Czy warto |
Autor |
Wiadomość |
GAMSYSTEM
początkujący forumowicz
Twój sprzęt: Trafic kamper
|
|
|
|
 |
dj.Adi
trochę już popisał
Twój sprzęt: Fiat Ducato Burstner 535
Pomógł: 1 raz Dołączył: 16 Sty 2017 Postawił 2 piw(a) Skąd: Będzin
|
Wysłany: 2017-04-22, 22:20
|
|
|
Fiat bardzo długo się sprzedaje ja zastanawiałem się nad nim jeszcze w styczniu. Nie oglądałem, może warto. |
_________________ Adi |
|
|
|
 |
Powsinogi
doświadczony pisarz
Twój sprzęt: bezkamperowo / namiotowo
Nazwa załogi: Powsinogi
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 22 Kwi 2017 Piwa: 3/4 Skąd: Opole
|
Wysłany: 2017-04-22, 22:20
|
|
|
Oba mają wpisane 6 osób, przy czym mercedes ma 2 siedzenia (kierowca i pasażer) - a reszta siedzi z tyłu na kanapie chyba. Bez pasów bezpieczeństwa. Chyba. Przy nagłym hamowaniu lecą jak kręgle.
W mercedesie nie widać na zdjęciach klapy od bagażnika (na jakieś plażowe rupiecie) - raczej powinien być pod siedzeniami, dobrze mieć dostęp z zewnątrz.
Fiat ma łóżka piętrowe - warto sprawdzić, jaką mają długość i szerokość. Gdy szukaliśmy swojego kampera, oglądaliśmy modele z łóżkami szerokości 40 cm. Wyspać się na tym nie ma szans raczej... barierki na górnym łóżku nie widać, ale to można dorobić sprawnie.
Fiat ma nieduży bagażnik (pod łóżkiem piętrowym).
No i kwestia szczelności - czy nie ma zacieków w rogach szafek, przy mocowaniu markizy, koło okien dachowych etc. Czy dach nie przegniły, w jakim stanie są ściany (czy nie odpadnie razem z bagażnikiem rowerowym ). Tego na zdjęciach nie widać. |
_________________ Pozdrawiamy
Powsinogi |
|
|
|
 |
GAMSYSTEM
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2017-04-22, 22:25
|
|
|
Bardzo Wam dziękuję za cenne sugestie. Fiacik jest fajny pasował by, ale rzeczywiście trzeba by było go zobczyć , pooglądać. |
|
|
|
 |
GAMSYSTEM
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2017-04-22, 22:29
|
|
|
Gdyby ktoś z Was miał coś fajnego do zaoferowania do ok. 50 tys, to proszę o info. Nie zależy mi na roczniku ale zadbanym sprzęcie, którym można się pocieszyć. |
|
|
|
 |
Jacek Górka
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: Pilote Sensation 740
Nazwa załogi: Łodziaki
|
Wysłany: 2017-04-22, 22:45
|
|
|
Fiacik był uszkodzony bo rozmawiałem kiedyś z jego właścicielem Z tego co mówił naprawiane były srebrne dokładki po stronie drzwi wejsciowych . Dla mnie podejrzane są te niebieskie pasy bo nie są oryginalne Tu masz foto i pasów brak . Uszkodzony był ale możliwe że delikatnie wiec sprzed zakupem trzeba to sprawdzić. Pozdrawiam
Mobilvetta-luna-20160911080615.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 3833 raz(y) 43,36 KB |
|
_________________ " Żadna kwatera nie zastąpi kampera "
 |
|
|
|
|
 |
GAMSYSTEM
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2017-04-22, 23:45
|
|
|
Witaj. Też rozmawiałem ze sprzedającym i mówił, że malował dolne listwy w koło bo były porysowane. O innych uszkodzeniach nie mówił, ponoć nie miał z tego co mówi. Powiedz o jakich niebieskich pasach mówisz? Poza tym słabo schodzi z ceny. Tak poniżej 50 to może bym łyknął, jak by był ok! |
|
|
|
 |
GAMSYSTEM
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2017-04-22, 23:47
|
|
|
A już wiem, doszukałem się tych pasów, trzeba było zapytać czy tylko doklejone, w jakim celu. |
|
|
|
 |
yahoda
weteran

Twój sprzęt: HYMERMOBIL 522 FORD
Nazwa załogi: brave sir Robin
Pomógł: 4 razy Dołączył: 13 Paź 2015 Piwa: 71/62 Skąd: Starogard Gd.
|
|
|
|
 |
Funio
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: Już nie Karman Gipsy na T4 - "Cygan"
Nazwa załogi: Kat&Fun czyli Kasia i Funio
|
Wysłany: 2017-04-23, 09:34
|
|
|
Powsinogi napisał/a: | Oba mają wpisane 6 osób, przy czym mercedes ma 2 siedzenia (kierowca i pasażer) - a reszta siedzi z tyłu na kanapie chyba. Bez pasów bezpieczeństwa. Chyba. Przy nagłym hamowaniu lecą jak kręgle.
W mercedesie nie widać na zdjęciach klapy od bagażnika (na jakieś plażowe rupiecie) - raczej powinien być pod siedzeniami, dobrze mieć dostęp z zewnątrz. |
Karman ma pasy przy bocznych ławkach. W moim są właśnie takie dwa pasy i zarejestrowany jest na 4 osoby. Przy nagłym hamowaniu nikt nie lata jak kręgle ponieważ miejsca z pasami mają z jednej strony bok szafy odzieżowej i bok szafki z lodówką. Dodatkowo na ściankach przy pomocy taśmy z rzepami są zamontowane takie małe poduszki.
Ciekawe, dlaczego właściciel nie pokazuje zdjęć lewej strony samochodu. |
_________________ Jeżeli osiągnięcie czegoś wymaga czasu nie rezygnuj, czas i tak płynie. |
|
|
|
 |
GAMSYSTEM
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2017-04-23, 13:10
|
|
|
Karman jest zadbany, tylko troszkę cena chyba za wysoka jak na lata. Trzeba by się było przyzwyczaić do takiej zabudowy. Bardziej by mi pasował ducato, może jeszcze coś ciekawego się pojawi. Dzięki za sugestie. Pozdrawiam. Mirek. |
|
|
|
 |
Powsinogi
doświadczony pisarz
Twój sprzęt: bezkamperowo / namiotowo
Nazwa załogi: Powsinogi
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 22 Kwi 2017 Piwa: 3/4 Skąd: Opole
|
Wysłany: 2017-04-24, 23:53
|
|
|
aaa... nie widzielismy pasów na zdjęciach |
_________________ Pozdrawiamy
Powsinogi |
|
|
|
 |
Michalcc
doświadczony pisarz
|
Wysłany: 2017-05-06, 17:16
|
|
|
Fiat fajny....
Zalety:
Łózka piętrowe.... Jak masz dzieci to skarb! Rozkładanie i składanie tych stołów co wieczór i ranek jest irytujące...
Klapa serwisowa (ale to szczegół za 500pln)
Solary już są
Bagażnik rowerowy już masz
Wady:
1.9TD
Nie widzę guziczka od klimy (za tą cenę można już chyba czegoś wymagać?
Za krótka markiza
Cena.... Ale to już kwestia gustu....
Porady:
Przy oględzinach zwróć uwagę dlaczego grafika z bocznych ścian jest inna niż na tylnej ścianie? Czemu brak grafiki na drzwiach?
Po co ta drabinka na dach, na którym nic nie ma???? Żadnych relingów!!!! Czyżby coś spadło na dach?
Tym, że był rozbity nie przejmuj się.... Prawie każdy był, bo innych się nie sprowadza.... Zwróć uwagę czy estetycznie naprawiony... |
_________________ Jest:
Kamper Fiat Ducato II 1995r. 2.5 TDI Elnagh
Przyczepa - Burstner Ventana Avantgarde 1999r.
Były
Kamper - Fiat Ducato I 1992r. 2.5D Hymer Camp
Przyczepa - Bayerland 380/2 1989r.
Przyczepa Burstner Club 1988r. |
|
|
|
|
 |
GAMSYSTEM
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2017-05-09, 21:09
|
|
|
Bardzo cenne porady. Dziękuję serdecznie, z pewnością się przydadzą!
Trudno wybrać coś fajnego w granicach 50-ki. Zaciekawiło mnie jeszcze jedno ogłoszenie: https://www.otomoto.pl/of...html#9aa0da8843
Nieco starszy ale integra! |
|
|
|
 |
Michalcc
doświadczony pisarz
|
Wysłany: 2017-05-10, 09:15
|
|
|
Za 50 ciężko znaleźć?
Na forumowej giełdzie kolega Malefisto sprzedaje za 40kpln z silnikiem 2.8
Oglądałem go w Sierpniu, ale wtedy nie sprzedałem jeszcze swojego starego...
Gdy we Wrześniu sprzedałem swojego to kamper znikł i kolega Malefisto również, nie było z nim żadnego kontaktu...
Ma on swoją historie (alkowa), wymaga on troszkę kosmetyki, ale przecież masz 10kpln rezerwy!
Za 40kpln masz kamper z silnikiem 2.8
Ps.: Ma ciekawe rozwiązanie w środku - Można dwoma rochami ręki zrezygnować z kilku górnych szafek i zrobić z nich łóżko piętrowe, w/g producenta do 50kg nacisku. |
_________________ Jest:
Kamper Fiat Ducato II 1995r. 2.5 TDI Elnagh
Przyczepa - Burstner Ventana Avantgarde 1999r.
Były
Kamper - Fiat Ducato I 1992r. 2.5D Hymer Camp
Przyczepa - Bayerland 380/2 1989r.
Przyczepa Burstner Club 1988r. |
|
|
|
 |
|