Włochy są stworzone dla kamperów. |
Autor |
Wiadomość |
jb
stary wyga

Twój sprzęt: Globe - Traveller Active Z
|
Wysłany: 2019-08-30, 20:05 Włochy są stworzone dla kamperów.
|
|
|
Trzy tygodnie na pograniczu włosko - szwajcarskim.
Pierwsza część relacji: https://www.znamiotemikam...a-gory-czesc-i/ |
_________________ jb |
Ostatnio zmieniony przez jb 2019-09-03, 18:02, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
jb
stary wyga

|
|
|
|
 |
Wyświetl szczegóły |
 |
Martin B
zaawansowany
Twój sprzęt: Laika 312
Nazwa załogi: Klaudia & Martin
Pomógł: 4 razy Dołączył: 10 Sty 2014 Piwa: 27/1 Skąd: Niemcy
|
Wysłany: 2019-09-03, 21:36
|
|
|
Hallo ! dzieki za interesujacy reportarz
i z bardzo fajne zdiecia
pozdrawiam martin |
_________________ Bledy w moich tekstach,moze znalawca dla siebie zatrzymac
(TO sa owoce mojej 25 letniej ,abstynecji jezykowej-przepraszam) |
|
|
|
 |
lechd
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: Dethleffs Trend90 7057 EB
|
Wysłany: 2019-09-06, 20:47
|
|
|
Interesujący reportaż, mam nadzieję, że część informacji wykorzystam w następne wakacje.... bo pewnie pojadę w Alpy a te Włoskie są jakby cieplejsze. |
|
|
|
 |
jb
stary wyga

|
Wysłany: 2019-09-10, 10:19
|
|
|
lechd napisał/a: | Interesujący reportaż, mam nadzieję, że część informacji wykorzystam w następne wakacje.... bo pewnie pojadę w Alpy a te Włoskie są jakby cieplejsze. |
specjalnie dla Ciebie uruchomiłem na stronie kategorię Alpy. Wejdź którymś z powyższych linków i po prawej stronie (trochę trzeba przewinąć ) znajdziesz kategorie.
Szukasz ciepłych gór? Polecam Mercantour i góry na północ od nich po włoskiej stronie granicy. |
_________________ jb |
|
|
|
 |
Wyświetl szczegóły |
 |
jb
stary wyga

|
Wysłany: 2019-09-27, 07:59
|
|
|
Teraz dopiero widzę – po wyjeździe w polskie góry w połowie września, że w powyższych opisach zbyt mało akcentowałem „tłok” jaki panuje na alpejskich trasach.
Wydawało mi się, że gdy na szlaku przez cały dzień spotkam kilka osób, może kilkanaście dodatkowo zobaczę w okolicach schroniska przy skrzyżowaniu szlaków to taka jest norma i o czym tu pisać. A jednak jest o czym. Na szlaku z Przełęczy Krowiarka granią na szczyt Babiej Góry spotkałem więcej turystów niż na górskich szlakach w czasie całego trzytygodniowego wyjazdu w Alpy.
Dobrze, że ludzie się w nasze góry garną, widziałem dużo młodzieży, bardzo fajne. Ja jednak będę uciekał gdzieś dalej. Charakterystyczne, że zimą masę rodaków ucieka od tłoku zaludniając alpejskie stoki narciarskie a latem chyba jednak tłoczą się w naszych górach. Ja w każdym razie na szlakach ich nie spotykam. |
_________________ jb |
|
|
|
 |
lechd
doświadczony pisarz

|
Wysłany: 2019-09-27, 16:46
|
|
|
To prawda, wszystkie Polskie góry są bardzo zatłoczone. Ale tuż za granicą po Słowackiej stronie jest znacznie luźniej. Nie mówiąc już o Alpach tyle że tam są naprawdę duże odległości.
Spodobał mi się Wasz sposób wyruszania na szlaki. My do tej pory zawsze bazowaliśmy na campingach i komunikacji publicznej ale od przyszłego sezonu postaramy się to zmienić. Problemy z dojściem z campingu do atrakcji górskich to jak do tej pory jest główny minus naszego kamperowania. |
|
|
|
 |
jb
stary wyga

|
Wysłany: 2019-09-28, 15:13
|
|
|
Byłem na Waszym wątku. Bardzo fajnie, ale opłaty za kempingi! Masakra! My przez cały wyjazd na parkingi, noclegi i obsługę kampera wydaliśmy 5 + 6 = 11 euro. I dasz wiarę, stałem w takich miejscach w jakich żaden kemping nie dorówna. |
_________________ jb |
|
|
|
 |
lechd
doświadczony pisarz

|
Wysłany: 2019-09-29, 06:54
|
|
|
Dam wiarę, są miejscówki za free z super widokami i wyjściem na szlaki. Ale campingi też mają swoje zalety i w temacie czy na dziko czy na campingu nie jestem ortodoksyjny. Trochę inaczej niż moja druga połowa, która zdecydowanie preferuje campingi. |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|