|
|
|
prąd na pokładzie |
| Autor |
Wiadomość |
jujec
początkujący forumowicz
Twój sprzęt: FIAT DUCATO TRIGANO 2004 R, DUCATO PÓŁINTERGI
|
Wysłany: 2016-11-23, 21:55 prąd na pokładzie
|
|
|
Koledzy,
zmagam się dalej z tematem ładowania po podłączeniu do 230v aku kabinowego.
Jak już wcześniej wspomniałem po wpięciu w sieć nie stwierdzam zmian w potencjale aku.
Nie znalazłem tez prostownika ( miałem taki w czepce z jakimś sterownikiem, który rozpoznawał podłączenie do 230 v). Zastanawiam sie więc nad tym, czy może moja wersja posiada opcję tylko ładowania aku pokładowego w czasie jazdy?
Natomiast pr230 v. Prawdą jest , że nie świeci mi się lampka informująca o podpięciu pod 230 v na paneli mimo tego, że w gniazdkach jest 230 v.
Może mam taki typ i już.
DUCATO TRIGANO 2004 R. Może kto ś wie jak zdobyć instrukcję?
pozdro dla Wszystkich JU |
|
|
|
 |
SZEJK
weteran

Twój sprzęt: Fiat Dukato 2,8 JTD BAVARIA
Nazwa załogi: Grab Klan
Pomógł: 2 razy Dołączył: 14 Lut 2016 Piwa: 217/329 Skąd: Dębica
|
Wysłany: 2016-11-23, 22:00
|
|
|
Sprawdz czy jest zasilanie do prostownika następnie czy prostownik jest sprawny. |
_________________ Pozdrawiam SZEJK
Ten co zna swoją wartość, nigdy nie będzie niszczył innych, by budować siebie.
Dr. Mateusz Grzesiak
Moje poprzednie i aktualna karawana:
 |
|
|
|
 |
nikita55
stary wyga
Twój sprzęt: Hobby T600 2,5 TDi 115PS
Pomógł: 5 razy Dołączył: 09 Sty 2015 Piwa: 28/12 Skąd: Nieokreślone
|
Wysłany: 2016-11-23, 22:39
|
|
|
W niektórych autach jest tak,że to ładowarka daje sygnał do ..lampki..że jest podpięte 230v i ładuje akumulator.Czyli jak 230 v dochodzi do ładowarki to ona daje sygnał (230v wpięte...)sama ładuje baterie a prąd jest oczywiście.Jak ładowarka popsuta to sygnału do ..lampki..że 230v jest i ładowania baterii nie będzie oczywiście pomimo że 230v jest...... |
_________________ nikita55 |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|