Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Połamana szyba podwójna w oknie dometic seitz s4 700x300
Autor Wiadomość
mar78 
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: VW Lt 28, 2.4d, 1991
Piwa: 4/8
Wysłany: 2016-06-25, 20:27   Połamana szyba podwójna w oknie dometic seitz s4 700x300

Cześć Koledzy i Koleżanki.
W dniu dzisiejszym w związku z niemiłosiernym upałem chciałem szybko przewietrzyć autko przed jazdą. Plan był prosty, pootwierać okna i zrobić przeciąg. Wynik jest taki, że jak zawiało, to podrzuciło mi do góry szybę podwójną z okna uchylnego dometic seitz s4 700x300mm (szyba plastik) i nieszczęsnica wyleciała z prowadnicy. Zanim spadła z wysokości około 2,7m na beton, krawędzią zahaczyła o drzwi mojej osobówki uszkadzając je. Efekt jest taki, że mam odprysk lakieru z wgnieceniem w drzwiach i połamane okno a raczej szybę okna.
Pomyślałem, że coś takiego spokojnie znajdę na portalach z ogłoszeniami. I znalazłem, niestety wszędzie całe okna. Jak sprawdziłem cenę za okno, to przysiadłem.
Gdy doszedłem do siebie to skrupulatnie poszukałem wszystkich części połamanej szyby i poszedłem do sklepu po "kropelkę". Posklejałem wszystko do kupy, wzmocniłem klejem na gorąco ale jak to widzę to krew mnie zalewa i tak tematu nie chcę zostawić.
Tyle ode mnie. Teraz prośba do Was, może macie gdzieś w przydasiach zbędną taką szybę i wymienicie ją za złotówki, albo wiecie, gdzie można ją kupić (ale tylko szybę, reszta okna jest ok, nie kalkuluje mi się kupować całego okna za 500zł dla szyby). Za wszelką pomoc z góry dziękuję.
Pozdrawiam
:surf:
Postaw piwo autorowi tego posta

Odpowiedz do tematu