|
|
Wymiana rolety i moskitiery... |
Autor |
Wiadomość |
Ignas
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2016-01-11, 22:38 Wymiana rolety i moskitiery...
|
|
|
Czy ktoś z kolegów miał "przyjemność" wymiany moskitiery / rolety w oknie swojego kamperka.
Zastanawiam się czy wymienić moskitierę na materiałową:
moskitiera, siatka z materiału
czy może lepiej z tworzywa ?
siatka pokryta pcv
Co do materiału na roletę, to oryginalnie mam w kolorach drewno-podobne/srebrne i chciałbym wymienić na zwykła materiałową, czy brać lepiej podgumowaną lub jeszcze inną ?
Opcja "nie bierze się za to" nie wchodzi w rachubę.
Proszę o jakąś poradę, sugestię lub najchętniej filmik / zdjęcia bo pewnie niejeden kolega to już u siebie robił, ale się dokopać nie mogę :-( |
|
|
|
 |
Bim
Kombatant Jacek

Twój sprzęt: Peugeot Adriatik 2,5D 1991 rok
Pomógł: 12 razy Dołączył: 21 Lip 2007 Piwa: 134/101 Skąd: Sandomierz
|
Wysłany: 2016-01-11, 23:23
|
|
|
Ta drugą profesjonalną co zaś materiału na rolety to troszkę trudny wybór proponuje te drozsze obowiązkowa z alu na początek proponuje rozebrać toto i masz materiał do porównania potem wizta do
Firmy co produkuje roletki wtedy pomacasz czy ci pasuje sorki za lakoniczna odpowiedź ale pisze z tableta |
|
|
|
 |
mrsulki
weteran w średnim wieku

Twój sprzęt: Knaus BoxStar Street 600
Nazwa załogi: SULAKI
Pomógł: 12 razy Dołączył: 06 Gru 2007 Piwa: 44/22 Skąd: Szczecin
|
Wysłany: 2016-01-12, 06:17
|
|
|
Takiego materiały jak oryginalny na rolety nie znajdziesz w u producentów rolet "cywilnych". Mają co prawda srebrne z jednej strony ale ma się to ni jak do aluminizowanego oryginału - przerabiałem ten temat i póki co dałem sobie spokój mam dziurawą i tak lepszą niż zamienniki. Na aukcjach pojawia się czasem taki materiał ale cena zabija i wymiary mniejsze niż mi potrzeba. |
_________________ Radek
Ignavis semper feriae sunt...
 |
|
|
|
 |
Ignas
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2016-01-12, 13:18
|
|
|
To zupełnie się "cywilne" nie sprawdzą ?
Domyślam się, że ta metalizowana osłona to pewnie ochrona przed nasłonecznieniem... no ale bez przesady.
W sumie w jednym oknie nie mam wyjścia, bo roleta istnieje na zasadzie "coś wisi", więc nie spełni żadnej roli.
Czym wiec się kierować podczas zakupu.
Kupić zwykłą bo i tak badziewie jest wiec obojętne, czy podgumowaną bo ma szansę choć trochę się zbliżyć do oryginału ? |
|
|
|
 |
AkukuBernard
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2016-03-08, 14:25
|
|
|
Ja jak mam wymieniać rolety lub moskitiery, to jadę do kolegi na warsztat i razem dłubiemy. |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|