|
|
Odpowietrzenie/napowietrzenie instalacji kanalizacyjnej. |
Autor |
Wiadomość |
Janusszr
Kombatant
Twój sprzęt: T600 GFLC Siesta
Nazwa załogi: Jola & Janusz
Pomógł: 1 raz Dołączył: 19 Wrz 2016 Piwa: 90/89 Skąd: Suwałki
|
Wysłany: 2019-04-30, 16:53 Odpowietrzenie/napowietrzenie instalacji kanalizacyjnej.
|
|
|
Dzisiaj sprawdzałem w swoim Hobby odpływy ze zlewozmywaka, umywalki i brodzika.
Jakoś tak niemrawo ta woda spływała. Zrobiłem specjalną końcówkę do przepłukania pod ciśnieniem instalacji kanalizacyjnej i zero poprawy. Woda odpływa, ale marnie. Przyjrzałem się odpływom i stwierdziłem, że brakuje odpowietrzenia tychże. Jak swoim przyrządem( na wąż do wody założyłem mieszek gumowy od przegubu samochodowego) do przepłukania wytworzę tzw.lewar hydrauliczny(coś na zasadzie spuszczania paliwa ze zbiornika za pomocą wężyka), to woda rwie jak w strumieniu górskim. A potem znowu powolutku, jakby chciała, a nie mogła.
Identycznie jest z opróżnianiem kota. Bez napowietrzenia zawartość opuszcza zbiornik niemrawo. Po przyciśnięciu żółtego guzika od napowietrzania strumień jest oki.
Jak ta sprawa wygląda w Waszych domkach? |
_________________ Pozdrawiam, Janusz, na drugie mam Wojtek
Marzenia są po to, żeby nigdy nie przestało się chcieć żyć. I po to, żeby o tym przypominały. |
|
|
|
|
 |
dziwaczek
Kombatant

Twój sprzęt: Fiat Ducato EuraMobil 625 1995r.
Nazwa załogi: dziwaczki
Pomógł: 17 razy Dołączył: 30 Sie 2010 Piwa: 58/18 Skąd: Osowiec/Mazowieckie
|
Wysłany: 2019-04-30, 17:20
|
|
|
A masz przy zlewie ociekacz?- jak masz to po środku np. u mnie jest korek taki jak do zlewu - jak go wyjmę to woda spływa zdecydowanie szybciej (takie odpowietrzenie). |
_________________ Dziwaczek II oraz Dziwaczek I
 |
|
|
|
 |
Janusszr
Kombatant
|
Wysłany: 2019-04-30, 17:30
|
|
|
Nie mam ociekacza |
Marzenia są po to, żeby nigdy nie przestało się chcieć żyć. I po to, żeby o tym przypominały. |
|
|
|
 |
kimtop
Kombatant
Twój sprzęt: CARTHAGO C-TOURER
Pomógł: 15 razy Dołączył: 18 Wrz 2007 Piwa: 144/44 Skąd: Opoczno
|
Wysłany: 2019-04-30, 17:46
|
|
|
Odpowietrzenie zbiornika szarej masz drożne?To samo dotyczy syfonów. |
_________________ Pozdrawiam.
Polak gorszego sortu
Wódka z lodem szkodzi na nerki.Rum z lodem niszczy wątrobę.Whisky z lodem atakuje serce.Gin z lodem rozwala mózg.Cola z lodem demoluje zęby.
Oznacza to,że lód szkodzi w zasadzie na wszystko. |
|
|
|
|
 |
Janusszr
Kombatant
|
Wysłany: 2019-04-30, 19:43
|
|
|
kimtop napisał/a: | Odpowietrzenie zbiornika szarej masz drożne?To samo dotyczy syfonów. |
Chodzi Ci o drożności syfonów, czy napowietrzenie?
Zbiornik szarej wody jest oki. Syfony wyczyszczone. Napowietrzaczy brak. Jeżeli masz wiedzę, gdzie można nabyć odpowietrzniki/napowietrzacze automatyczne na rury fi 28, to proszę bardzo o jakiś namiar. |
|
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|