Twój sprzęt: przyczepka n-126d
Nazwa załogi: Ania i Tomasz Pomógł: 7 razy Dołączył: 30 Paź 2007 Piwa: 76/86 Skąd: Krakow
Wysłany: 2016-04-09, 22:44
Dziwacznie,typowy kamper dla osób nie lubiących towarzystwa ,tylko dwu osobowy. Dla osób które wyjechały w plener ,ale tak na prawde to nie maja ochoty oglądać przyrody i otoczenia tylko,gapić sie na tv. Pierwsza podstawowa wada to że podczas jedzenia można patrzyć sie tylko na siebie.Brak okien przy stole to błąd nie wybaczalny.Okienka bardzo małe.Gdyby nie klima to można by sie udusić w takim pojeździe.Podczas gotowania obiadku gotująca ma więcej do oglądania,przez okno niż reszta. Jednym zdanjen to sie nie uda
_________________ Sympatyk. Nie musisz mieć w życiu wszystkiego. Wystarczy , że masz osobę , która jest dla Ciebie wszystkim.
Faktycznie dziwnie i nie do końca praktycznie , ale zawsze to jakiś nowy pomysł.
Rozwiązanie dla zgodnych par , bo można tutaj albo jednocześnie siedzieć , albo leżeć
Kierunek dobry , ale wymaga dopracowania.
Mnie chodzi po głowie rozwiązanie, z wykorzystaniem mechanizmów kanapowych typu Relax, czyli płynne przejście z pozycji siedzącej , przez półleżącą do leżącej , osobno dla każdej osoby. a do tego zestaw rozkładanych stolików (również osobno dla każdej osoby).
Takie rozwiązanie dało by możliwość aranżacji na jednej powierzchni, zarówno pokoju dziennego, jadalni i sypialni, a co najważniejsze w sposób niezależny dla obu pasażerów.
Jedna osoba może spać a druga np. siedzieć , oglądać TV, albo coś czytać, pisać, pracować na laptopie , lub cokolwiek innego.
toscaner Kombatant vanlife na pełny etat www.toscaner.com
Twój sprzęt: ToscaVan - Black Panther
Nazwa załogi: Toscaner Pomógł: 15 razy Dołączył: 03 Lis 2013 Piwa: 243/264 Skąd: Honolulu, Prypeć
Wysłany: 2016-04-09, 23:26
To i ja dorzucę kilka groszy...
Spodziewałem się większego łóżka przy takim rozwiązaniu. 150 cm x 200 to dupy nie urywa, bo do wykonania nawet w blaszance. U mnie w projekcie Z2 ma być 210 x 140 -150 i bez kolizji z miejscami siedzącymi.
A TV pod blatem to mnie zmasakrowało.
Okno w kuchni jak z autobusu tyle, że do góry nogami.
I nie zauważyłem, żeby okna poza dachowym miały moskitiery.
Ale fajne, bo jak się przez nie patrzy, to zoomuje na morze.
Tak blisko do fal to nawet ja nie staję.
Ale szafa ma fajne rozwiązanie - półki na drzwiach na pierdoły.
No i plusa za kabinę, bo nie leje się woda po kiblu podczas kąpieli.
Ogólnie wziąłbym gościa do gadania, jak będę mojego kiedyś sprzedawał.
Ten patent z łóźkiem,to nic innego jak znany od kilkudziesięciu lat półkotapczan. W marcu, na targach meblowych w Poznaniu,widziałem u kilku producentów identyczne rozwiązania.
Mnie najbardziej podoba się jednak ta umywalka wielkości dłoni.
_________________ Pozdrawiam.
Polak gorszego sortu
Wódka z lodem szkodzi na nerki.Rum z lodem niszczy wątrobę.Whisky z lodem atakuje serce.Gin z lodem rozwala mózg.Cola z lodem demoluje zęby.
Oznacza to,że lód szkodzi w zasadzie na wszystko.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum