|
|
Witam :) |
Autor |
Wiadomość |
spontan
początkujący forumowicz
Twój sprzęt: Fiat Ducato 1996- Brustner
|
Wysłany: 2017-07-12, 15:51 Witam :)
|
|
|
Jestem tu świerzakiem, więc z góry przepraszam jeśli cos zrobie nie tak- dopiero sie ucze Nie wiem czy taki temat juz był, ale troche przeszukałem i nie znlazłem go.
Mam problem z lodówką. Wszystko było OK bardzo dobrze chłodziła na 230 i na gazie, na akumulatorze słabo, ale myśle ze to jest norma. Gaz nadal dobrze śmiga, ale od tygodnia przestała chłodzić na 230. Kontrolka świeci i tył lodówki jest ciepły, tak jak zawsze, ale w środku nic Bardzo prosze o pomoc. |
|
|
|
 |
jacik
stary wyga

Twój sprzęt: J5 Frankia A730
|
Wysłany: 2017-07-12, 16:00
|
|
|
Przedstaw się w odpowiednim miejscu na forum
Lodówka potrzebuje czasu żeby wystartować. Patrzyłeś zamrażalnik po 1-2H na 220V ?
Skoro na gazie i 12V działa a przy 220 jest ciepły tył to musi działać.
Pokrętło dałeś na maxa ? Może kręcisz nie tym
Przy okazji poczytaj o wiatraczkach do wyciągania ciepłego powietrza z wylotu. U mnie to daje ładnych kilka stopni. Na noc nie zostawiam bo do -1 czasem schodziło :D |
|
|
|
 |
spontan
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2017-07-12, 16:32
|
|
|
A przeoczyłem: Wojtek jestem
Lodówka przez dwa lata chłodziła bezproblemowo. I już myśle że dobrze ją obczaiłem. Tylko że jest taki malutki problem, że autko aktualnie jest z przyjaciółmi w Rumunii Z tego co mi przekazali to na początku chłodziło, później zaczeło grzać :/
pokretło jest na maxa, właściwe pokrętło |
|
|
|
 |
spontan
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2017-07-12, 16:44
|
|
|
i aktualnie jest tam ciepełko jakies 35 stopni w cieniu. gdyby z powodu ciepła miała nie wyrabiać to na gazie tez by nie chłodziła. |
|
|
|
 |
jacik
stary wyga

Twój sprzęt: J5 Frankia A730
|
Wysłany: 2017-07-12, 17:31
|
|
|
Może zakryli którąś kratkę za lodówką albo wiatr w nią wieje. Mogli coś postawić przy kampie co zakrywa kratkę np jakieś krzesło.
Przy takich upałach obowiązkowy wyciąg z górnej kratki tam gdzie leci gorące powietrze.
Ja się rozkładam z przedsionkiem i tam się robi sauna jak wszystkie drzwi okna są zakryte . Bez wiatraków nie ma szans. |
|
|
|
|
 |
nikita55
stary wyga
Twój sprzęt: Hobby T600 2,5 TDi 115PS
Pomógł: 5 razy Dołączył: 09 Sty 2015 Piwa: 28/12 Skąd: Nieokreślone
|
Wysłany: 2017-07-14, 22:56
|
|
|
Najprostszym sposobem jest sprawdzenie grzałek.Są dwie,jedna na 12v druga na 230 v.Często się zdaża że któraś padnie.Wystarczy wypiąć wtyczki i miernikiem sprawdzić. |
_________________ nikita55 |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|