|
|
CZY KTOŚ ZNA WŁOSKI RYNEK KAMPERÓW? |
Autor |
Wiadomość |
Janwil
doświadczony pisarz
Twój sprzęt: Transit 2,2D/350 Rimor 2007r.
Nazwa załogi: JANWIL
|
Wysłany: 2016-01-22, 16:17 CZY KTOŚ ZNA WŁOSKI RYNEK KAMPERÓW?
|
|
|
Od roku szukam z kolegą Kampera-blaszaka /ja szukam dla siebie, i on szuka dla siebie, bez dwuznaczności/. Kampera dla dwojga mobilnych emerytów. Najlepiej coś w typie FIAT DUCATO III L2H2 ,,w porywach" do L3 i do 99.999 zł.
I co i nic...
Postanowiliśmy kupić blaszaka i zabudowa w firmie. Jescze drożej. U nas wszyskie własnej roboty są po ok.85.000zł /właściwie rok produkcji czy zabudowy nie ma znaczenia/, a te z firmowa zabudową lubz zabudowane za granicą 20 tys. zł drożej /też rok produkcji czy zabudowy nie ma znaczenia/. Oczywiście mówię o cenach wywołaczych. Ile spuszczają z ceny to ich słodka tajemnica i US/.
Ogólna uwaga. Nasz rynek kamperów to ryneczek. No więc ,,popłynołem" dalej, za granicę. Autoscout24. We Włoszech okazało się tanio np. 1/ http://padova.bakeca.it/d...0-ufp8114795392
2/ http://www.mobile.de/pl/D.../220135117.html
No i co o tym myślicie? Szukać kampera za granicą? A może są tacy co go do Polski sprowadzą? |
|
|
|
|
 |
moskit
weteran

Twój sprzęt: CARTHAGO CHIC-C LINE
Nazwa załogi: moskit
Pomógł: 3 razy Dołączył: 10 Mar 2014 Piwa: 117/43 Skąd: Ożarów Maz.
|
Wysłany: 2016-01-22, 21:19
|
|
|
Popytaj p. Agnieszkę z MTM Campery Katowice |
_________________ Wielkie rzeczy nie powstają w wyniku impulsu, a w wyniku poskładania małych rzeczy w jedną całość
Vincent Van Gogh |
|
|
|
 |
Janwil
doświadczony pisarz
|
Wysłany: 2016-01-23, 06:06
|
|
|
moskit napisał/a: | Popytaj p. Agnieszkę z MTM Campery Katowice |
Moskit, napisz coś więcej, podaj chociaż linka, bo p.Agnieszki z Katowic dużo, ale na ten temat nie moge znależć! Dzięki |
|
|
|
 |
oli
zaawansowany
|
Wysłany: 2016-01-23, 07:34
|
|
|
Ten pierwszy z linka Fiat Ducato 33 2.0 MJT PM-TM Combi Semi Vetra to typowy przekręt.Wg mnie cena powinna byc przynajmniej razy 2 .Poza tym bardzo ładne.Może ktos zgłębi temat ? |
|
|
|
 |
mdrmcn
początkujący forumowicz

Twój sprzęt: Super brig 678
|
Wysłany: 2016-01-23, 09:03
|
|
|
Pościłem maila do tego z Padowy, ale 100% oszust. Za te pieniądze to ducato 2 można szukać. Jak coś w Italii to mogę, w miarę możliwości, pomóc |
|
|
|
 |
mdrmcn
początkujący forumowicz

Twój sprzęt: Super brig 678
|
Wysłany: 2016-01-23, 11:33
|
|
|
Odpowiedzial:
Ciao
io sono un privato da Glasgow, Scozia. Ho comprato questo furgone quando lavoravo in Italia, ora sono tornato al Regno Unito e la voglio vendere. Il furgone è immatricolato in Italia, ha tutti i documenti in italiano. L'auto funziona benissimo e tra l'altro si trova in eccelenti condizioni sia di carrozzeria sia di meccanica che di interni, è veramente impeccabile, e non è mai stato incidentato, non fumatore. Se lei decide di acquistarlo posso organizzare la consegna in Italia e glielo posso dare per 5 giorni come periodo di prova. Vorrei informarvi che per questo preferisco affidare tutta la pratica ad una societa di spedizione internazionale che si occupa di tutte le pratiche. Mi faccia sapere se è d'accordo e io vi forniro tutti i dettagli per quanto riguarda la spedizione e il pagamento.
Cordiali saluti!
Tak w dwoch slowach: Gosc ze Szkocji kupil auto we wloszech, teraz wrocil do Uk i chce go sprzedac. Jak podam moje dane to mi powie jak mi go dostarczy i jak za niego zaplacic...
OSZUST! |
|
|
|
 |
Roberto
weteran

Twój sprzęt: EuraMobil 555 + Jumper H3L3 (w budowie)
Nazwa załogi: techserwis
Pomógł: 8 razy Dołączył: 25 Lip 2013 Piwa: 69/30 Skąd: Elbląg
|
Wysłany: 2016-01-23, 12:16
|
|
|
mdrmcn napisał/a: | Odpowiedzial:
Tak w dwoch slowach: Gosc ze Szkocji kupil auto we wloszech, teraz wrocil do Uk i chce go sprzedac. Jak podam moje dane to mi powie jak mi go dostarczy i jak za niego zaplacic...
OSZUST! |
Ja już się wyleczyłem z tych okazji
Parę lat temu kilkukrotnie pisałem do ludzi w sprawie tego typu ogłoszeń i odpowiedź zawsze była taka sama jak ta powyżej...
Jeśli trafiła się prawdziwa okazja to zwykle okazywało się, że jakiś miejscowy handlarz mnie uprzedził
Jak nie masz kogoś na miejscu to można zapomnieć, że coś okazyjnie kupisz |
_________________ pozdrawiam
Robert
PS.
Używajcie polskich znaków !! Jest różnica czy zrobisz komuś ŁASKĘ czy LASKE...
 |
|
|
|
 |
Janwil
doświadczony pisarz
|
|
|
|
 |
silny
Kombatant czlonek KBP
Twój sprzęt: był Jumper slideout , Hymerb524 , jest PILOTE
Pomógł: 10 razy Dołączył: 07 Wrz 2011 Piwa: 51/50 Skąd: PSL z nad Warty
|
Wysłany: 2016-01-24, 06:05
|
|
|
no co ty. kibelek masz zagłębiony , z tyłu , w bagażniku |
_________________ ----------------------------------------------------------
gazuuuu , muszę się pośpieszyć żeby mieć więcej czasu na dalszy pośpiech........
--------------------------------------------------------
 |
|
|
|
 |
ZEUS
Kombatant

Twój sprzęt: Weinsberg CC600 MG 120 kW 2019
Pomógł: 6 razy Dołączył: 08 Paź 2014 Piwa: 65/66 Skąd: Olimp ?
|
Wysłany: 2016-01-24, 11:53
|
|
|
Janwil napisał/a: | napisz coś więcej, podaj chociaż linka, bo p.Agnieszki z Katowic dużo, ale na ten temat nie moge znależć! |
Janwil spróbuj popytać o p. Agnieszkę, tutaj:
http://www.camperymtm.pl/ |
_________________ --------------------------------------------------
Uśmiech to magia-powstaje z niczego a cuda zdziała
---
moje kampery:
- campervan Peugeot Boxer - 2011 r.
- Chausson Flash 02 - 2011 r.
- CI Elliot 84 XT - 2017 r.
- Weinsberg 600MG - 2019 r.
 |
|
|
|
 |
ZEUS
Kombatant

Twój sprzęt: Weinsberg CC600 MG 120 kW 2019
Pomógł: 6 razy Dołączył: 08 Paź 2014 Piwa: 65/66 Skąd: Olimp ?
|
Wysłany: 2016-01-24, 12:53
|
|
|
Janwil nie idź tą drogą...
uwzględnij to:
mdrmcn napisał/a: | Tak w dwoch slowach: Gosc ze Szkocji kupil auto we wloszech, teraz wrocil do Uk i chce go sprzedac. Jak podam moje dane to mi powie jak mi go dostarczy i jak za niego zaplacic...
OSZUST! |
na Forum temat takich "okazji" był już poruszany, pewnie Twoje doświadczenia życiowe też prowadzą do wniosku, że NIE MA OKAZJI |
_________________ --------------------------------------------------
Uśmiech to magia-powstaje z niczego a cuda zdziała
---
moje kampery:
- campervan Peugeot Boxer - 2011 r.
- Chausson Flash 02 - 2011 r.
- CI Elliot 84 XT - 2017 r.
- Weinsberg 600MG - 2019 r.
 |
|
|
|
 |
joko
Kombatant

Twój sprzęt: N & B Ismove i Mobilvetta ZEH4
Pomógł: 12 razy Dołączył: 17 Cze 2013 Piwa: 499/29 Skąd: Małopolska

|
Wysłany: 2016-01-24, 13:37
|
|
|
Ja myślałem , że ta metoda oszustwa już dawno umarła śmiercią naturalną bo wszyscy ludzie na ziemi ją już znają , ale widać nie.
Była jeszcze druga podobna, mianowicie wystawiano atrakcyjną ofertę na np. lekko uszkodzony pojazd a zdjęcia pochodziły np. z zachodnich portali ogłoszeniowych.
Jak się zadzwoniło , to delikwent po drugiej stronie , grzecznie i rzeczowo opisywał samochód , i informował, że właśnie jest za granicą i zabiera lawetą kilka innych wcześniej zamówionych przez klientów samochodów , a ten o którego pytamy jest np.w innym miejscu (tak na wszelki jakby pytający chciał jakieś dokładniejsze fotki), ale jak go bardzo chcemy to on go może przywieźć następnym transportem za kilka dni.
Jeden warunek oczywiście trzeba by go jakoś zarezerwować , bo oferta bardzo atrakcyjna przecież i czekał nie będzie.
Potem SMS'kiem numer konta i 1,2,5,10tys zależnie od wartości tej okazji wędruje do oszusta .
Konto jest na nieświadomego niczego słupa, a telefon oczywiście na kartę .
Co do samochodów z włoch to nie mam doświadczenia z kamperami, ale generalnie raczej z tamtego kierunku się tego nie ściąga, bo włoskie samochody są bardzo zaniedbane i mało atrakcyjne.
Co do okazji, to niby wszyscy dobrze wiedzą , że takie się w przyrodzie nie zdarzają, ale jak się taka pojawia to zawsze się znajdzie ktoś kto się na to natnie, dlatego oszuści zawsze będą mieli z tego utrzymanie.
Okazjonalnie to można kupić jakiś tani duperel, jak komuś zbywa, albo chce się szybko pozbyć.
Samochody jako z założenia drogie, nigdy za połowę , czy jedną którąś rynkowej wartości nie są sprzedawane , bo nawet jak się taki idiota trafi co tak chce się pozbyć to zawsze lokalnie znajdzie nabywcę szybciej niż zdąży się z tym ogłosić. |
|
|
|
 |
Bronek
Kombatant
Pomógł: 31 razy Dołączył: 06 Cze 2013 Piwa: 477/990 Skąd: Ooo
|
Wysłany: 2016-01-24, 15:23
|
|
|
Ja uważam , że miałem małe szczęście, ale pod warunkiem zaakceptowania pewnych kompromisów .
Przypadek i to chyba jedyna pewna opcja, poszukiwań okazji.
Trafiłem roczniaka za niemal 90 000 zł mniej, niź nówka z kilkoma ryskami , naprawianym zlewem i brodzikiem, tapicerką do prania z 30tyś km przebiegu.
Zgryz bo miał to , na czym nam zależało?
Krótkie wahanie , czy brać nówkę zamówioną wielką , za prawie 55;tyś € czy... używkę o jakiej myśleliśmy ?
Fart i tyle.
Ale jak się pojawił w ogłoszeniu (przypadek , że zajrzałem) , to po godzinie wykonałem telefon a raniutko byłem w samochodzie i zapychałem do Poznania.
Oczywiście mały konflikt rodzinny , żona urzeczona blichtrem wystawy w Dusseldorfie i zamówionym kamperem , była zdegustowana .
Ale teraz zmiana o 180°, ja dojrzewam do zmiany , Ona oponuje.
Uważam , że okazje prawdziwe są tylko rzadko , a decyzję należy podejmować natychmiast.
I liczyć się z zawodem i że to musi boleć . Jazda , czas i pieniądze , bez gwarancji powodzenia. |
|
|
|
|
 |
Rav
weteran
Twój sprzęt: Mobilvetta Kea
Nazwa załogi: Chmielki4
Pomógł: 7 razy Dołączył: 31 Maj 2014 Piwa: 145/22 Skąd: z prawilnego kraju
|
Wysłany: 2016-01-24, 16:00
|
|
|
joko napisał/a: |
Co do samochodów z włoch to nie mam doświadczenia z kamperami, ale generalnie raczej z tamtego kierunku się tego nie ściąga, bo włoskie samochody są bardzo zaniedbane i mało atrakcyjne. |
Zbyt duże to uogólnienie. Sporo sprowadza się z Włoch - generalnie z północy (Mediolan, Cremona, Padwa, Turyn itp.). Wbrew pozorom nie są to auta zaniedbane, a dodatkowo mało eksploatowane w trudnych zimowych warunkach, dzięki czemu nawet nastolatki występują praktycznie bez korozji. |
_________________ Byle do przodu |
|
|
|
 |
oli
zaawansowany
|
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|