|
|
Jedno miejsce na wycieczkę |
Autor |
Wiadomość |
Conde
początkujący forumowicz
Twój sprzęt: Mercedes Sprinter Westfalia James Cook
|
Wysłany: 2016-04-18, 00:57 Jedno miejsce na wycieczkę
|
|
|
Witam
Nowy tutaj, dużo się nauczyłem czytając wątków. Dziękuję wszystkim.
Tydzień temu kupiliśmy kampera. Nigdy nie mieliśmy nic wspólnego z tym, trochę tylko z namiotami jako dziecko, więc dopiero się zaczyna nasza przygoda. Mam nadzieję, że po sesonie nie będę musiał zgłosić tutaj samochód na sprzedaż :-)
Mam pytanie do wszystkich doświadczonych i chętnych do pomocy: gdzie najlepiej zrobić wycieczkę, tak na jedną noc (wyjazd z Warszawy), biorąc pod uwagę, że ledwo wiemy nawet jak wszystko działa w samochodzie i że pewnie będziemy bardzo źle przygotowani logistycznie bo nigdy nie mieliśmy do czynienia z tym?
Będę Wam niezmiernie wdzięczny i z góry dziękuję! |
|
|
|
 |
Bigos
stary wyga

Twój sprzęt: Ducato Fendt
Nazwa załogi: GRZEŚKI
Pomógł: 2 razy Dołączył: 07 Sty 2013 Piwa: 37/20 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2016-04-18, 01:22
|
|
|
witamy. Jedź do Uniejowa , droga dobra łatwa, pokapiesz się i się nie zgubisz i na dodatek spokojnie przyzwyczaisz się do auta
a pieczywo w Uniejowie jak marzenie |
_________________ Zapalony kajakarz
www.splywy.jimdo.com
Szef załogi Grześki |
|
|
|
 |
Stanek
weteran

Twój sprzęt: HYMER Exis-i 562
Pomógł: 4 razy Dołączył: 11 Sie 2008 Piwa: 217/47 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2016-04-18, 08:25 Re: Jedno miejsce na wycieczkę
|
|
|
Conde napisał/a: | Witam
Tydzień temu kupiliśmy kampera. |
Gratulacje. Pochwalcie się zakupem (jakieś fotki). Napiszcie coś o sobie. Rozumiem, że jesteście z Warszawy?
Co do miejsca na jedną noc to chyba gdzieś niedaleko najlepiej, ale nie wiem co lubicie czy zwiedzanie zabytków, czy siedzenie na łonie przyrody. Tak na szybko co mi przychodzi do głowy to Kazimierz Dolny (niedaleko i na dwa dni akurat). Ewentualnie zalew Sulejowski jeśli lubicie posiedzieć na łonie przyrody. Całkiem blisko to np. okolice Puszczy Kampinoskiej lub okolice Twierdzy Modlin.
Jak coś to śmiało pisz, dzwoń chętnie pomogę. |
_________________ Pozdrawiam
Stanek
https://www.dzienpodniu.com.pl
 |
|
|
|
 |
Conde
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2016-04-18, 10:44
|
|
|
Jej, dziękuję Wam za odpowiedzi. Są dla mnie bardzo cenne, ponieważ staram się z każdego konta uzyskać wiedzę.
Przepraszam, że się nie przedstawiłem. Jesteśmy z Warszawy, tak, ale od października mieszkamy pod stolicą w Jabłonnie. Jeżeli zrobię błędy w pisaniu, to dlatego, że mimo tego, że mieszkamy tutaj ponad 10 lat, dalej "jestem" z Hiszpanii. Ale prawie opanowany już język. Mam córkę pięcioletnią.
Co do samochodu, używany Sprinter Westfalia kupiliśmy.
Uniejów trochę za daleko nawet na pierwszą noc. Ale zapisane już miejsce na kolejną, dziękuję Bigos.
Stanek, bardziej chyba lubimy natura niż odwiedzanie zabytków, ponieważ córka jeszcze trochę mała. Gdzie można nocować w okolicach Puszczy Kampinoskiej? Bo to brzmi ciekawie.
Jeszcze raz Wam dziękuję, miłego dnia |
|
|
|
 |
dulare
weteran

Twój sprzęt: LMC Liberty A 723G
Pomógł: 14 razy Dołączył: 27 Paź 2013 Piwa: 94/83 Skąd: Zielonki k. Krakowa
|
Wysłany: 2016-04-18, 10:56
|
|
|
Jeżeli całkiem blisko to możecie też zajrzeć do Żabiego Raju w Trzeptowie. Gospodarstwo prowadzą zapaleni kamperowcy, myślę że będziecie mogli uzyskać pomoc albo odpowiedzi na pytania
http://zabiraj.pl/ |
_________________ "Nie należy wierzyć wszystkiemu co się przeczyta w internecie" - Maria Skłodowska-Curie
Konwerter współrzędnych geograficznych i GPS |
|
|
|
 |
światowiec
weteran

Twój sprzęt: Renault Adriatic
Nazwa załogi: Białe Orły
Pomógł: 1 raz Dołączył: 10 Lut 2014 Piwa: 7/3 Skąd: Pułtusk
|
Wysłany: 2016-04-18, 11:04
|
|
|
Witam myślę że ciekawą propozycją dla ciebie może być wyjazd do Żabiego Raju w Trzepowie na zlot CT w najbliższy piątek dozobaczenia |
_________________ Mariusz
 |
|
|
|
 |
Stanek
weteran

Twój sprzęt: HYMER Exis-i 562
Pomógł: 4 razy Dołączył: 11 Sie 2008 Piwa: 217/47 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2016-04-18, 11:27
|
|
|
Conde napisał/a: | Gdzie można nocować w okolicach Puszczy Kampinoskiej? |
Myślę, że wszędzie gdzie są parkingi dla samochodów. My swego czasu robiliśmy sobie wypady na polanę rekreacyjną w Truskawiu: [URL=https://www.google.pl/maps/place/52%C2%B018'39.2%22N+20%C2%B045'41.9%22E/@52.3109027,20.7605063,361m/data=!3m2!1e3!4b1!4m2!3m1!1s0x0:0x0]tutaj[/URL]
Jeśli potrzebujecie zaplecza to chyba najlepiej popytać w jakimś gospodarstwie agroturystycznym. My lubimy na dziko |
_________________ Pozdrawiam
Stanek
https://www.dzienpodniu.com.pl
 |
|
|
|
 |
yuras
weteran
Pomógł: 3 razy Dołączył: 04 Maj 2010 Piwa: 46/51 Skąd: 16 km od Pekinu
|
|
|
|
 |
Conde
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2016-04-19, 00:26
|
|
|
Stanek napisał/a: | Conde napisał/a: | Gdzie można nocować w okolicach Puszczy Kampinoskiej? |
Myślę, że wszędzie gdzie są parkingi dla samochodów. My swego czasu robiliśmy sobie wypady na polanę rekreacyjną w Truskawiu: [URL=https://www.google.pl/maps/place/52%C2%B018'39.2%22N+20%C2%B045'41.9%22E/@52.3109027,20.7605063,361m/data=!3m2!1e3!4b1!4m2!3m1!1s0x0:0x0]tutaj[/URL]
Jeśli potrzebujecie zaplecza to chyba najlepiej popytać w jakimś gospodarstwie agroturystycznym. My lubimy na dziko |
Dziękuję, to miejsce wygląda bardzo ładnie żeby na pierwszy raz sprawdzić sprzęt :-)
Też myślę, że bardziej nam pasuje opcja "na dziko" niż kempingowa, ale to się okaże.
Będziecie w tym weekend na zlot w Żabi raj? |
|
|
|
 |
toscaner
Kombatant vanlife na pełny etat www.toscaner.com

Twój sprzęt: ToscaVan - Black Panther
Nazwa załogi: Toscaner & VanElla
Pomógł: 15 razy Dołączył: 03 Lis 2013 Piwa: 241/267 Skąd: Honolulu, Prypeć
|
Wysłany: 2016-04-19, 00:48
|
|
|
Też polecam Kazimierz Dolny przez niektórych nazywany małym Krakowem. Oj chętnie bym się tam wybrał i nie tylko tam. No ale przyjdzie czas i na pojeżdżenie znów po Polsce
A co do "na dziko" to ja od ponad roku po Europie właśnie "na dziko". Link u mnie w stopce.
Może jakieś rady się przydadzą.
Witamy w gronie kamperowiczów. |
_________________ Toscaner
Blog: Toscaner.com
Youtube: Toscaner Vanlife
Budowa domka ze złomka
 |
|
|
|
|
 |
JaWa
Kombatant Pierwsza "Mała Karawana"

Twój sprzęt: Fiat Ducato Roller Team Granduca
Pomógł: 5 razy Dołączył: 15 Sty 2007 Piwa: 367/235 Skąd: Kutno
|
Wysłany: 2016-04-19, 08:21
|
|
|
Ja polecam Granicę 52.286463, 20.447093 .
Jest tu duży parking, pole namiotowe, w pobliżu Muzeum Puszczy Kempinowskiej, Dom Pracy Twórczej, zabytkowe nadleśnictwo i cmentarz wojenny z 1939 r na którym jest pochowanych 800 żołnierzy z Armii Poznań i Pomorze poległych w dniach 16-18 września. Zaprojektował go ppor. Tadeusz Świerczewski, który zginął w 1941 zabity przez Niemców w pobliskiej wiosce, leży na cmentarzu własnego projektu w kształcie orła. Warto tu przyjechać.
cment.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 29 raz(y) 112,65 KB |
muz.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 13 raz(y) 163,66 KB |
muz1.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 26 raz(y) 184,71 KB |
zab.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 24 raz(y) 186,84 KB |
|
_________________ Wanda i Jacek Kutno
-------------------------------------------
www.youtube.com/@JacekKropidlowskikutno/videos
 |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|