|
|
|
Samochód do wszystkiego -czy to tylko fantazja |
| Autor |
Wiadomość |
NUROFEN
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2016-10-25, 11:28 Samochód do wszystkiego -czy to tylko fantazja
|
|
|
Witajcie,
Pewnie wstęp byłby przydługawy ...o tym jak w firmie ciężko ..o priorytetach , kredytach itp ale przejde do sedna sprawy
Za rok , może max dwa pewnie wyzerują się kredyty i czas przyjdzie na zakup samochodów.
Oboje z żoną mamy nadwozie QP . Zona nie chce zrezygnować z takiego samochodu z wielu względów , ja natomiast miałbym wolną /chyba ;-) ? / rękę.
Miałem już SUV -a , miałem terenówkę /nie w wersji hard ale 4x4, reduktor itp/mam teraz osobówkę.
Życie stwarza czasem zaskakujące sytuacje i wtedy okazuje się że :
-do QP nie da sie spakować 4 -6 osób nie mówiąc juz choćby o reklamówce z rzeczami ;-)
-QP jest szybkie i podróżowanie jest ok
-terenówka jest za wolna /przynajmniej ta co miałem/i to właściwie tez osobówka
-pakowanie np przy pomaganiu dziecku które studiuje to istne puzzle przy małym aucie
-fajnie jakby wyjmowane były wszystkie siedzenia pojedyńcze a nie jak w VW pojedyncza ciezka ławka która samemu ciężko wsadzić.
-żeby tym autem dało się pojechać też gdzieś dalej niz autostradą
-żeby było dynamiczne na co dzień i służyło jako auto na dojazd do pracy
-żeby mozna było wsadzić bez problemu pełne dwa rowery schowane przed ciekawskimi
-wożenie na dachu/haku nie daje gwarancji bezpieczeństwa
-żeby mozna było jakoś łóżko pod sufitem przyczepić i opuszczać w razie potrzeby
-w kabinie kierowcy dwa mega wygodne pneumatyczne fotele jak w DAFie ;-)
-opcja 4x4 byłaby super
-czy lubię wozić powietrze ? Tak odpowiadam ;-) Wolę mieć możliwość na zapas niż gimnastykę jak to upchnąć , tym nie dojadę , do tego nie spakuję bo za długie , za szerokie itp
-cena też ma nie być z kosmosu, VAT do odpisu ? why not ;-)
-żeby było ładne ;-)
Ale mercedesy gniją , a do Włocha to nigdy nie miałem i tylko słyszałem że to niezbyt dobry pomysł choć pewnie tak mawiaja użytkownicy VW i Mercedesa ;-)
Mam sporo czasu i praktycznie sam nie bardzo wiem czego szukać.
Liczę na Wasze podpowiedzi , sugestie bo np może jest jakieś auto którego nawet nie brałem pod uwagę .
Rok , dwa mija bardzo szybko a przez ten czas chciałbym się przygotować do zkupu i ewentualnych prac |
| |
|
|
|
 |
sweetek
doświadczony pisarz
|
Wysłany: 2016-10-25, 12:27
|
|
|
Zupełnie luxno patrząc na to co napisałeś, to znam 2 typy. Odmienne bardzo:
1. to Toyota HDJ80
2. Citroen berlingo w wersji komfort
Popatrz sobie na jedno i na drugie, ja w citroenie 2 rowery plus 4 osoby spoko wożę, jak są 2 fotele złozone spać się da. W HDJ-cie 5 osób plus 4 rowery w środku, spisz komfortowo, a jak trzeba to namiot na dach, pełen komfort w czasie jazdy i pełna dynamika.. |
|
|
|
 |
NUROFEN
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2016-10-25, 15:00
|
|
|
| Chyba jednak cos busowatego/blaszakowego wolalbym |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|