|
KUPNO Kampera dla 5-6 osób z możliwością przewozu Motocrossa |
| Autor |
Wiadomość |
blackhawk
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2016-11-22, 08:43 KUPNO Kampera dla 5-6 osób z możliwością przewozu Motocrossa
|
|
|
Witam.
Jestem nowy i potrzebuje pomocy przy zakupie napisałem posta na innym forum ale tam strasznie ciężko o pomoc nikt nic nie poleca wygląda tak jak by każdy kupował co popadnie
Chciał bym się dowiedzieć który kamper jest warty uwagi , który lepszy a jeśli lepszy to dlaczego .
Potrzebuje Kampera na pewno powyżej 150KM ponieważ perszy zamysł był że będę przewoził motocykl a dokładnie dwa motocykle na platformie z tyłu pojazdu ale już mnie uświadomiona że jak zapakuje 1 motocykl typu motocross to przekroczę ładowność i może mnie to sporo kosztować podczas kontroli , więc stwierdziłem że motocykle będę woził na przyczepce. Fajnie jak by kamper miał spory bagażnik bo muszę tam zapakować sporo szpeji typu karcher, agregat buty siedzenia kaski itp byłem ostatnio oglądać takiego Forda nie daleko mnie fajnie już wyposażony 170KM duże sypialnie nawet są drzwi żeby oddzielić tylną sypialnie od przodu fajna sprawa bo mam dzieci więc mogły by sobie tam spokojnie spać tylko główne pytanie czy ta zabudowa jest ok czy ten silnik się sprawdzi .
Będę bardzo wdzięczny za pomoc jakieś propozycje gdzie najlepiej kupić kampera w Polsce czy np w Niemczech na mobile.de kamper może być nowy lub 2-3 letni nie ma to dla mnie większego znaczenia ważne żeby miał FV23% i był dobry co warto mieć z wyposażenia w kamperze .
Takiego oglądałem pozdrawiam Jarek :
http://s-camp.pl/samochod...-wrzesien-2016/ |
|
|
|
 |
Simbus
zaawansowany

Twój sprzęt: Eura Mobil Activia 690 VB
Pomógł: 1 raz Dołączył: 24 Cze 2013 Piwa: 10/16 Skąd: Dąbrowa Górnicza
|
Wysłany: 2016-11-22, 09:07 Re: KUPNO Kampera dla 5-6 osób z możliwością przewozu Motocr
|
|
|
| blackhawk napisał/a: | Fajnie jak by kamper miał spory bagażnik bo muszę tam zapakować sporo szpeji typu karcher, agregat buty siedzenia kaski itp / |
Bagażnik jest duży, jednak pamiętaj że jego ładowność to 150 kg.
| blackhawk napisał/a: | | tylko główne pytanie czy ta zabudowa jest ok/ |
Zabudowa jest ok. Sam mam kampera tej firmy od ponad 3 lat i jestem bardzo zadowolony.
Jeśli chodzi o moc silnika...hmmm
Przemyśl to jeszcze raz. Kamper to nie wyścigówka i pomimo że na codzień w osobówce jeżdzę mocną benzyną to właśnie w kamperze 115 km mi wystarcza.. |
|
|
|
 |
RIVOLT
trochę już popisał
|
Wysłany: 2016-11-22, 09:19
|
|
|
| Weż pod uwagę ,ze samochodem specjalnym kempingowym według kodeksu możesz poruszać się 80 km/h a z przyczepką 70km/h .Takze moc nie ma tu wielkiego znaczenia . Powyzej 120km/h kończy się przyjemność prowadzenia takiego auta. |
|
|
|
 |
blackhawk
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2016-11-22, 09:20
|
|
|
| Dzięki za opinie ale mocny silnik potrzebny nie do wyścigów tylko jak zapakuje bagażnik i dwa motocykle na przyczepce to fajnie jak by auto zostawało dalej elastyczne , a czy on ma podgrzewany zbiornik na brudną wodę ? bo nie wiem jak to się nazywa? |
|
|
|
 |
Janusszr
Kombatant
Twój sprzęt: T600 GFLC Siesta
Nazwa załogi: Jola & Janusz
Pomógł: 1 raz Dołączył: 19 Wrz 2016 Piwa: 95/95 Skąd: Suwałki
|
Wysłany: 2016-11-28, 15:08
|
|
|
| RIVOLT napisał/a: | | Weż pod uwagę ,ze samochodem specjalnym kempingowym według kodeksu możesz poruszać się 80 km/h a z przyczepką 70km/h .Takze moc nie ma tu wielkiego znaczenia . Powyzej 120km/h kończy się przyjemność prowadzenia takiego auta. |
Możesz być tak uprzejmy i podrzucić ten przepis dotyczący ograniczenia prędkości do 80km/h dla kamperów do 3,5tony? Bez przyczepki oczywiście. |
|
|
|
 |
Viero [Usunięty]
|
Wysłany: 2016-11-28, 15:34
|
|
|
| Dla mnie pierwsza i podstawowa rzecza w camperze jest silnik , camper sluzy do podróżowania i ta podróż ma sprawiać przyjemność , ostatnio podrozowalem camperem zabudowa na fiacie, przebieg 14tys moc 116 KM praktycznie nowy , na autostradzie przy szybkości 120km/h nie słyszałem radia i nie mogłem swobodnie rozmawiać , nigdy nie chciał bym takim sprzętem podróżować , tragedia !!!dziękuje za uwage |
|
|
|
 |
Janusszr
Kombatant
Twój sprzęt: T600 GFLC Siesta
Nazwa załogi: Jola & Janusz
Pomógł: 1 raz Dołączył: 19 Wrz 2016 Piwa: 95/95 Skąd: Suwałki
|
Wysłany: 2016-11-28, 15:47
|
|
|
Nie załamujcie mnie.
Jeden z Was pisze o ograniczeniu prędkości do 80km/h, drugi że straszny hałas |
|
|
|
 |
brams
Kombatant

Twój sprzęt: DajLaika Kreos 5010
Pomógł: 1 raz Dołączył: 23 Mar 2010 Piwa: 172/171 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 2016-11-28, 16:20
|
|
|
Do tego jeszcze to spalanie, tak spoko licząc ze 12 na sto.
Nie jest lekko podróżować, choć bosko.
ps - w moim (rocznik 2004/2006), prawie 2 litry pojemności, po czipie ok. 107KM, przy 120 BoRa zasypiała, a ja słuchałem audiobooka. |
_________________ www.wesolepodroze.pl
 |
| |
|
|
|
 |
zbyszekwoj
Kombatant

Twój sprzęt: Rapido 707F
Pomógł: 5 razy Dołączył: 24 Kwi 2013 Piwa: 330/226 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 2016-11-28, 16:26
|
|
|
| RIVOLT napisał/a: | | według kodeksu możesz poruszać się 80 km/h |
W niektórych krajach tak jest, ale nie u nas. wałkowane.
Poza tym jak po zabudowanym jest 50 to ile % tak jedzie? |
|
|
|
 |
kimtop
Kombatant
Twój sprzęt: CARTHAGO C-TOURER
Pomógł: 15 razy Dołączył: 18 Wrz 2007 Piwa: 144/44 Skąd: Opoczno
|
Wysłany: 2016-11-28, 16:29
|
|
|
| blackhawk napisał/a: | | Fajnie jak by kamper miał spory bagażnik bo muszę tam zapakować sporo szpeji typu karcher, agregat buty siedzenia kaski itp |
O DMC 3,5t.to raczej zapomnij |
_________________ Pozdrawiam.
Polak gorszego sortu
Wódka z lodem szkodzi na nerki.Rum z lodem niszczy wątrobę.Whisky z lodem atakuje serce.Gin z lodem rozwala mózg.Cola z lodem demoluje zęby.
Oznacza to,że lód szkodzi w zasadzie na wszystko. |
|
|
|
 |
Komplecik
Kombatant
Twój sprzęt: Adriianna
Nazwa załogi: Kompleciki :)
Pomógł: 5 razy Dołączył: 13 Cze 2011 Piwa: 363/717 Skąd: Kraków

|
Wysłany: 2016-11-28, 19:29
|
|
|
| Szymek zrobił zdjecie mojego kampera z dwoma enduro, jest tu na forum, Piotrek oczywiscie na pierwszm planie 😃 , jak to odnaleźć tego nie wiem . |
_________________ komplet |
|
|
|
 |
SlawekEwa
Kombatant Slawek Dehler

Twój sprzęt: Blaszka Ducato L4H2 3.0 JTD
Nazwa załogi: Fendziaszki
Pomógł: 29 razy Dołączył: 10 Lut 2007 Piwa: 242/613 Skąd: z głębokiego buszu
|
Wysłany: 2016-11-28, 20:01
|
|
|
| zbyszekwoj napisał/a: |
W niektórych krajach tak jest, |
Kamper pow. 3.5 t . |
_________________ Życie jest dane wszystkim, ale starość tylko wybranym.
 |
|
|
|
 |
zbyszekwoj
Kombatant

Twój sprzęt: Rapido 707F
Pomógł: 5 razy Dołączył: 24 Kwi 2013 Piwa: 330/226 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 2016-11-29, 15:35
|