Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Antena Satelitarna Oyster Digital CI
Autor Wiadomość
miko1282 
początkujący forumowicz

Dołączył: 15 Cze 2017
Skąd: Brodnica
  Wysłany: 2017-06-15, 15:32   Antena Satelitarna Oyster Digital CI

Witam Mam problem odnośnie konfiguracji anteny satelitarnej. Antena Oyster ściąga mi tylko telewizje niemiecką. Mam dekoder Cyfrowego Polsatu lecz nie wiem jak ustawić antenę aby dekoder łapał sygnał. Bardzo bym prosił Was o pomoc. Moge zamieścić oczywiście więcej zdjęć. Pozdrowiam :ok :spoko

http://imgie.pl/uploads/IMG-20170615-154250.jpg
http://imgie.pl/uploads/IMG-20170615-154244.jpg
http://imgie.pl/uploads/IMG-20170615-154138.jpg
http://imgie.pl/uploads/IMG-20170615-154136.jpg
http://imgie.pl/uploads/IMG-20170615-154131.jpg
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
MAWI 
Kombatant


Twój sprzęt: HYMER E 700 INTEGRA
Pomógł: 17 razy
Dołączył: 19 Sty 2010
Piwa: 96/17
Skąd: Kutno
Wysłany: 2017-06-15, 15:44   

Tez Cię witamy na naszym forum :spoko
_________________
Ważne są tylko te dni których jeszcze nie znamy.
MARZENKA i WIESIEK
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
miko1282 
początkujący forumowicz

Dołączył: 15 Cze 2017
Skąd: Brodnica
Wysłany: 2017-06-15, 18:36   

Bardzo mi miło ;) ciekawe czy ktoś z forumowiczów mi pomoże
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
Wojciechu 
Kombatant


Twój sprzęt: był - ducato frankia,jest- burstner t603
Nazwa załogi: marwoj
Pomógł: 6 razy
Dołączył: 20 Wrz 2013
Piwa: 159/147
Skąd: Zgierz
Wysłany: 2017-06-15, 20:39   

Chyba MAWI-ego nie do końca zrozumiałeś. Ja też chcę Cię gorąco powitać. Jeśli chodzi o pomoc, to na pewno się tak stanie. Ludzie Ci u nas pomocni i w biedzie nie zostawią. Pytanie kiedy i czy to nie zależy przede wszystkim od Ciebie :spoko
_________________
prof-os

Jesteśmy jedyni i niepowtarzalni, pamiętajmy tylko że niedoskonali…
  
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
wirefree 
stary wyga

Twój sprzęt: EuraMobil
Pomógł: 4 razy
Dołączył: 03 Lis 2016
Otrzymał 11 piw(a)
Skąd: internet
Wysłany: 2017-06-15, 21:32   

http://www.smartsat.com.a..._Digital_CI.pdf

http://www.smartsat.com.a..._Digital_CI.pdf

Zaczalbym od ustawienia satelity aktywnego czyli na polsyf chyba hotbird13E
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
miko1282 
początkujący forumowicz

Dołączył: 15 Cze 2017
Skąd: Brodnica
Wysłany: 2017-06-16, 07:32   

Antena jest nastawiona na Hotbirda 13E lecz nie mam obrazu na dekoderze od Cyfrowego Polsatu, który w domu normalnie działa
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
zbyszekwoj 
Kombatant


Twój sprzęt: Rapido 707F
Pomógł: 5 razy
Dołączył: 24 Kwi 2013
Piwa: 307/204
Skąd: Lublin
Wysłany: 2017-06-16, 08:06   

To tak samo ,jak przyjedzie Niemiec do Polski i chciałbys aby rozmawiał po polsku.
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
wirefree 
stary wyga

Twój sprzęt: EuraMobil
Pomógł: 4 razy
Dołączył: 03 Lis 2016
Otrzymał 11 piw(a)
Skąd: internet
Wysłany: 2017-06-16, 08:16   

Jesli antena jest ustawiona na HOTBIRD'a i dekoder polsyfu pokazuje sygnał to raczej powinien dekodowac tenże sygnał. A co z kanałami FTA?
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
miko1282 
początkujący forumowicz

Dołączył: 15 Cze 2017
Skąd: Brodnica
Wysłany: 2017-06-16, 08:34   

Właśnie dekoder od Cyfrowego Polsatu nie pokazuje sygnału, sygnał pokazuję ki tylko ten dekoder(to chyba jest sterownik) od oystera gdy podlacze go euro do telewizora
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
papamila 
Kombatant


Twój sprzęt: ROLLER TEAM
Nazwa załogi: papamila
Pomógł: 23 razy
Dołączył: 16 Cze 2007
Piwa: 99/5
Skąd: Trójmiasto i okolica
Wysłany: 2017-06-16, 12:12   

Za malo danych,
A gdzie i czym masz ten dekoder polsatu podlaczony ?
Z tego co widze to masz v digital czyli sterownik z dekoderem i gniazdem modulu cam
Wersja vision anteny ma tylko sterownik z wyjsciem na dekoder zewn
Czy twoj sterownik ma wyjscie antenowe ? Bo standartowo digital nie ma
Sprobuj testowo zdobyc aktywny modul cam z karta i go wepnij w CI sterownika
Ustaw na hotbird i przeskanuj kanaly
Powinno ruszyc
  
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
miko1282 
początkujący forumowicz

Dołączył: 15 Cze 2017
Skąd: Brodnica
Wysłany: 2017-06-16, 16:00   

Przepraszam za małą ilość danych, na satelitach kompletnie sie nie znam można powiedziec ze elektryk troche informatyk. Dekoder od polsatu podłączałem tutaj, oraz odłączałem ten kabel SAT in i adapterem na ,,F" (to jest chyba żeński-żeński) podłączałem do wejścia w dekoderze od satelity

IMG_20170616_165742.jpg
Plik ściągnięto 8 raz(y) 673,42 KB

Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
miko1282 
początkujący forumowicz

Dołączył: 15 Cze 2017
Skąd: Brodnica
Wysłany: 2017-06-16, 16:07   

Ten moduł się nada?

IMG_20170616_170501.jpg
Plik ściągnięto 14 raz(y) 630,08 KB

Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
papamila 
Kombatant


Twój sprzęt: ROLLER TEAM
Nazwa załogi: papamila
Pomógł: 23 razy
Dołączył: 16 Cze 2007
Piwa: 99/5
Skąd: Trójmiasto i okolica
Wysłany: 2017-06-16, 17:50   

Nie.
Karty abonenckie polsatu sa zawsze parowane (z dekodersm lub modulem CAM)

A czy po wybraniu i ustawieniu anteny na hotbird -a masz sygnal na tym wyjsciu antenowym (out).
Podepnij tam swoj dekoder z karta ( wczesniej sprawdz czy twoj sprzet dziala po podpieciu do anteny stacjonarnej)
Jak co to tel masz w awatarze
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
miko1282 
początkujący forumowicz

Dołączył: 15 Cze 2017
Skąd: Brodnica
Wysłany: 2017-06-16, 18:13   

No właśnie po podpięciu tam dekodera nie znajduje mi sygnału (brak sygnału a ustawieniach, dekoder w domu działa) po odpięciu tego sterownika i wpieciu tam dekodera tez nie działa, na dekoderze mam wybrane Hotbird 6/7/8 a na sterowniku (przed odpieciem) Hotbird 13E
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
wirefree 
stary wyga

Twój sprzęt: EuraMobil
Pomógł: 4 razy
Dołączył: 03 Lis 2016
Otrzymał 11 piw(a)
Skąd: internet
Wysłany: 2017-06-16, 21:04   

Nie odłaczaj przewodu od tego dekodera oyster SAT IN , podlacz dekoder polsyfu do wyjscia SAT OUT i powinien dzialac roznolegle z tym oysterem. W kazdym badz razie jak bedzie stgnal to FTA musza dzialac.
  
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum

Dodaj temat do ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
*** Facebook/CamperTeam ***