|
|
MACEDONIA - opłaty na autostradach |
Autor |
Wiadomość |
sweetek
doświadczony pisarz
|
Wysłany: 2019-09-06, 08:50 MACEDONIA - opłaty na autostradach
|
|
|
Witam
Tydzień temu przejeżdżałem kamperem alkową na J5 wysokość 3.05, przez autostrady w Macedoni. Jechałem w sumie przez 4 bramki i na 3 zainkasowali ode mnie opłate za 2 kategorię, a na jednej za kategorię 3. Niby różnica 3 Euro, ale....
poszedłem do kierownictwa autostrady z wszystkimi kwitkami i spytałem się dlaczego tak. Pan bardzo miło opowiedział mi, że mają problem z jedną bramką i systemem, który automatycznie nalicza tam opłaty. Okazuje się, że jak cokolwiek wystaje po za obrys auta na górze, to liczy to jako TIRa. Panowie sporządzili notatkę i dostałem zwrot całej kasy za przejazd autostradą na tym odcinku.
Pan powiedział, że dość często dostają reklamacje i to właśnie głównie od kamperów. Warto więc uważać i patrzeć co się nalicza na bramce.
pozdr. |
|
|
|
 |
Wyświetl szczegóły |
 |
rakro1
weteran
Twój sprzęt: Dethleffs Trend I 7057
Pomógł: 16 razy Dołączył: 22 Sty 2012 Piwa: 245/177 Skąd: Dębica
|
Wysłany: 2019-09-06, 20:22
|
|
|
Szacunek.Ale jesteś dzielny.A,gdzie znalazłeś kierownictwo autostrady?Pytam bo za tydzień będę tam jechał.Nie zoriętowałem się,że tak liczą dotychczas.Piwo dla Ciebie. |
|
|
|
 |
sweetek
doświadczony pisarz
|
Wysłany: 2019-09-06, 22:59
|
|
|
przy bramkach jest biuro, tam zalatwialem wszystko. |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|