Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Jakość dróg na Roztoczu
Autor Wiadomość
joko 
Kombatant

Twój sprzęt: Rapido i96M
Piwa: 546/45
Wysłany: 2016-05-20, 23:06   Jakość dróg na Roztoczu

Wybieram się w rejon Zwierzyńca i Zamościa . Będę jechał A4 do Rzeszowa, a potem 19-tką w kierunku na Lublin. Nawigacja kieruje mnie przez Krzeszów i Biłgoraj i stąd moje pytanie, czy jechać tak jak podpowiada nawigacja, czy lepiej 19-tką do Janowa, a potem na Zamość?
Chodzi mi o jakość dróg i moźliwy do uzyskania czas przejazdu. Z góry dzięki za podpowiedź.
Postaw piwo autorowi tego posta

emeryl 
zaawansowany

Twój sprzęt: Hymer Swing 494
Piwa: 21/46
Wysłany: 2016-05-21, 07:28   

Proponuję 19 i dobry obiad w gospodzie przed rondem w Nisku.Pozdrawiam

SlawekEwa 
Kombatant
Slawek Dehler

Twój sprzęt: Blaszka Ducato L4H2 3.0 JTD
Nazwa załogi: Fendziaszki
Piwa: 246/618
Wysłany: 2016-05-21, 15:06   

joko napisał/a:
czy lepiej 19-tką do Janowa, a potem na Zamość?

O wiele lepsza droga :bigok

uaz555 
doświadczony pisarz

Piwa: 10/8
Wysłany: 2016-05-21, 16:01   

Nawigacja kieruje mnie przez Krzeszów i Biłgoraj ;;;;;;;; jechałem 3 tygodnie temu i jest ok..

SlawekEwa 
Kombatant
Slawek Dehler

Twój sprzęt: Blaszka Ducato L4H2 3.0 JTD
Nazwa załogi: Fendziaszki
Piwa: 246/618
Wysłany: 2016-05-21, 16:05   

uaz555 napisał/a:
jechałem 3 tygodnie temu i jest ok..

Jechałem 3 godziny temu tą trasą z Bierunia i miałem obawy czy nowozakupiony sprzęt do wyposażenia kampera dowiozę w całości :shock:

joko 
Kombatant

Twój sprzęt: Rapido i96M
Piwa: 546/45
Wysłany: 2016-05-24, 23:25   

Ostatecznie przejechałem 19-tką do Zarzecza k.Niska, potem skręciłem na Biłgoraj i do celu podróży , czyli Zwierzyńca dotarłem około 11-tej . Do późnego popołudnia buszowaliśmy po okolicznych trasach rowerowych, a potem Zwierzyńczyk i kościół na wodzie. Trafiliśmy prawie na mszę odpustową po której odbyła się , jedyna w swoim rodzaju procesja, bo nie na piechotę tylko łodziami i kajakami po okalającym kościół stawie. Jak się dowiedzieliśmy , jest to coroczny zwyczaj .
Na drugi dzień trasa do Zamościa przez Guciów i Krasnobród, z wieloma postojami . Zamość zwiedziliśmy z Melexa z przewodnikiem , i było to jedynie liźnięcie tematu , ale dało ogólny pogląd na sprawę. Wrócę tu wkrótce , i wtedy będzie już wiadomo czemu przyjrzeć się dokładniej.
Droga powrotna przez Szczebrzeszyn i Janów . Chrząszcza w Szczebrzeszynie widziałem , a w Janowie nad Zalewem zrobiłem błyskawiczne "w tył zwrot " jak zobaczyłem ile tam luda :szeroki_usmiech
Do stadniny nie pojechałem bo się bałem że mi koń zdechnie :diabelski_usmiech

Co do tematu wiodącego czyli jakości dróg na Roztoczu, to powiem tak, że jest jak wszędzie, czyli trochę nowych , gładkich jak stół , i trochę sieczki, a reszta standardowa.
Podobnie jak gdzie indziej najgorsze są odcinki w okolicach miast i w samych miastach, a najlepsze w miejscach w których normalnie się tego nie spodziewamy.
Generalnie jeśli chodzi o drogi to mieszczą się w średniej krajowej, natomiast to co rzuca się od razu na oczy to ponadprzeciętny porządek i czystość. mam tutaj na myśli to , że jadąc drogą przez miasta i wioski odnosi się wrażenie , że ludzie tutaj dbają o własne domy i podwórka , a włodarze o drogi, chodniki i pobocza . Do tego wszystkiego ludzie fajni, komunikatywni, pomocni i wyluzowani. Biorąc to wszystko razem do kupy , zastanawia mnie dlaczego w pogodny i ciepły weekend spotkałem tutaj jednego (słownie :jednego) kampera , na kampingu stałem sam , a na trasach rowerowych hula wiatr :niewiem:
Z drugiej strony może to i lepiej :spoko

Odpowiedz do tematu