|
|
uszczelka do okna |
Autor |
Wiadomość |
Jacek Lisiecki
trochę już popisał
Twój sprzęt: przyczepa Chateau, na kampera jeszcze czekam
|
Wysłany: 2016-08-02, 11:05 uszczelka do okna
|
|
|
podobno mam podwojne okno z pleksi, boczne, pod katem chyba 45st do przodu przyczepy. Mam uszczelke do wymiany, nietypowy profil. Uzywke dostalem od znajomego, jak nie znajde nowej, to moze zaloze. I tu dwa klopoty:
1. Moze jednak uda sie kupic nowa? Tylko gdzie? Warszawa i okolice, ewentualnie SOkolow Podlaski. Ale jak sie nie da w okolicach, to na odleglosc tez kupie, nie mam wyjscia. Ktos mi polecil, zeby poszukac tam, gdzie lodzie robia. W W-wie podobno na tzw. SPojni - przy Cytadeli.
2. Kto mi to wymieni? Szybiarze nie chca, znajomy stolarz z zamilowania kamperowiec zajety, a podobno wymiana wymaga pistoletu tapicerskiego. Multiglas w W-wie na Syreny dostal zdjecia, ale zabieraja sie za to jak pies za jeza.
Dziekuje z gory za wszelkie porady |
|
|
|
 |
MILUŚ
Kombatant CT"Silesia"NIEPOPRAWNY KAMPERZYSTA

Twój sprzęt: Fiat Ducato Burstner T607 2,8JTD
Nazwa załogi: Milusie
Pomógł: 25 razy Dołączył: 02 Gru 2007 Piwa: 196/160 Skąd: Gliwice w przelocie
|
Wysłany: 2016-08-02, 12:15 Re: uszczelka do okna
|
|
|
Jacek Lisiecki napisał/a: | ........ Multiglas w W-wie na Syreny dostal zdjecia, ale zabieraja sie za to jak pies za jeza.
|
Może Ty też wklej tutaj zdjęcia , łatwiej będzie Ci pomóc . |
_________________ Norwegofil z wielbłąda tylnogarbnego
Remember to explore . I don't know the way ,but I'll be there soon !!!!
 |
|
|
|
 |
nikita55
stary wyga
Twój sprzęt: Hobby T600 2,5 TDi 115PS
Pomógł: 5 razy Dołączył: 09 Sty 2015 Piwa: 28/12 Skąd: Nieokreślone
|
Wysłany: 2016-08-02, 12:37
|
|
|
Daj jakieś zdjęcia , opis co za model przyczepy.Jeżeli to uszczelka mocowana na zszywki,to sam możesz zmienić bo to proste. |
_________________ nikita55 |
|
|
|
 |
szymonskce
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2016-08-02, 12:50
|
|
|
Może tu coś dobierzesz. Realizują wysyłki.
Katalog Stomil |
|
|
|
 |
Jacek Lisiecki
trochę już popisał
|
|
|
|
 |
nikita55
stary wyga
Twój sprzęt: Hobby T600 2,5 TDi 115PS
Pomógł: 5 razy Dołączył: 09 Sty 2015 Piwa: 28/12 Skąd: Nieokreślone
|
Wysłany: 2016-08-02, 18:24
|
|
|
Wizualnie to uszczelka ..standardowa.. jak np w HOBBY.Jeżeli kupisz nową,to spokojnie możesz sam założyć.Tam gdzie stara była łączona możesz połączyć , czyli pod blokadką.Wszystko musisz poczyścić (ja czyszczę preparatem do mycia ..hamulców..tak jakby benzyna).Nowa uszczelka powinna na brzegu mieć specjalny uszczelniacz i poprostu..od początku do końca..ładnie ją trzeba ułożyć.Nie można jej naciągać. Co jakiś czas trzeba zszywaczem tapicerskim mocować ją na stałe.Koniec należy uciąć z pół centymetra dłuższy i wcisnąć.Potem ..dwa rowki..prysnąć należy spreyem a potem ..wcisnąć..taśmę plastikową. |
_________________ nikita55 |
|
|
|
 |
Jacek Lisiecki
trochę już popisał
|
Wysłany: 2016-08-06, 15:58
|
|
|
dziekuje. Wlasnie sie o ten zszywacz tapicerski rozchodzi i o nowa uszczelke - nie mam ani jednego, ani drugiego:)
Bede wdzieczny za podpowiedz, gdzie taka nowa kupic. Mam jakas uzywke, ale wolalbym nowa.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|