stacje z prysznicami |
Autor |
Wiadomość |
michałp
zaawansowany

Twój sprzęt: VW LT 35 02r Sam zrobiłem
|
Wysłany: 2014-01-19, 13:21 stacje z prysznicami
|
|
|
Witam, w czerwcu jedziemy na trzy tygodnie do norwegi a ze kempingi są dość drogie, to wolimy stawać gdzieś na dziko ale nie mamy prysznica więc może ktoś wie albo ma namiary na stacje benzynowe z prysznicami??? |
|
|
|
 |
frape
weteran

Twój sprzęt: Fiat 2.8idTD MultiCamp EVO II Possl
Nazwa załogi: osiołek
Pomogła: 2 razy Dołączyła: 20 Gru 2009 Piwa: 115/53 Skąd: Gliwice
|
Wysłany: 2014-01-19, 21:19
|
|
|
kilka razy pytaliśmy na campingach czy można skorzystać tylko z pryszniców, nie odmawiali - wrzucało się 10 koron/żeton (2010). Czasem są też campingi za normalną cenę - w Hammerfescie staliśmy jak pamiętam za 100 koron - i jeszcze dostaliśmy album o północnej Skandynawii Bywały też za 150-200 za 2 plus T4, więc od czasu do czasu można zaszaleć Jak wygląda na południu nie wiem - zjechaliśmy bardziej północ |
_________________ http://osiolkiemprzezswiat.blogspot.com
https://www.facebook.com/...474314219380151
 |
|
|
|
 |
darboch
Kombatant KMW_SILESIA

Twój sprzęt: Rimor Super Brig 648
Pomógł: 5 razy Dołączył: 17 Lip 2009 Piwa: 68/48 Skąd: Górny Śląsk
|
|
|
|
 |
Smok
początkujący forumowicz
Twój sprzęt: VW T 3 Syncro x 2, Peugot J 5
|
Wysłany: 2015-07-25, 22:03
|
|
|
Moja odrobina luksusu.
LUX.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 10988 raz(y) 42,64 KB |
azienka LUX.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 10988 raz(y) 77 KB |
|
|
|
|
 |
piotr1
Kombatant

Twój sprzęt: blaszak ducato w budowie
Nazwa załogi: ewaipiotr
|
Wysłany: 2015-07-26, 01:46
|
|
|
Taki prysznic to dla odważnych......... |
|
|
|
 |
Wąski
początkujący forumowicz

Twój sprzęt: T3 Red Star
|
Wysłany: 2017-02-11, 20:18
|
|
|
A ja mam taki prysznic. Sorry za odsmażanie ale dopiero przyszedłem.
Prysznic polecam własny.
Do tego wrzucam drugi zbiornik na wode, bo 45l. troche mało i bede go podgrzewał w trakcie jazdy ciepłem z małego obiegu chłodzenia. Razem planuje 90l. wody co powinno dać 2 -3 dni autonomii prysznicowej.
Drugi podgrzewany zbiornik wody aktualnie mam w budowie.
pr04.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 20 raz(y) 116,69 KB |
pr03.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 26 raz(y) 58,93 KB |
|
|
|
|
|
 |
zbiegusek
zaawansowany
Twój sprzęt: Lublin 3324
Nazwa załogi: zbYchEwka
|
Wysłany: 2017-02-12, 11:35
|
|
|
Wąski, Ja cię bardzo proszę - przestań tak cedzić informacje i załóż swój wątek, w którym pochwal się swoją adaptacją. :)
No i jeszcze gdybyś odniósł się do wiedzy i porad z CT, którymi się podpierałeś, to byłoby fajnie. Bo na przykład, na tych zdjęciach intrygujące jest podcięcie narożnika drzwi - były takie w T3? Znawcą nie jestem ale nie kojarzę...
A te "cosie" (z niem. "wichajstry") ;) pod klapką serwisową/prysznicową? Co to? Kto to? Czemu to? :)
Zeznawaj szybko! :) |
|
|
|
 |
izola
Kombatant

Twój sprzęt: MB Marco Polo
Nazwa załogi: Izolownia
Pomogła: 11 razy Dołączyła: 20 Sty 2015 Piwa: 232/165 Skąd: Westfalia
|
|
|
|
 |
zbiegusek
zaawansowany
|
Wysłany: 2017-02-12, 12:05
|
|
|
No właśnie na podstawie tych dwóch zdjęć + awatar, można wnioskować, że adaptacja była dokumentowana fotograficznie. Również przed malowaniem... :) |
|
|
|
 |
Wąski
początkujący forumowicz

|
Wysłany: 2017-02-12, 12:41
|
|
|
Panowie, mamy 2 rodzaje samochodów. Kupione i zrobione. Ten jest zrobiony. Zdjęcie w kolorze szarym zostało wykonane jeszcze przed lakierowaniem. Innego pokazującego wlew i prysznic gdzie bus jest w kolorze czerwonym nie mam. W przywitaniu napisałem, że busa zrobiłem, ale faktycznie nie wziąłem pod uwagę, że może nie wszystko się czyta.
Co do sensu pokazania, że prysznic można mieć w samochodzie "na zewnątrz" zamiast w dodatkowym namiocie skłonił mnie post poprzednika. A także inny post w którym użytkownik któregoś z większych samochodów cierpiał na brak miejsca nawet na kanapę i twierdził, że musi podkurczać nogi. A co dopiero zrobić prysznic dajmy na to wewnątrz. Z praktyki podróżniczej wiem, że z prysznicami są zawsze kłopoty i nie wszędzie można je znaleźć. Używam także prysznica podczas jazdy i nie zawsze jest gdzie postawić zewnętrzny namiot tylko staje się, bierze prysznic i jedzie dalej albo robi co innego. Na wielu stacjach spotkałem prysznice zepsute. Wielokrotnie spotkałem się też z odmową wzięcia prysznica na kempingach za opłatą. Stąd jak kto lubi to niech płaci nie wiadomo ile za tranzyt.
Ponieważ jedynymi mankamentem mojego prysznica są: zbyt mały zbiornik wody (obecnie 45l.) i brak możliwości jej podgrzania podczas jazdy w krajach o niższych temperaturach - niezwłocznie problemami tymi się zająłem. - w tym sezonie będzie 90l. i ciepła woda na pokładzie z wykorzystaniem ciepła nagrzewnicy. (w lecie nagrzewnica jest niepotrzebna a zdolna do generowania ciepła).
Zaraz pewnie będzie afera, bo lepsze są łazienki w środku. No i pewnie są, tylko że kosztem miejsca. A nie wszyscy też chcą poruszać się ciężarówkami. - Stąd wyjaśniam od razu, że to koncepcja dla tych który nie cierpią na nadmiar miejsca.
Adaptacja tego busa jest na forum T3 i nie zamierzałem jej tu przedstawiać, bo to nie busowe forum. Jak kogo interesuje niech sobie na forum T3 zajrzy, tam pewnie coś znajdzie. Raczej nie ma sensu powielać informacji.
W porównaniu z kamperami normalnych rozmiarów mój bus jest mały.
Zmieściłem jednak 3 miejsca do spania + jedno awaryjne, klime, kuchnie, lodówkę, 220V, prysznic i 90l. wody i 3 rowery.
etna.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 40 raz(y) 70,9 KB |
|
|
|
|
|
 |
izola
Kombatant

|
|
|
|
 |
Wąski
początkujący forumowicz

|
Wysłany: 2017-02-12, 13:10
|
|
|
izola napisał/a: | Cytat: | W porównaniu z kamperami normalnych rozmiarów mój bus jest mały. |
.." mały ale śmiały " też jest dobry , też tak lubię - poza tym bez prysznica jeszcze nikt nie umarł, chyba tylko się zaśmierdzieć można |
Osobiscie nie polecam tygodnia bez kapieli czy zmiany majtek. A w cieplych krajach to juz w ogole A sol gryzie wieczorem jak sie nie spluczesz po kapieli w morzu
Mozna sie nie myc, ale to malo komfortowe. |
|
|
|
|
 |
izola
Kombatant

|
|
|
|
 |
Wąski
początkujący forumowicz

|
Wysłany: 2017-02-12, 13:32
|
|
|
Prawda. Ale juz nie drazmy tego tutaj bo zaraz bedzie awantura ze to temat o prysznicach i to na stacjach benzynowych a nie deprawowaniu mlodziezy i rydzykowych dziadkow. Ale tez wiem co i jak |
|
|
|
 |
zbiegusek
zaawansowany
|
Wysłany: 2017-02-12, 17:37
|
|
|
Wąski napisał/a: | [...]Adaptacja tego busa jest na forum T3 i nie zamierzałem jej tu przedstawiać, bo to nie busowe forum. Jak kogo interesuje niech sobie na forum T3 zajrzy, tam pewnie coś znajdzie. Raczej nie ma sensu powielać informacji. |
Może powielać, to nie - ale pochwaliłeś się, że korzystałeś z wiedzy i porad CT podczas swej przeróbki, więc byłoby fajnie w tym kontekście się wywnętrznić. :)
Co do tego, że zainteresowani sobie sami znajdą na forum T3, to byłoby miło, gdybyś rzucił linkiem.
Bo ja, na przykład, nie wiem, na którym forum szukać:
forum.busikt3.radom.pl
automobilklubt3.pl/forum
www.busomania.pl
t3busy.pl/
Hę? :) |
|
|
|
 |
|