|
|
Izolacja - najprościej na świecie i niedrogo |
Autor |
Wiadomość |
molive
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2017-02-22, 20:27 Izolacja - najprościej na świecie i niedrogo
|
|
|
Chciałbym zapytać o radę, planuję najprościej jak się da wyizolować samochód od ciepła latem / zimna późną jesienią, wczesną wiosną i jednocześnie wyciszyć od dźwięków z zewnątrz na postoju.
Wstępnie planowałem tak:
Alufox >> Wełna >> Alufox >> Sklejka
Ale finalnie doszedłem do takiego modelu (poniżej). Napiszcie czy mogę coś dołożyć niewielkim kosztem i zwiększyć izolację lub wygłuszenie np. co myślicie o dołożeniu pianki akustycznej?
1. Izolacja dach
Blacha >> Alufox >> Sklejka >> Deski lub wykładzina
2. Izolacja ściany
Blacha >> Płyty PIR z Aluminium np. Recticel >> Deski (żeby osiągnąć taki efekt: )
3. Izolacja podłoga
Blacha >> Alufox >> Sklejka >>Gumolit |
|
|
|
|
 |
rakro1
weteran
Twój sprzęt: Dethleffs Trend I 7057
Pomógł: 16 razy Dołączył: 22 Sty 2012 Piwa: 234/172 Skąd: Dębica
|
Wysłany: 2017-02-22, 23:15
|
|
|
Witaj.Na forum są piękne opisy jak izolowac i warto poświęcić czas aby poczytać.Jeśli to piękne wnętrze to Twoje to chyba już nie da się poprawić.Jeśli to wzór z katalogu to brak łazienki lub wc a deski lub boazeria bardzo zwiększą wagę a wszyscy z tym walczymy.Powodzenia . |
|
|
|
 |
WINNICZKI
Kombatant
Twój sprzęt: przyczepka n-126d
Nazwa załogi: Ania i Tomasz
Pomógł: 7 razy Dołączył: 30 Paź 2007 Piwa: 76/84 Skąd: Krakow
|
Wysłany: 2017-02-23, 21:32
|
|
|
Izolacja hand made powinna być jak najwierniej odtworzona ile można z oryginału produkowanego przez profesjonalnie producenta wytwarzającego pojazdy na skale przemysłową, Gwarantuje ,że jest przemyślana i skuteczna . Konstrukcje zabudów wykonanych z tworzywa iub starsze z blachy i listew sosnowych miały izolacje ze styropianu o grubości 3 cm i to świetnie sie sprawdza , |
_________________ Sympatyk. Nie musisz mieć w życiu wszystkiego. Wystarczy , że masz osobę , która jest dla Ciebie wszystkim.
 |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|