|
|
Panel cbe mod c.960 czerwona dioda |
Autor |
Wiadomość |
damp
początkujący forumowicz

Twój sprzęt: Ford Challenger 635 2.5 D '95
|
Wysłany: 2017-07-17, 11:57 Panel cbe mod c.960 czerwona dioda
|
|
|
Witam mam taki problem mam Kampera z zabudową challenger z 95 roku. Problemem jest panel sterujący - jest to panel elektroniczny CBE mod. C 960 z wyświetlaczem .Od razu mówię że szukałem jakichkolwiek informacji w necie i nic nie znalazłem na stronie CBE nie mam także instrukcji do tego panelu. Mam taki problem dzisiaj po włączeniu panelu wszystko działało OK zapaliła się żółta dioda kontrolna ale po jakiś pięciu minutach panel się wyłączył i zapaliła się czerwona dioda w miejscu żółtej przy włączniku 12 volt. Panel nie chciał się włączyć mimo że stan naładowania akumulatora pokładowego był 12.8. Na razie panel się włączył chociaż wyłączył się 2 razy.Czy ktoś z was wie co oznacza czerwona dioda przy panelu tam gdzie zawsze pali się żółta dioda. A i przy załączeniu panelu słychać takie wyraźne cyknięcie zapala się żółta dioda przy 12 volt. Jak pali się czerwona tego cyknięcie brak i panel nie działa. Może ktoś ma instrukcję do takiego bądź podobnego panelu i wie co Ta dioda oznacza i dlaczego się zapala. Proszę o pomoc Damian |
|
|
|
 |
MILUŚ
Kombatant CT"Silesia"NIEPOPRAWNY KAMPERZYSTA

Twój sprzęt: Fiat Ducato Burstner T607 2,8JTD
Nazwa załogi: Milusie
Pomógł: 25 razy Dołączył: 02 Gru 2007 Piwa: 194/151 Skąd: Gliwice w przelocie
|
Wysłany: 2017-07-17, 13:09
|
|
|
Witaj;
Łatwiej będzie Ci pomóc jeśli dodasz jakieś zdjęcia tego panelu
U mnie na ten przykład na panelu czerwona dioda pali sie tylko w jednym przypadku ; przy braku odpowiedniego napięcia na aku . Skoro piszesz ,że napiecie było to prawdopodobnie przyczyn trzeba szukać gdzieś na drodze aku-panel . |
_________________ Norwegofil z wielbłąda tylnogarbnego
Remember to explore . I don't know the way ,but I'll be there soon !!!!
 |
|
|
|
 |
damp
początkujący forumowicz

|
Wysłany: 2017-07-17, 13:18
|
|
|
Podaje foto panelu.
IMAG0716.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 25 raz(y) 611,23 KB |
|
|
|
|
 |
MILUŚ
Kombatant CT"Silesia"NIEPOPRAWNY KAMPERZYSTA

Twój sprzęt: Fiat Ducato Burstner T607 2,8JTD
Nazwa załogi: Milusie
Pomógł: 25 razy Dołączył: 02 Gru 2007 Piwa: 194/151 Skąd: Gliwice w przelocie
|
Wysłany: 2017-07-17, 13:51
|
|
|
A jaki wpływ na te kontrolki ma wyłącznik w dolnym prawym rogu ? To jest wybór 12/230 V ? |
_________________ Norwegofil z wielbłąda tylnogarbnego
Remember to explore . I don't know the way ,but I'll be there soon !!!!
 |
|
|
|
 |
damp
początkujący forumowicz

|
Wysłany: 2017-07-17, 22:11
|
|
|
Szczerze ten włącznik nie ma żadnego wpływu.Sam nie wiem do czego on służy.Myślałem że to jakaś przetwornica ale po jego wączeniu nie ma napięcia w gniazdku 230V.Ten włącznik zawsze mam wyłączony. A i stoję teraz na dziko bez podłączenia do prądu. |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|