebawem jadę obejrzeć kolejnego i proszę o wizualną opinię wnętrza, bo z doświadczenia ocenić mogę tylko silnik, blachę i zawieszenie.Może ktoś zna to auto:)

http://olx.pl/oferta/kamp...html#ddd9d930c3
Postaw piwo autorowi tego posta

1506edi 
zaawansowany

Twój sprzęt: Fiat Ducato 2.5D z 85r.HEKU 580
Nazwa załogi: Anna-Edward
Otrzymał 5 piw(a)
Wysłany: 2015-11-25, 06:33   

No nawet widać na zdjęciu zalane okno dachowe w alkowie dookoła a woda gdzieś musi spłynąć.Coś kombinowane koło lustra w łazience.Szkoda czasu.Ten z OLX już lepiej ale zdjęcia to zdjęcia w realu musisz zobaczyć.

moskit
weteran

Twój sprzęt: CARTHAGO CHIC-C LINE
Nazwa załogi: moskit
Piwa: 117/42
Wysłany: 2015-11-25, 06:45   

ZGNIŁEK szkoda kasy na remont lepiej dołożyć parę złoty i kupić coś co nie tylko jeździ.
Wiem że od czegoś trzeba zacząć ale nie znaczy od samego "dołu"

daromir 
początkujący forumowicz

Wysłany: 2015-11-25, 06:54   

Dzięki za odpowiedzi, dziś przy okazji jadę obejrzeć te dwa, choć słowo samochód i okazja się nie łączą:)

http://olx.pl/oferta/camp...html#2d83eab287

http://olx.pl/oferta/kamp...D5-IDc4Wkw.html

gino 
Kombatant

Twój sprzęt: VW LT SVEN HEDIN 1978r
Nazwa załogi: Gino
Piwa: 638/977
Wysłany: 2015-11-25, 06:59   

jeden i drugi to zabudowa HOBBY
w pierwszym-jak już było napisane..sufit do roboty, z przodu usunięte 2 okna ..krótko mówiąc..jaka cena taki towar..
drugi, podszykowany wewnątrz i z zewnątrz, wygląda w miarę przyzwoicie (jak komuś nie przeszkadza nieoryginalne malowanie zabudowy)...ale cena o 3-4tys za wysoka

ale..to tylko wróżby z fusów.. :spoko

gino 
Kombatant

Twój sprzęt: VW LT SVEN HEDIN 1978r
Nazwa załogi: Gino
Piwa: 638/977
Wysłany: 2015-11-25, 07:02   

daromir napisał/a:
Dzięki za odpowiedzi, dziś przy okazji jadę obejrzeć te dwa, choć słowo samochód i okazja się nie łączą:)

http://olx.pl/oferta/camp...html#2d83eab287

pierwszy to na pewno nie 96rok jak jest w opisie...ten model DETHLEFFS'a był produkowany w połowie lat 80

drugiego już powyżej wklejałeś :spoko

Cykada 
weteran

Twój sprzęt: Sprinter 2.9TD
Nazwa załogi: RodzinkaPL
Piwa: 12/9
Wysłany: 2015-11-25, 08:41   

DETHLEFFS raczej 1986 rocznik , tak jak Gino napisał. Ja miałem J5 1989rok i chodził jak zegarek :ok

Wojciechu 
Kombatant

Twój sprzęt: był - ducato frankia,jest- burstner t603
Nazwa załogi: marwoj
Piwa: 157/150
Wysłany: 2015-11-25, 09:40   

Ten niebieski Hobby-k jak na swój wiek w bardzo dobrym stanie. :spoko

Jesteśmy jedyni i niepowtarzalni, pamiętajmy tylko że niedoskonali…

michal_olk 
zaawansowany

Twój sprzęt: sprzedałem i szukam
Piwa: 9/1
Wysłany: 2015-11-25, 23:00   

ja mam taką radę - załóż z góry że w tych pieniądzach nic dobrego nie znajdziesz ale jedź oglądać ile się da ale z nastawieniem że coś musi być na rzeczy jeśli auto kosztuje poniżej 20tys i szukaj, szukaj aż znajdziesz. Koniecznie właź pod auto i oglądaj wszystkie narożniki.
Ja tez rozglądałem się za camperem w tych pieniążkach ale szybko się wyleczyłem i nie chodziło o estetykę z innej epoki |(to można nawet polubić) tylko o smród i zgniliznę. Zapach wilgotnej altanki to znak żeby raczej odpuścić.
Moim zdaniem jak masz mały budźet to się wstrzymaj bo auto za 20tys będzie wymagało kosztowynych i pracochłonnych napraw. To nie blaszak - tam ściany są z dykty i gniją - widziałem wiele takich a naprawa jest poprostu trudna i wymagająca dużego garażu.
Pooglądaj tez takie droższe i zobaczysz jak cena wpływa na stan i czy nie warto odłożyć i kupić coś lepszego. Moim jednak zdaniem aby samochód nie wymagał powaznych napraw, próg 30tys to kompletne minimum.

zbyszekwoj 
Kombatant

Twój sprzęt: Rapido 707F
Piwa: 329/223
Wysłany: 2015-11-26, 09:44   

A moja rada jest taka. Kup za małą kasę jaki ci się podoba. Po roku sam nabierzesz doswiadczenia. Jak będzie nie ten to sprzedasz nic nie tracąc i kupisz docelowy. Ja na frędzlu jeszcze zarobiłem. :diabelski_usmiech

daromir 
początkujący forumowicz

Wysłany: 2015-11-26, 09:52   

Dzięki za odpowiedzi,wczoraj oglądałęm ten:

W tym tygodniu oglądam jeszcze następne, ale wstępnie go zarezerwowałem.
W środku: wszystkie narożniki suche, bez zacieków, zapachów, okleina sufitu wygląda, że jest w orginale(lub na pewno ma kilka lat:) bez zacieków, osprzęt sprawny, meble jak nowe, wymieniona tapicerka.
Cały malowany, włącznie z komorą silnika, progi, miejsca pod kołem zapasowym, wycieraczkami, wszystko zdrowe. Pod dywanikami zdrowy. Łączenie z alkowy z sufitem bez zacieków. Dużo nowych części. Nie widać, żeby go ktoś całego malował i remontował pod sprzedaż, nie za 19 tyś. Jeśli ja miałbym go remontować, pewnie wyglądałby podobnie. Nie zajrzę jedynie pod brodzik, bo musiałbym rozbierać.
Minusy: słabe opony,ręczny, brak dodatkowego akumulatora i cena, bo jest na niemieckich tablicach.
Oglądam dalej:)

zbyszekwoj 
Kombatant

Twój sprzęt: Rapido 707F
Piwa: 329/223
Wysłany: 2015-11-26, 11:18   

Nie doczytałem się jaki to motor. Nawet jak 2,5 to z tego rocznika opłaty mogły by się zmieścić w 2 tys, a przecież coś sie utarguje.Jeżeli ktoś włożył tyle pracy w jego stan to nie wstyd przynajmniej będzie się pokazać. Markiza też nie każdemu potrzebna, a jak już to nówka 2 tyś.

daromir 
początkujący forumowicz

Wysłany: 2015-11-26, 11:29   

2.5D wolnossący, w briefie ma wpisane Samochód Kempinowy. Muszę się zorientować jak to jest z akcyzą i ubezpieczeniem na samochód 'specjalny', bo chyba te przepisy się zmieniały.
Markiza dla mnie nie jest tak istotna. W vito w tym sezonie tylko raz się przydała.

Odpowiedz do tematu